Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Βιγιάρ παραιτήθηκε από τις θέσεις του στην UEFA

Ο Βιγιάρ παραιτήθηκε από τις θέσεις του στην UEFA

Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Άνχελ Μαρία Βιγιάρ υπέβαλε την παραίτησή του από τις θέσεις του αντιπροέδρου και του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Ο 67χρονος Βιγιάρ, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF) για 29 χρόνια, τέθηκε σε αργία για 12 μήνες, καθώς συνελήφθη στις 18 Ιουλίου μαζί με τον γιό του, Γκόρκα, και άλλα δύο στελέχη της RFEF, με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση και πλαστογραφία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παλαίμαχος άσος της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της εθνικής Ισπανίας αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ η ισπανική ομοσπονδία ανέθεσε προσωρινά την προεδρία της στον Χουάν Λουίς Λαρέα.

«Ο Άνχελ Μαρία Βιγιάρ υπέβαλε την παραίτησή του ως αντιπρόεδρος της UEFA και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA με άμεση ισχύ» αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, την οποία απέστειλε στο πρακτορείο Reuters, και συνεχίζει: «Μετά την παραίτησή του, ο Βιγιάρ δεν θα έχει πια κάποια επίσημη λειτουργία στον οργανισμό μας». Η UEFA γνωστοποίησε ακόμη ότι ο πρόεδρός της, Αλεξάνταρ Τσέφεριν, έκανε δεκτή την παραίτηση του Βιγιάρ και τον ευχαρίστησε για τα πολλά χρόνια υπηρεσίας του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. «Ενόψει της συνεχιζόμενης δικαστικής διαδικασίας στην Ισπανία, δεν έχουμε να κάνουμε κάποια περαιτέρω σχόλια γι’ αυτό το θέμα» προσθέτει η ανακοίνωση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε