Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη…μάχη – “Πράσινες” φωνές για τη διαιτησία

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του ντέρμπι στο ΣΕΦ, εξασφάλισε κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πρωτιά στην κανονική περίοδο και πήρε ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει του τελικού του κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός που ηττήθηκε για έκτο συνεχόμενο ματς στο Φάληρο έχει παράπονα για τη διαιτησία.

Όπως κάθε ντέρμπι “αιωνίων”, έτσι και το χθεσινό δημιουργεί ντόρο γύρω από τη διαιτησία. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και με δηλώσεις του αλλά και με τα όσα είπε στους διαιτητές έδειξε τη δυσαρέσκεια των “πράσινων” για τα σφυρίγματα.

Εκεί που στέκονται οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είναι στα πολλά φάουλ που κέρδισε ο Σπανούλης και τον οδήγησαν στις βολές (27 βολές ο Ολυμπιακός, 19 ο Παναθηναϊκός), αλλά και στη φάση στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Γκιστ κέρδισε φάουλ αλλά οι διαιτητές θεώρησαν, λανθασμένα, ότι ο χρόνος είχε ολοκληρωθεί.

Το ντέρμπι δεν κρίθηκε από τους διαιτητές. Κρίθηκε από τον επιθετικό πλουραλισμό των “ερυθρόλευκων”. Ο Ολυμπιακός είχε σε κακή ημέρα τον Σπανούλη, ο οποίος εγκλωβίστηκε, έχασε πολλά σουτ ενώ έκανε και 6 λάθη (μοίρασε 7 ασίστ). Βρήκε λύσεις από τους “υπαρχηγούς”. Ο Πρίντεζης κράτησε την ομάδα του στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Παπανικολάου βοήθησε σε άμυνα και επίθεση, ενώ οι Λο, Περπέρογλου ήταν αυτοί που έδωσαν το σύνθημα νίκης.

Ο Αμερικανός δημιούργησε προβλήματα, όταν ο Σπανούλης δεν μπορούσε να δημιουργήσει και ο Περπέρογλου πήρε μεγάλα σουτ και τα έβαλε.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός τα περίμενε όλα από τον Διαμαντίδη και τον Σχορτσανίτη. Ο αρχηγός των “πράσινων” δεν πήρε βοήθεια ούτε από τον Μπανκς, ούτε από τον Ούκιτς. Η αλήθεια είναι ότι ο Κροάτης έπαιξε λίγο αν και δεν ήταν κακός. Ο Πεδουλάκης εμπιστεύτηκε τον Ξανθόπουλο για να εξουδετερώσει τον Σπανούλη. Στον αμυντικό τομέα δικαιώθηκε, στον επιθετικό όμως η ομάδα του δεν μπορούσε να δημιουργήσει.

Ο Σχορτσανίτης δεν είχε αντίπαλο αλλά είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να παίξει 30 λεπτά. Όταν ήταν στον πάγκο, οι “πράσινοι” δεν μπορούσαν να σκοράρουν και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε διψήφια διαφορά και έφτασε άνετα στη νίκη.

Πλέον οι δυο τους ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Κυριακή και τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος στο κλειστό του Ελληνικού.

Δ.Γιαννακόπουλος: Συγχαρητήρια σε Κορομηλά και Πηλοΐδη για τη νίκη

Πεδουλάκης: Δεν υπήρχαν τα ίδια κριτήρια

Μπαρτζώκας: Είχαμε πάθος και πήραμε τη σημαντική νίκη

Γιαννακόπουλος προς τους διαιτητές:Την αλητεία την έχω εφεύρει εγώ!

Ο…νόμος του ΣΕΦ – “Ερυθρόλευκο” το ντέρμπι και η πρωτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε