Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Χιμένεθ τα είπε όλα: Δεν βλέπω ΑΕΚ χωρίς Δέλλα και Λυμπερόπουλο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Ισπανός τεχνικός φανερά απογοητευμένος μετά την τρίτη σερί εντός έδρας ήττα, μίλησε για 30 λεπτά στη συνέντευξη και εξήγησε γιατί δεν βλέπει την ΑΕΚ χωρίς Δέλλα και Λυμπερόπουλο!

Ο Νέτο “σκότωσε” την ΑΕΚ

Ο Χιμένεθ αναφέρθηκε στις “αναγκαστικές” αλλαγές που έκανε, αποθέωσε για ακόμη μία φορά τους Καφέ, Δέλλα, Λυμπερόπουλο ενώ όταν ρωτήθηκε για την επιλογή Αραμπατζή είπε ότι δεν είχε όρεξη να βάλει το Σάχα!

Ο Ισπανός τοποθετήθηκε για το ματς κόντρα στον Άρη;

“Η αλήθεια είναι ότι θέλω να πω άλλα λόγια. Αλλά βλέπουμε μία ομάδα που φτάνει δύο φορές στην περιοχή μας και βάζει δύο γκολ, είναι πολύ δύσκολο όταν αμυντικά δεν λειτουργούμε σωστά. Δεν μας δίνει μετά την δυνατότητα να  κάνουμε κάτι καλύτερο. Είναι απίστευτο λόγω της κούρασης να μην μπορούν να συνεχίζουν. Είναι απίστευτο να λείπει ένας παίκτης 35 ετών και μετά να μην υπάρχει άμυνα. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι ποδόσφαιρο δεν παίζουμε μόνο στις προπονήσεις. Είμαστε επαγγελματίες. Είναι δυστύχημα να μην μπορείς λόγω δικών σου λαθών να πετύχεις κάτι περισσότερο.

Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με μία υπεροχή. Με τελειώματα. Αυτοί έκαναν μία φάση, κάναμε τραγικά λάθη στην άμυνα και δεχθήκαμε το γκολ. Έπειτα πηγαίνουμε ενάντια στο ρεύμα. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Αλλάξαμε το σύστημα, ρισκάραμε. Αλλά και πάλι μετά από λάθος στην άμυνα δεχθήκαμε και το δεύτερο γκολ. Και τα δύο γκολ ήταν «δώρα». Μην αμφιβάλλεται ότι μπορούμε να το διορθώσουμε. Όπως κάναμε στο παρελθόν. Μην ξεχνάτε ότι δεν δεχόμασταν γκολ. Θα το ξανακάνουμε. Αν κάποιος δεν μπορεί να είναι στο επίπεδο που πρέπει να είναι στην ΑΕΚ. Δεν θα είναι στην ΑΕΚ. Ίσως έχω κάποιον παίκτη στο μυαλό μου. Αλλά υπάρχουν παίκτες που δείχνουν να μη μπορούν να παίξουν χωρίς το Δέλλα. Είναι λυπηρό ότι πρέπει να είναι πάντα ο Δέλλας εκεί. Είναι λυπηρό να στηριχθούμε σε έναν παίκτη που παίζει πιο πολύ για την αγαπή του για την ΑΕΚ.”

Για τις αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα:

 

“Βεβαίως και όταν υπάρχει μία ήττα ο προπονητής είναι ο υπεύθυνος. Αλλά όλοι αυτοί που έπαιξαν σήμερα δεν έπαιξαν επειδή μου είπαν ότι δεν είναι 100% έτοιμοι. Όποιος ήταν έτοιμος έπαιξε. Απλά είναι ξεκάθαρη η διαφορά ενός παίκτη με κάποιον άλλον. Κάποιοι παίκτες όταν δεν είναι έτοιμοι δεν μπορούν να παίξουν. Θα ήθελα σήμερα να παίζω και με τον Δέλλα και τον Λυμπερόπουλο και τον Καφέ. Αλλά θα πρέπει να βρεθούν λύσεις, γιατί αυτοί οι παίκτες είναι στο τέλος της καριέρας τους. Πρέπει να βρεθεί λύση.”

Για το αν αυτοί που έπαιξαν ήταν 100% έτοιμοι:

“Ναι ήταν έτοιμοι 100%. Είναι διαφορετικό να προετοιμαζόμαστε και διαφορετικό όταν μπαίνουν στο ΟΑΚΑ να νιώθουν ότι παίζουν με τη φανέλα της ΑΕΚ και όχι με το φανελάκι της προπόνησης. Δεν πρόκειται να “θάψω” κάποιον παίκτη. Αλλά τα λάθη που γίνονται και σήμερα και στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν τραγικά.”
 
Για το Μίτσελ και τον Ματέος:

“Σίγουρα δεν είναι σε αυτό το επίπεδο. Αν ήταν στο 100% ο ένας θα ήταν στη Ρεάλ και ο άλλος στη Μπέρμιγχαμ. Αν ήταν ο Δέλλας θα ήταν διαφορετικά. Τώρα προσπαθούμε να κάνουμε κάποια μπαλώματα. Το χτίσιμο γίνεται στην προετοιμασία.”


Για το πόσο ανταγωνιστικοί είναι οι υπόλοιποι παίκτες χωρίς τους Καφέ, Λυμπερόπουλο και Δέλλα
:

 
“Είναι ανταγωνιστικοί, αλλά είναι πιο ανταγωνιστικοί όταν παίζουν και αυτοί μαζί. Ο Δέλλας είναι τραυματίας, ο Λυμπερόπουλος παίζει συνέχεια, ο Καφές έκανε στην Ξάνθη ένα μεγάλο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό έπαιξε σωστά. Αλλά πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι. Αν δεν είναι στο 100% δεν μπορώ να τους χρησιμοποιώ. Είναι τόσο σημαντικοί που ξέρουν πότε είναι έτοιμοι. Τεράστιοι παίκτες.”
Για το καλοκαίρι και αν έχει σκεφτεί τι θα γίνει χωρίς τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο: 
“Πρέπει να φέρουμε παίκτες που να προσφέρουν από τον Ιούνιο. Και όχι να πρέπει να ψάχνουμε απελπισμένα παίκτες που δεν έχουν παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι αυτοί οι τρεις θα συνεχίσουν. Αλλιώς θα χρειαστούν πολλά χρήματα. Κυρίως για τους Δέλλα, Λυμπερόπουλο. Την ΑΕΚ δεν την βλέπω χωρίς αυτούς.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε