Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Ζιντάν πάει με ρεκόρ στο Clasicο… Μπαρτσελόνα – Ρεάλ

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

«Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά». Αυτό ήταν το πρώτο μήνυμα που βγήκε από το στόμα του Ζινεντίν Ζιντάν στις 4 Ιανουαρίου. Ηταν η επιλογή του Φλορεντίνο Πέρεθ, για να αντικαταστήσει τον Ράφα Μπενίτεθ. Ο Γάλλος ανέλαβε την Ρεάλ τρίτη, τέσσερις βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα, έφερε ηρεμία στα αποδυτήρια και έκανε διαδρομή με ρεκόρ.

Τερμάτισε στην τελευταία La Liga, κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα προπονητή στη Ρεάλ Μαδρίτης, με 53 πόντους στους πρώτους 20 αγώνες του και τώρα, μετά τις πρώτες 13 αγωνιστικές στη σεζόν 2016-17 θα παρουσιαστεί στο Classicο ως ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία της La liga μετά τους πρώτους του 33 αγώνες.
Ο Ζιντάν θα φτάσει στις 3 Δεκεμβρίου στο Camp Nou έχοντας κερδίσει 86 βαθμούς σε 33 παιχνίδια (27 νίκες, πέντε ισοπαλίες και μία ήττα). Περισσότερους από κάθε άλλο προπονητή. Ξεπερνάει τον Μιγκέλ Μουνιόθ, ο οποίος στα πρώτα του 33 παιχνίδια του ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να μαζέψει 84 βαθμούς, μετά από 27 νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.
Ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος έφτασε 82 πόντους στους πρώτους 33 αγώνες του, οδηγώντας την ομάδα στην σεζόν 2008-09 (26 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες) και ο Μουρίνιο, που έφτασε στη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2010-11 και στους πρώτους 33 αγώνες κέρδισε 80 πόντους (25 νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις χάσει παιχνίδια), βρίσκονται πίσω του. Έτσι είναι μαζί με τον Μιγκέλ Μουνιόθ, ο προπονητής με το μεγαλύτερο ποσοστό νίκης (81,8%) σε αυτό το χρονικό διάστημα στην ιστορία του πρωταθλήματος.
Αυτά τα 33 παιχνίδια του Μουνιόθ είναι χωρισμένα σε δύο: πήγε στη Μαδρίτη το 1958-59 για επτά παιχνίδια (μεταξύ της ημέρας 23 και 29: τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες), και επέστρεψε το 1959-1960, αφού η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το πρωτάθλημα στην προτελευταία αγωνιστική και ο Μπερναμπέου έκανε δεκτή την παραίτηση του Φλέιτας Σόλιτς. Κάθισε στον πάγκο στο τελευταίο παιχνίδι (0-1 στο Λας Πάλμας) και δεν κινήθηκε από εκεί μέχρι τη σεζόν 1973-1974 , κερδίζοντας 9 πρωτάθλημα.
Ο Ζιντάν θα παρουσιαστεί στο Camp Nou, έχοντας αήττητη την Ρεάλ Μαδρίτης για 31 παιχνίδια, ισοφαρίζοντας το καλύτερο σερί του Κάρλο Αντσελότι. Στον ορίζοντα υπάρχει το ρεκόρ των 34 παιχνιδιών χωρίς ήττα του Λίο Μπεενάκερ, ο οποίος το κατάφερε με την Ρεάλ μεταξύ 1988 και 1989. Αλλά ο Γάλλος δεν θέλει να μιλήσει για τα ρεκόρ το Νοέμβριο. «Δεν έχουμε κερδίσει τίποτα», επαναλαμβάνει σε κάθε συνέντευξη Τύπου. Το έκανε και πάλι το Σάββατο μετά από την δύσκολη νίκη με την Σπόρτινγκ Χιχόν: «Θυμάμαι όταν ήμουν παίκτης, ήμουν πρώτος σε όλες τις διοργανώσεις και στο τέλος της σεζόν δεν κέρδιζα τίποτα …». Αυτή τη στιγμή, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ένα σημείο λιγότερο, από τη σεζόν που με επικεφαλής τον Μουρίνιο κερδίσει το 2011-12 , την La Liga των ρεκόρ (100 βαθμοί) …

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε