Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Βίγια της αρκούσε, 1-0 την Πορτογαλία η Ισπανία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ένα γκολ του Νταβίντ Βίγια στο 63ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει στην Ισπανία την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ επί της Πορτογαλίας και μάλιστα ανήμερα της δεύτερης επετείου από την κατάκτηση του Euro 2008.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν καλύτερα και απείλησαν με τους Βίγια, Τόρες και Τσάβι, αλλά ο Εντουάρντο κράτησε ανέπαφη την εστία του. Σιγά σιγά οι Πορτογάλοι ισορρόπησαν το ματς, ανησύχησαν τον Κασίγιας στο 29’ αλλά τα περίμεναν όλα από τον –μέτριο- Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου άνηκε στους παίκτες του Κάρλος Κεϊρόζ. Ο Αλμέιδα έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Πουγιόλ και λίγο έλειψε να ξεγελάσει τον Κασίγιας και καταλήξει στα δίχτυα του. Από το 60’ και μετά, οι Ισπανοί ανέβασαν ρυθμό. Είχαν δυο ευκαιρίες με τον Γιορέντε και τον Βίγια, πριν ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, από οριακή θέση οφσάιντ, νικήσει τον Εντουάρντο για το 1-0.

Το γκολ έδωσε ψυχολογικό αβαντάζ στους Ισπανούς και στο 70ο λεπτό ο Χέρχιο Ράμος με ένα σουτ από πλάγια παραλίγο να «γράψει» το 2-0. Η μπάλα όμως πέρασε ελάχιστα άουτ. Η Πορτογαλία, με τον Ρονάλντο να μη βοηθά, δε μπόρεσε να αντιδράσει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρικάρντο Κόστα στο 89’. Κάπως έτσι το ματς τελείωσε με τους Ισπανούς να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Παραγουάη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε