Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός…συνεχίζει – Νέα επίθεση για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Οι ερυθρόλευκοι μετά την ανακοίνωση της ΟΠΑΠ ΑΕ, τις διαρροές του Παναθηναϊκού που απαντούσαν στους “κύκλους” του Ολυμπιακού, συνέχισαν την επίθεση τους.

ΟΠΑΠ: Εκτός λογικής οι πληροφορίες για Παναθηναϊκό

Πιλάβιος: Δεν είμαι ηλίθιος να επηρεάσω υπέρ μίας ομάδας

Στην τοποθέτηση του ο Ολυμπιακός κάνει λόγο για ομάδες που προσπαθούν να πατήσουν σε “πτώματα” άλλων ΠΑΕ ενώ αναφέρει ότι ο ίδιος τήρησε κατά γράμμα τους κανονισμούς της UEFA και ζητάει ίση αντιμετώπιση:

“Σχετικά με την “περί ανέμων και υδάτων” ανακοίνωση της ΟΠΑΠ, κατά πρώτον, η ΟΠΑΠ είναι Μέγας Χορηγός του Πρωταθλήματος όχι ως  χαριστική πράξη για το ποδόσφαιρο, αλλά βάσει μιας αποκλειστικά επιχειρηματικής, ανταποδοτικότατης για την ΟΠΑΠ, συμφωνίας.
 
Κατά δεύτερον, ακριβώς επειδή η σχέση της ΟΠΑΠ είναι με το σύνολο των ομάδων της Super League, δεν επιτρέπονται και δεν δικαιολογούνται επιλεκτικές “διευκολύνσεις”, ειδικά όταν από αυτές εξαρτάται η ομαλή συμμετοχή των ομάδων στο Πρωτάθλημα, και κατά τρίτον, πρώτη η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει έμπρακτα υποστηρίξει την ανταγωνιστικότητα του Πρωταθλήματος με το να προτάξει, μεταξύ των άλλων, την υπογραφή των χορηγικών συμφωνιών των υπολοίπων ομάδων με την ΟΠΑΠ (αναμένοντας ένα συναπτό τρίμηνο παρά το γεγονός ότι είχαν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις), αλλά και να στηρίξει την ηπιότερη επιβολή ποινής στις μη αδειοδοτούμενες ομάδες.
 
Από αυτό όμως (την ηπιότερη ποινή) μέχρι το να γίνει η αδειοδότηση κουρελόχαρτο η απόσταση είναι τεράστια. Όσον αφορά, λοιπόν, την κατάσταση που δημιουργείται στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τις χθεσινές εξελίξεις είναι ξεκάθαρο ότι κάποιες συγκεκριμένες ΠΑΕ αντιλαμβάνονται τη σωτηρία τους μόνο μέσω της καταστροφής του ίδιου του ποδοσφαίρου. Έτσι ενώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός επενδύθηκαν εκατομμύρια για να τηρηθούν οι διεθνείς κανονισμοί αλλά και για να αναβαθμισθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάποιες άλλες ΠΑΕ “επενδύουν” σε δυσφημιστικά dvd, σε δακρύβρεχτες παραστάσεις παραγόντων, προπονητών και παικτών, και οχετούς λάσπης δια στόματος υπαλλήλων και κύκλων τους.
 
Η κατά γενική ομολογία άριστη παρουσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο σύστημα αδειοδότησης ( η μοναδική ελληνική, και μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές, ομάδες που συμμετείχαν φέτος στην πιλοτική εφαρμογή του financial fairplay της UEFA) και το γεγονός ότι για σειρά ετών εκπροσωπεί επάξια τη χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις, της δίνει το δικαίωμα να απαιτεί από την ΕΠΟ να σεβασθεί τα θεσμικά και κανονιστικά πλαίσια και από την ΟΠΑΠ ισότιμη και απροκατάληπτη αντιμετώπιση των ομάδων και αποχή από επιλεκτικές “διευκολύνσεις”.
 
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα συνεχίσει να δρα με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλων των ομάδων χωρίς να πατάει στα “πτώματα” των άλλων ΠΑΕ όπως προσπαθούν να τις μετατρέψουν κάποιοι τζάμπα μάγκες.”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε