Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερη ανάγκη το πρωτάθλημα από εμένα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μπορεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να είχε μία πολύ κακή χρονιά την περσινή περίοδο με την Βιγιαρεάλ, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις του σε ισπανική ιστοσελίδα, ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερη να επιστρέψει στις επιτυχίες και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, απ’ όση την είχε ο ίδιος.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα “deia.com”, ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως στο Ελληνικό πρωτάθλημα τρέφει μεγάλου σεβασμού, ειδικά μετά το νταμπλ που κατέκτησε πριν δυο χρόνια, επεσήμανε τις διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος με το ισπανικό ενώ υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτόν και την Ατλέτικ Μπιλμπάο.
 
Τα πιο σημαντικά σημεία απ’ τις δηλώσεις του Βαλβέρδε στην ιστοσελίδα “deia.com”:
 
Για το πρωτάθλημα που κέρδισε με τον Ολυμπιακό: Στην Ελλάδα υπάρχει σεβασμός για εμένα, ειδικά από την στιγμή που πήραμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο πριν από δύο χρόνια. Φέτος ήταν μια σημαντική χρονιά και στόχος ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα επειδή έτσι περνάμε αμέσως στους ομίλους του Champions League. Επίσης θέλαμε τον τίτλο γιατί πέρυσι τερμάτισε ο Ολυμπιακός στην 5η θέση.
 
Σύγκριση ισπανικού και ελληνικού πρωταθλήματος: Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το ισπανικό, αλλά για να το κερδίσεις θα πρέπει να παλέψεις και είναι δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός και εμείς είμαστε πάντα φαβορί, αλλά υπάρχουν αντίπαλοι όπως οι: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης που είναι σκληρές ομάδες.
 
Για τις αρετές του Ολυμπιακού: Παίξαμε πιο γρήγορο ποδόσφαιρο από τις άλλες ομάδες. Στην επίθεση έπρεπε να αναλάβουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχαμε σε όλα τα παιχνίδια την μπάλα στην κατοχή μας. Όταν δεν είχαμε την μπάλα προσπαθούσαμε να πιέσουμε ψηλά. Έτσι οι αντίπαλοι μας προσπαθούσαν να μας χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις…
 
Εάν είχε ανάγκη τον τίτλο με τον Ολυμπιακό, έπειτα από την αποτυχημένη χρονιά του στην Βιγιαρεάλ: Η μεγαλύτερη ανάγκη ήταν να έρθει ο τίτλος για τον Ολυμπιακό γιατί είχαμε μια δύσκολη χρονιά. Ήταν απογοητευτικό που έφυγα από την Βιγιαρεάλ. Στη Βιγιαρεάλ το πράγμα δεν δούλεψε σωστά και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο έχουν γίνει λάθη. Δεν έχω κανένα δισταγμό να παραδεχτώ την αποτυχία κυρίως γιατί έμαθα πολλά πράγματα. Όταν χάνεις μαθαίνεις πολύ περισσότερο από ό, τι όταν κερδίζεις. Στην Βιγιαρεάλ είχα καλούς παίκτες στη διάθεσή μου και έναν πρόεδρο που με στήριξε σε δύσκολες περιόδους. Και εγώ δεν είχα κάνει αρκετά πράγματα…

Οι διαφορές των ισπανικών με τις ελληνικές ομάδες: Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πιο παθιασμένο. Οι άνθρωποι θέλουν να τα δώσουν όλα στα παιχνίδια και το ντέρμπι είναι πολύ σημαντικό για όλους. Εάν έρθει η ήττα όλοι είναι στεναχωρημένοι.

Ποιος παίκτες θα πρότεινε από το ελληνικό πρωτάθλημα: Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι ένας μεγάλος αμυντικός. Επίσης Μέλμπεργκ, Μοδέστο,, Τοροσίδης, Μιραλάς, Φουστέρ, Ιμπαγάσα, χωρίς αμφιβολία αλλά και σχεδόν όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Από την ΑΕΚ τον Σκόκο και από τον ΠΑΟΚ τον Βιειρίνια για παράδειγμα…
 
Για το εάν σκέφτεται την επιστροφή του στην Μπιλμπάο: Δεν θέλω να τοποθετηθώ πάνω σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Θέλω να παραμείνω στο περιθώριο.

Για τα αισθήματα του για την Αθλέτικ Μπιλμπάο: Τα όσα πέρασα στην Μπιλμπάο ως προπονητής ήταν εξαιρετικά. Είχαμε μια καλή ομάδα και χαίρομαι που οι άνθρωποι στην Μπιλμπάο με θυμούνται ακόμα. Τέλος πάντων, αυτό τελείωσε. Η Μπιλμπάο έχει προπονητή τώρα τον Καπαρός, ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά και η ομάδα είναι πιθανό να επιστρέψει στην Ευρώπη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Υπάρχει τεράστια Βελτίωση…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε