Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Σάντος του Άρη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ κατάφερε να μεταμορφώσει τον Άρη από μία ομάδα όσα πάνε και όσα έρθουν σε ένα συγκρότημα άψογα συγκεντρωμένο στην τακτική, που θυμίζει τον περσινό ΠΑΟΚ του Σάντος.

Το διπλό, μετά από 12 χρόνια, του Άρη στην Τούμπα για αυτούς που είχαν παρακολουθήσει τις δύο ομάδες μέχρι τώρα μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε. Οι “κιτρινόμαυροι” μετά από 5 αγωνιστικές έχουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (έχουν δεχθεί μόνο 2 γκολ, το ένα κακώς μέτρησε από το πέναλτι του Δαλούκα).
 
Πρώτο μέλημα του Κούπερ είναι να κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει πείσει ακόμα και τους ποιοτικούς παίκτες του να δουλεύουν για την ομάδα και να μαρκάρουν τον αντίπαλο σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου. Το πρόβλημα για την ώρα εντοπίζεται στην επίθεση όπου ο Άρης έχει πάρει αρκετούς βαθμούς κυρίως χάρη στο τρομερό ξεκίνημα του Χαβίτο. Ο Ισπανός δεν γίνεται να διατηρήσει αυτή την απόδοση μέχρι το τέλος, για αυτό ο Κούπερ πρέπει να βρει λύσεις και από άλλου. Αυτό θα γίνει με τον χρόνο καθώς οι επιθέσεις των κιτρινόμαυρων είναι ορθολογικές , ενώ υπάρχει και η αυτοπεποίθηση που δίνει η σιγουριά στα μετόπισθεν.
 
Αυτή η σιγουριά είναι που κάνει την διαφορά φέτος στον Άρη. Όπως για τον ίδιο λόγο έκανε την διαφορά πέρυσι ο ΠΑΟΚ. Η φετινή ομάδα του Κούπερ μοιάζει πολύ με τον περσινό ΠΑΟΚ του Σάντος και το ζητούμενο είναι η διάρκεια για να έχει την ίδια κατάληξη η σεζόν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε