Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο ΠΑΟΚ βρίσκει μπροστά του τον Ντουντού!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Η δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ είχε δύο θετικούς πρωταγωνιστές  κι έναν αρνητικό. Ας αρχίσουμε από  τον τελευταίο. Ο Ντούσκο έχει χάσει σημαντικό κομμάτι από  το “νεύρο” και τις εμπνεύσεις του.

Το κακό κλίμα στην ομάδα φαίνεται πως έχει – ανάμεσα σε άλλα – επιβραδύνει τα αντανακλαστικά του. Πήγε στο Φάληρο να αντιμετωπίσει τον… ζαβλακωμένο Ολυμπιακό από την κατραπακιά του Άρη και αντί να τον… τρομοκρατήσει, τον φοβήθηκε. Κατέβηκε συντηρητικά και γλίτωσε από την τύχη και τον διαιτητή, τον διασυρμό στο πρώτο ημίχρονο. Οταν παίζεις μόνο για ένα αποτέλεσμα – την νίκη – δεν πας για να κλέψεις αποτέλεσμα. Πας για να το απαιτήσεις όπως καθυστερημένα με τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Τώρα η δικαιολογημένη γκρίνια για το διαιτητικό έγκλημα του ακυρωμένου γκολ στο 85′ δεν ωφελεί. Κυρίως γιατί θα στερούσε έναν βαθμό από τον Ολυμπιακό αλλά δεν θα άλλαζε ουσιαστικά τη βαθμολογική θέση της Ένωσης. 

Με τον βραζιλιάνο διεθνή Ντουντού να ανεβάζει στροφές, ο Ολυμπιακός έδειχνε σαν κανονική (μεγάλη) ομάδα για μεγάλα χρονικά διαστήματα του παιχνιδιού και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ντουντού, λοιπόν, ήταν ο πρώτος – κατά χρονική σειρά – θετικός πρωταγωνιστής.

Συμμόρφωσε την…ανάπηρη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και τον έκανε παραγωγικό επιθετικά άσχετα αν τα δοκάρια και ο Σάχα δεν άφησαν να “γράψει” το κοντέρ. Με τον Ντουντού να ανεβάζει στροφές, ο Ολυμπιακός “ανεβάζει” ψυχολογία και έχει να ελπίζει επίσης στην ανάγκη του Ντάτολονα διακριθεί μπας και συγκινήσει εκ νέου τον Μαραντόνα. Ολα τούτα βεβαίως μπορεί να σκοντάψουν στον οίστρο του Πορτογάλου Βιερίνια. Γιατί αυτός ο δαίμονας περιμένει ένα τηλεφώνημα για να μπει στη λίστα της εθνικής που θα πάει στη Νότιο Αφρική. Όπως, καταλάβατε αυτός είναι ο δεύτερος θετικός πρωταγωνιστής. Ζάλισε με τις ντρίπλες και τις εφορμήσεις του, τους Αρειανούς και μαζί με το πάθος όλων των υπολοίπων βούλιαξαν τον Άρη στην ανυπαρξία. Η ΑΕΚ με δύο και ο Άρης με τρεις δύσκολα θα βρουν περιθώρια να εκδηλώσουν φιλοδοξίες στη συνέχεια του τουρνουά

Ακολουθούν διαδοχικά τα ματς των ισόβαθμων πρωτοπόρων. Εκεί ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα λύσουν τις διαφορές τους. Ο ΠΑΟΚ το θέλει πολύ και η πυρακτωμένη εξέδρα του ακόμα περισσότερο. Ισως ήρθε μετά από τόσα χρόνια η ώρα που ο Σάντος θα τινάξει από πάνω του τη “στάμπα” εκείνου που φτάνει στη βρύση και φεύγει διψασμένος. Αν δεν έμπαινε στη μέση ο Ντουντού θα άξιζε να βάλει κάποιος τα λεφτά του στο… «ασπρόμαυρο»

Τώρα ο Μπάντοβιτς έχει να λύσει έναν δύσκολο γρίφο:

Ποια θα είναι τα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια στα οποία δεν θα χρησιμοποιήσει τον διεθνή βραζιλιάνο που έφτασε τις εφτά κίτρινες κάρτες…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε