Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Χιμτσίνσκι και το… πρωτάθλημα του Γεωργέα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Δεν είναι τελειωμένη η μεταγραφή του Ρουμάνου λένε από την ΑΕΚ, αλλά η περίπτωση του βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο. Γεωργέας: Πρώτη φορά πρωταθλητής το 2008, λάθος η φυγή του Ντέμη!
Μπορεί οι Ρουμάνοι να μιλούν για… τελειωμένη υπόθεση, όσον αφορά την μεταγραφή του Φαμπιάν Χιμτσίνσκι, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Όπως τονίζουν και από την ΑΕΚ, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και υπάρχει αισιοδοξία για θετική κατάληξη σύντομα. Αυτό, όμως, απέχει αρκετά από τα όσα δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Ουνιρέα Άλμπα.
 
Οι Ρουμάνοι υποστηρίζουν πως έχουν δώσει τα χέρια με την Ένωση για 150.000 ευρώ και 15% σε περίπτωση μεταπώλησης του 17χρονου φορ, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” δεν έχουν ανεβάσει την προσφορά τους από τα 80.000 ευρώ που πρόσφεραν το Μάιο και δεν προτίθενται να βελτιώσουν την πρότασή τους.
 
Γεωργέας: Πρώτη φορά πρωταθλητής το 2008, λάθος η φυγή του Ντέμη!
 
Μία άκρως απολαυστική συνέντευξη έδωσε ο αμυντικός της ΑΕΚ στην εφημερίδα «Το Βήμα».
 
Ο Νίκος Γεωργέας μίλησε για το. πρώτο του πρωτάθλημα, το 2008, την… εξάρα από τον Ολυμπιακό, την φυγή του Ντέμη Νικολαΐδη από την Ένωση, αλλά και τους μέχρι τώρα προπονητές του.

“Έφυγε χωρίς εξηγήσεις ο Ντέμης, τόνισε για την αποχώρηση Νικολαΐδη από την ΠΑΕ, ενώ επισήμανε για τη βία στα γήπεδα πως “… φοβόμαστε για τις ζωές μας πλέον”.

 
Τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξης του Έλληνα αμυντικού:
 
Γι’ αυτά που θυμάται με χαμόγελο και με μελαγχολία: “Το συναίσθημα που είχα το καλοκαίρι του 2008 δεν θα σβήσει ποτέ. Ημουν για πρώτη φορά πρωταθλητής. Βέβαια στερηθήκαμε τον τίτλο στα χαρτιά, όμως όλοι ξέρετε ότι εμείς τον κατακτήσαμε μέσα στα γήπεδα. Αυτό που με έκανε να σκάσω ήταν ότι δεν μπόρεσα να πανηγυρίσω το κύπελλο που πήραμε φέτος. Ηθελα τόσο πολύ να μπω με τους γιους μου μέσα στο γήπεδο να το γιορτάσω μαζί τους, αλλά με ποια διάθεση όταν συνέβαιναν τέτοια αίσχη; Μισή η χαρά και στις δύο περιπτώσεις”.

Για τα περιστατικά που τον έχουν κάνει να φοβηθεί: “Πολλά… Φοβήθηκα περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην καριέρα μου όταν το 2007 τραυματίστηκα στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Άντερλεχτ. Χτύπησα στο γόνατο και έμεινα εκτός ομάδας για περισσότερο από έναν χρόνο. Νόμιζα ότι η μπάλα είχε τελειώσει για μένα. Φαίνεται όμως ότι έπρεπε να συνεχίσω για να ζήσω τα εφετινά σκηνικά ντροπής στα ελληνικά γήπεδα. Δεν με έκαναν απλώς να θυμώσω αλλά και να σιχαθώ. Φοβόμαστε για τις ζωές μας πλέον”

 
Για το 6-0 από τον Ολυμπιακό: “Ήμασταν ενθουσιασμένοι από την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου επί του ΠΑΟΚ και οι ημέρες που μεσολαβούσαν ήταν λίγες για να συγκεντρωθούμε όπως θα έπρεπε. Σκεφτήκαμε ότι αν θα παίζαμε κλειστά και πειθαρχημένα όπως στην Τούμπα, δεν θα χάναμε ποτέ. Ομως στο 8′ το σκορ ήταν 2-0 κι εμείς αντί να μαζευτούμε ακόμα πιο πολύ και να παγώσουμε το ρυθμό, βγήκαμε μπροστά για να ισοφαρίσουμε. Ο Χιμένεθ μας είπε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και ότι δεν μπορούμε να λειτουργούμε παθητικά όταν χάνουμε με 2-0 ή 3-0 σε ντέρμπι, όμως τελικά αυτή η τακτική μας κόστισε την εξάρα”.
 
Για το αν ο Ριβάλντο ηταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχε ποτέ: “Αναμφίβολα… Τεράστιος αθλητής και ταπεινός άνθρωπος. Θα μπορούσε ακόμα και σήμερα να παίζει στην ΑΕΚ ήταν 35 χρονών σε εκείνη την προετοιμασία σου έδινε την εντύπωση ότι δεν κουράζεται. Ηταν μεγάλη απώλεια η φυγή του το καλοκαίρι του 2008 και φανταστική ως εμπειρία το να παίζεις μαζί του”.

Για την διάλυση της ομάδας του 2008: “Δεν κατάλαβα ποτέ το σκεπτικό των διοικούντων. Εκείνοι έλεγαν σε όλους ότι πήραμε το πρωτάθλημα και μετά διέλυσαν την ομάδα για το τίποτα. Ηταν μία απόφαση χωρίς λογική η οποία αποδείχθηκε καταστροφική για την ΑΕΚ, μας έφερε πολύ πίσω”.
 
Για την φυγή του Ντέμη: “Τα πρώτα δύο χρόνια προεδρίας του Νικολαΐδη νόμιζα ότι έπαιζα στη Μπαρτσελόνα. Ηταν όλα άψογα, όλα ιδανικά. Μετά σιγά σιγά το πράγμα άρχισε να χαλάει. Εξηγήσεις πρέπει να δώσει εκείνος όχι εγώ. Αυτό που ξέρω είναι ότι μία μέρα σηκώθηκε και έφυγε χωρίς έστω να μας χαιρετίσει και δεν τον είδαμε ποτέ ξανά. Νομίζω ότι όφειλε να μας εξηγήσει τους λόγους, τουλάχιστον σε εμάς τους παλαιότερους που τον στηρίξαμε στην αρχή της προσπάθειας”.
 
Για τον Φερνάντο Σάντος: “Εξαιρετικός στην τακτική, εργασιομανής και τρομερά οργανωτικός. Ολα δούλευαν ρολόι στην ομάδα υπό τις οδηγίες του, γνώριζε ο κάθε ποδοσφαιριστής το ρόλο του, τι έπρεπε να κάνει και τι να αποφεύγει όταν έπαιζε. Πήραμε μαζί του το κύπελλο το 2002 και κάναμε απίστευτη πορεία το 2004-05 όταν κανείς δεν μας υπολόγιζε. Και στις δύο παρουσίες του η ΑΕΚ ήταν ομάδα με αρχή και τέλος»”
 
Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: “Όταν επέστρεψε στην ΑΕΚ το 2002 ήταν πολύ αυστηρός, δεν τολμούσε κανείς να κουνηθεί στα αποδυτήρια. Η ομάδα ήταν τότε γεμάτη από βεντέτες όμως ο Μπάγεβιτς είχε καταφέρει να επιβληθεί. Το 2008 ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Μαλάκωσε υπερβολικά πολύ, έχασε αμέσως το παιχνίδι και τον έλεγχο στα αποδυτήρια. Είχε το μυαλό του σε άλλα πράγματα, έβλεπε ίντριγκες γύρω του, ένιωθε πιεσμένος από τον κόσμο, ήλθε και το επεισόδιο στην Καλλιθέα το περασμένο καλοκαίρι και κατάλαβε ότι δεν μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταστη”.
 
Για τον Λορένσο Σέρα Φερέρ: Στα χρόνια που είμαι εγώ στην ΑΕΚ ήταν ο πρώτος προπονητής που έφυγε και όλοι στα αποδυτήρια πανηγυρίζαμε! Θυμάμαι την πρώτη ημέρα που μπήκε μέσα για να μας γνωρίσει. Καθόταν δίπλα μου ο Λάκης και μόλις τον είδε μου είπε “ρε συ αυτός είναι μία πιθαμή άνθρωπος, πως θα καταφέρει να επιβληθεί σε όλους αυτούς εδώ μέσα;”. Τότε είχαμε Λυμπερόπουλο, Ζήκο, Δέλλα, Ριβάλντο, παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα. Κι όμως ένα μήνα μετά μας είχε όλους σούζα. Ηταν πολύ οργανωτικός όπως ο Σάντος αλλά πολύ πιο επιθετικός απέναντί μας. Είχε τσακωθεί με όλους, μάλλον και με τον ίδιο τον εαυτό του. Είχε ξεφύγει και δεν τον θέλαμε. Γι αυτό ίσως και όταν έφυγε άλλαξε η ψυχολογία μας και με τον Κωστένογλου στον πάγκο πήραμε το πρωτάθλημα το 2008”.

Για τον Γιώργο Δώνη: “Πολύ καλός στην προπόνηση και στην ανάλυση της τακτικής, όμως την ώρα του αγώνα δεν τα πολυκαταφέρνει. Δεν παίρνει τις σωστές αποφάσεις».
 
Για τον Μανόλο Χιμένεθ: “Είναι ο καλύτερος από όλους που έχω συνεργαστεί στην τακτική. Διαβάζει πολύ καλά την αντίπαλη ομάδα, σε προετοιμάζει με κάθε λεπτομέρεια, ξέρει που θα πάει η μπάλα ανά πάσα στιγμή και σε έχει ενημερώσει από πριν γι αυτό. Μιλάει βέβαια πάρα πολύ, αλλάζει απόψεις εύκολα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό διότι σκέφτεται συνεχώς για την ΑΕΚ και διορθώνει τα λάθη του”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε