Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

“Ο Χιμένεθ μπορεί να αλλάξει την ΑΕΚ”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Βασίλης Τσάρτας είναι αισιόδοξος ότι ο νέος προπονητής της “Ένωσης”, θα καταφέρει να φέρει αέρα ανανέωσης στην ομάδα, αλλά υπογράμμισε ότι έχει σημασία πόσο γρήγορα θα αφομοιώσουν οι παίκτες αυτά που θα τους ζητήσει.

“Ο προπονητής Χιμένεθ έρχεται με κάποιες περγαμηνές και κάποιες προδιαγραφές, που νομίζω ότι είναι το ιδανικότερο που μπορούσε να κάνει η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή”, δήλωσε αρχικά στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Βασίλης Τσάρτας.

Ο Τσάρτας γνωρίζει τον Μανόλο Χιμένεθ, από τα χρόνια που αγωνιζόταν στην Ισπανία και τη Σεβίλλη, γεγονός που του επιτρέπει να έχει μια πιο σαφή εικόνα για τις ικανότητες του προπονητή της ΑΕΚ.

“Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από ακαδημίες της Σεβίλλης και από τα χέρια του πέρασαν παίκτες, οι οποίοι κάνουν μεγάλη καριέρα στην Ισπανία. Στη συνέχεια, ανέλαβε την πρώτη ομάδα και το γεγονός πως ήταν για μία τριετία εκεί είναι πολύ σημαντικό. Όταν έφυγε ο Χιμένεθ, ο βοηθός του – Αντόνιο Άλβαρεθ – άντεξε μόνο έξι μήνες. Αυτό σημαίνει πως κάτι έχει για να αντέξει τόσο καιρό σε μια τέτοια ομάδα”

Στη συνέχεια, αποκάλυψε και το περιεχόμενο της μεταξύ τους συζήτησης:
“Βλέποντας τη δουλειά που έχει κάνει στη Σεβίλλη, τη διάθεσή του να δουλέψει, γνωρίζοντας τα όσα θέλει να κάνει, τού είπα: “μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιοι άλλοι για διάφορους λόγους”. Είναι ένας προπονητής που μπορεί να αλλάξει πάρα πολύ την ΑΕΚ. Δεν πρέπει, όμως, να αρχίσουμε τις τρέλες και να περιμένουμε από το πρώτο παιχνίδι να έχει αλλάξει την ομάδα”.

Η λέξη “υπομονή” είναι το “κλειδί”, σύμφωνα με τον παλαίμαχο παίκτη των “κιτρινόμαυρων”:
“Θέλει να αλλάξει σταδιακά τη φιλοσοφία του και τη νοοτροπία του. Θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία για την τακτική και να εξηγήσει στην ομάδα τι πρέπει να κάνει. Πιστεύει στα μικρά παιδιά. Όπως είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, δεν τον ενδιαφέρει η ηλικία ενός παίκτη. Με τη σωστή αλλαγή του ροτέισον, θα πάρουν όλοι χρόνο συμμετοχής. Θέλει χρόνο για να αφομοιώσει κάποια πράγματα για την ομάδα”.

Τέλος εξέφρασε την πεποίηθηση ότι το καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης των παικτών της ΑΕΚ θα βοηθήσει τον Χιμένεθ να κάνει το έργο του με μεγαλύτερη ευκολία, αλλά τόνισε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα αφομοιώσουν οι ποδοσφαιριστές αυτά που θα τους ζητήσει.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε