Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο ΟΠΑΠ έκοψε τα πριμ σε ΑΕΚ και Ατρόμητο λόγω των επεισοδίων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Οι δύο πρώτες ΠΑΕ που πλήρωσαν ακριβά τα επεισόδια που έκαναν οι οπαδοί τους στον τελικό κυπέλλου είναι η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος. Περικοπή της χορηγίας προς την ΕΠΟ.

Ο ΟΠΑΠ εχει εκφράσει σε όλους τους τόνους την πρόθεση του να κόψει τις χορηγίες στο ποδόσφαιρο στην περίπτωση επεισοδίων και έφτασε η ώρα που αυτό έγινε πράξη.

Με ανακοίνωση του ο Οργανισμός ενημέρωσε ότι δεν θα δώσει το πριμ στις φιναλίστ του κυπέλλου που ήταν 200.000 ευρώ για την κυπελλούχο ΑΕΚ και 100.000 ευρώ για τον Ατρόμητο ενώ έκοψε και 300.000 ευρώ από τη χορηγία στην ΕΠΟ.

Τα μπόνους θα διατεθούν άμεσα σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Η ανακοίνωση της ΟΠΑΠ ΑΕ:

“Το ποσό των bonus αποφασίστηκε να διατεθεί άμεσα ως δωρεά σε φιλανθρωπικό σκοπό, τον οποίο θα προσδιορίσει με νεότερη απόφασή του το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., επιλέγοντας από τα πολλά και σημαντικά αιτήματα τα οποία έχουν κατατεθεί στην εταιρεία.

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. δεσμεύεται προς όλες τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων και τις ομάδες, με τις οποίες διατηρεί ή μέλλει να συνάψει συμβάσεις χορηγίας, ότι ανάλογα μέτρα θα ληφθούν στο εξής σε κάθε περίπτωση κατά την οποία θα προσβάλλεται το φίλαθλο πνεύμα και θα διασύρεται τόσο το όνομα της εταιρείας, όσο και η φήμη των προϊόντων της.

Παράλληλα θα καλέσει όλες τις διοργανώτριες αρχές αλλά και τις ομάδες με τις οποίες διατηρεί συμβάσεις χορηγίας να υπογράψουν αναθεωρημένες συμβάσεις, στις οποίες θα συμπεριληφθούν αυστηρότεροι όροι διεξαγωγής των αγώνων και μέτρα αποτροπής γεγονότων βίας, ευθέως αντίστοιχων με τα ισχύοντα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και αυξημένες ρήτρες βίας και διαφάνειας, σε σχέση με αυτές που περιελήφθηκαν πριν ένα χρόνο στις συμβάσεις με πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ Α.Ε..

Σε περίπτωση άρνησης το Δ.Σ. ΟΠΑΠ Α.Ε. αποφάσισε να καταγγείλει υφιστάμενες συμβάσεις ή να μην προχωρήσει στη σύναψη οποιασδήποτε νέας.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει συνάψει χορηγικές συμβάσεις τόσο με τις διοργανώτριες αρχές των Πρωταθλημάτων και του Κυπέλου Ελλάδος, όσο και με τις περισσότερες ομάδες οι οποίες συμμετέχουν σ’ αυτά.

Είναι προφανές, ότι η ορθή εκτέλεση του περιεχομένου των χορηγικών συμβάσεων, δεν περιορίζεται στην ποσοτική εφαρμογή των αντιπαροχών, αλλά προϋποθέτει την διενέργεια των αθλητικών εκδηλώσεων με τρόπο άρτιο, σύμφωνο με την κείμενη νομοθεσία και με σεβασμό στο φίλαθλο πνεύμα. Σε κάθε άλλη περίπτωση το αθλητικό γεγονός διασύρεται και προκαλεί αρνητικά αποτελέσματα, για τα οποία η ΟΠΑΠ Α.Ε. πάντοτε εκφράζει την εντονότατη ένσταση και τον αποτροπιασμό της.

Σε σχέση με τα θλιβερά γεγονότα του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και προκειμένου να επιβεβαιωθεί εμπράκτως η παραπάνω πάγια θέση της, η ΟΠΑΠ Α.Ε. αποφάσισε να μην προβεί σε καταβολή των χρηματικών βραβείων κατάκτησης του Κυπέλλου και συμμετοχής στον Τελικό στις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ατρόμητος αντίστοιχα, ενώ όσον αφορά στην ΕΠΟ, ως διοργανώτριας αρχής του συγκεκριμένου αγώνα, αποφάσισε να παρακρατήσει από το προβλεπόμενο ποσό της χορηγίας 300.000 ευρώ.

Είναι ξεκάθαρο, ότι η απόφαση αυτή τυγχάνει εφεξής εφαρμογής σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, κατά τις οποίες η συμπεριφορά νομικών ή φυσικών προσώπων θίγει το ουσιαστικό νόημα της χορηγίας, που δεν είναι άλλο από την αμοιβαία εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων, οι οποίες θα οδηγούν σε διοργανώσεις, που θα αναγνωρίζονται από το κοινό αίσθημα ως δίκαιες, φίλαθλες και ευγενείς.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε