Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός των ανατροπών – Το ντέρμπι βάφτηκε “κόκκινο”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς πίσω στο σκορ αλλά μέσα σε επτά λεπτά έφερε… τούμπα το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ, διατήρησε το απόλυτο στη Σούπερ Λίγκα και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Πριμ 200.000 ευρώ από τον Μαρινάκη

Οι ερυθρόλευκοι κράτησαν απόρθητο το Γεώργιος Καραϊσκάκης αν και σε ακόμη ένα ματς βρέθηκαν να κυνηγούν τον ΠΑΟΚ. Τα λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού έδωσαν τη δυνατότητα στον δικέφαλο του βορρά να ανοίξει το σκορ με τον Μπαλάφα, όμως Φουστέρ και Τζιμπούρ ανέτρεψαν την κατάσταση πριν το ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν κουρασμένοι στο δεύτερο μέρος και δεν κυνήγησαν καν την ισοφάριση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς, πίεσε ψηλά τον αντίπαλο του και στα πρώτα 15 λεπτά κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες αλλά καμία από αυτές δεν ήταν κλασσική.

 
Μετά το πρώτο τέταρτο που ο Μπόλονι ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος βλέποντας τους παίκτες του να μην μπορούν να βγουν από την περιοχή τους, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς και μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ.
 
Στο 25′ ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κοστάντσο έκανε λάθος στην απομάκρυνση του και ο Μπαλάφας από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1.
 
Το Γ. Καραϊσκάκης “πάγωσε” και οι παίκτες του Βαλβέρδε χρειάστηκαν ένα δεκάλεπτο για να συνέλθουν. Στην πρώτη τους οργανωμένη επίθεση μετά το γκολ που δέχτηκαν, ισοφάρισαν με τον Φουστέρ. Ο Τοροσίδης απέφυγε εξαιρετικά τον Βιεϊρίνια, σέντρα και ο Ισπανός με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Κρέσιτς.
 
Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και έψαξαν το δεύτερο γκολ. Ο Κρέσιτς αντέδρασε εκπληκτικά στο πολύ καλό σουτ του Φέισα αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στη φάση του 42ου λεπτού. Ο Μιραλάς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τζιμπούρ με καρφωτή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.
 
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αφού ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση αλλά και ο Ολυμπιακός έδειξε να κουράζεται.
 
Η μοναδική στιγμή που απείλησαν οι φιλοξενούμενοι ήταν στο 53′ με τη σέντρα του Σαλπιγγίδη την οποία εξουδετέρωσε ο Μέλμπεργκ, πριν ο Αθανασιάδης γίνει επικίνδυνος.
 
Ο Ολυμπιακός είχε χώρους αλλά στην τελική πάσα οι παίκτες του τα… χάλαγαν. Όσο η ώρα πέρναγε οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που έψαχναν το τρίτο γκολ, αλλά ούτε ο Φουστέρ ούτε ο Μιραλάς μπόρεσαν να νικήσουν τον Κρέσιτς.

Στο 95′ λίγο έλειψε ο Γεωργιάδης να σκοράρει, όταν ο Χολέμπας έκανε λάθος διώξιμο όμως το πλασέ του μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ κατέληξε στην αγκαλιά του Κοστάντσο.

 
Οι Πειραιώτες έκαναν το 3 στα 3 και ανέβηκαν στην πρώτη θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ, τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (67′ Μακούν), Φέισα (70′ Μοντέστο), Φουστέρ, Τζιμπούρ, Μιραλάς (92′ Αμντούν).

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Έττο (87′ Σπαντάτσιο), Μπαλάφας, Γκαρσία, Φωτάκης (74′ Ίβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (79′ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε