Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός της μετά-Βαλβέρδε εποχής

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η απόφαση του Ισπανού τεχνικού να αποχωρήσει από την Ελλάδα αλλάζει κατά πολύ το ερυθρόλευκο ρόστερ της νέας σεζόν. Η προίκα που αφήνει, οι παίκτες που μένουν, αυτοί που φεύγουν, οι δανεικοί και ο νέος προπονητής. Το ΝεwsIt αναλύει.

Ανακοίνωσαν το διαζύγιο συγκινημένοι Μαρινάκης-Βαλβέρδε – Δείτε βίντεο

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα καθίσει για τελευταία φορά στον ερυθρόλευκο πάγκο κόντρα στον Ατρόμητο, στον τελικό του κυπέλλου, κλείνοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Βάσκος αφήνει προίκα στον διάδοχο του μία ομάδα παίζει επιθετικό σύγχρονο ποδόσφαιρο, μία ομάδα που την φετινή σεζόν κοίταξε στα μάτια όλους τους αντιπάλους στην Ευρώπη και απέκτησε νοοτροπία να σταθεί ανάμεσα στους κορυφαίους.

Όποιος και αν είναι ο αντικαταστάτης του θα έχει δεδομένα δύσκολο έργο καθώς αυτά που πέτυχε ο Βαλβέρδε δεν είναι εύκολα πράγματα, ειδικά σε περιβάλλουν όπως το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η επιτυχία του δεν έχει να κάνει τόσο με τους τίτλους αλλά με την δημιουργία μιας ομάδας ευρωπαϊκών προτύπων. Ο Βαλβέρδε ανέβασε τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, αύξησε κατακόρυφα την αξία των ποδοσφαιριστών του και κατάφερε να αναγνωριστεί από οπαδούς όλους των ομάδων.

Το γεγονός και μόνο πως η απόφαση για τον διάδοχο του θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις του Βάσκου, δείχνει πόσο τον εμπιστεύονται και τον εκτιμούν στον Πειραιά.

Από κει και πέρα, η είδηση της αποχώρησης του Βαλβέρδε δεν άρεσε σε κανέναν στου Ρέντη. Δεν υπάρχει ούτε ένας ποδοσφαιριστής που να νιώθει καλύτερα με την απόφαση του Βάσκου και αυτό ίσως να λέει πολλά για την επόμενη μέρα στον πειραϊκό σύλλογο.

Ας πάρουμε τα πράγματα απ΄την αρχή. Στους τερματοφύλακες Κάρολο και Μέγιερι θα συνεχίσουν στο “λιμάνι”, εκτός αν κάποια από τις ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρουν για τον δεύτερο καταθέσει ενδιαφέρουσα πρόταση. Όσον αφορά τον Δασκαλάκη πολύ δύσκολα θα παραμείνει.

Πάμε στους αμυντικούς. Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης και Χολέμπας θα μείνουν εκτός αν έρθει κάποια εντυπωσιακή πρόταση. Ο Μέλμπεργκ θα ανανεώσει μάλλον για έναν χρόνο ακόμα (ο ίδιος θέλει διετές), ενώ ο Μαρκάνο θα επιστρέψει στην Βιγιαρεάλ όπου ανήκει καθώς τα 4 εκατ. ευρώ που θέλει το “κίτρινο υποβρύχιο” για να τον παραχωρήσει κρίθηκαν υπερβολικά. Όσον αφορά τις δεύτερες επιλογές, σίγουρα ο νέος τεχνικός θα έχει τις καλύτερες συστάσεις για τον Τάσο Παπάζογλου από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ δεδομένη είναι η απόκτηση του Δημήτρη Σιόβα από τον Πανιώνιο.

Στην μεσαία γραμμή τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα καθώς εκτός του Μανιάτη κανείς δεν είναι σίγουρος. Μετά την αποχώρηση Βαλβέρδε, οι Ορμπάιθ και Φουστέρ έχουν μοιρασμένες πιθανότητες (ο πρώτος είναι ούτως ή άλλως δανεικός από την Μπιλμπάο), ενώ δύσκολα θα ανανεωθεί και το συμβόλαιο του Ιμπαγάσα με τους όρους που επιθυμεί ο Αργεντινός. Για τον Μακούν υπάρχει καλή διάθεση και πίστη πως η Άστον Βίλα θα υποχωρήσει κοντά στα 2 εκατ. για να γίνει η μετεγγραφή, ενώ για τον Φέισα υπάρχει προβληματισμών λόγω των πολλών τραυματισμών και δεν αποκλείεται να δοθεί δανεικός. Παράλληλα στον “αέρα” είναι και η ανανέωση του συμβολαίου του Μοντεστό.

Στους επιθετικούς, ο Καζίμ θα επιστρέψει στην Γαλατά αφού δεν ικανοποίηση, ενώ ο Πάντελιτς έχει αποκαλύψει ο ίδιος πως υπάρχει προφορική συμφωνία να μείνει για ακόμα ένα χρόνο παρά τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο Μιραλάς θεωρείται αναντικατάστατος και θα φύγει μόνο για πολλά χρήματα. Αντίθετα στον Πειραιά δεν θα έλεγαν όχι σε ενδεχόμενη πώληση του Τζιμπούρ, όπως και του Ντιόγκο. Ο Αμπντούν με τις εμφανίσεις του στον δεύτερο γύρο κέρδισε το δικαίωμα να θεωρείται βασικός, σε αντίθεση με τον Μόνχε που έπιασε λιμάνι την ίδια χρονική περίοδο αλλά δεν κατάφερε να πείσει. Εξασφαλισμένη θέση στο νέο ρόστερ έχει και ο Φετφατζίδης, τον οποίο πιστεύουν πολύ στην διοίκηση.

Όσον αφορά τους δανεικούς η σημαντική αλλαγή με την αποχώρηση του Βαλβέρδε έχει να κάνει με την περίπτωση Μήτρογλου. Ο 24χρονος στράικερ δεν είχε καμία… τύχη να επιστρέψει με τον Βάσκο αλλά πλέον θεωρείται βέβαιο πως τουλάχιστον θα πάρει ευκαιρίες από τον νέο κόουτς. Μαζί από τον Ατρόμητο θα έρθει και ο Τάτος που έχει ανακοινωθεί από τον χειμώνα. Καλές είναι οι πιθανότητες πλέον και για τον Γιάννη Ζαραδούκα, ενώ ευκαιρία θα πάρει και ο Σουμπίνιο που πραγματοποίησε πολύ καλό πρωτάθλημα και με την φανέλα του ΟΦΗ και με αυτή του Λεβαδειακού.

Παράλληλα, ο Χαβίτο, ο Κατάι και ο Γκρίμπιτς είτε θα δοθούν ξανά δανεικοί είτε θα λύσουν τα συμβόλαια τους.

Πολύ σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά θα παίξει το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Βαλβέρδε, ωστόσο οι προθέσεις της διοίκησης αυτές είναι. Εξάλλου, όπως τονίζουν και στην Πλατεία Αλεξάνδρας η ομάδα είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και τη νέα σεζόν. 3-4 καλές προσθήκες χρειάζεται και ένα μικρό ξεσκαρτάρισμα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε