Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

O “εμφύλιος” και ο πρόωρος τελικός

ΦΩΤΟ REUTERS.

Μετά τους δύο ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, σειρά παίρνει το Europa League όπου 3 Πορτογαλικές και μία Ισπανική ομάδα θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια του τελικού της 18ης Μαΐου στο Δουβλίνο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ευρωπαϊκών κυπέλλων δύο Πορτογαλικές ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες. Στο Ντα Λουζ, η Μπενφίκα που είναι το φαβορί υποδέχεται την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, Μπράγκα.

Οι “αετοί” μπορεί να έχασαν πρωτάθλημα και κύπελλο αλλά την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησαν το Λιγκ Καπ και πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στον πρώτο ημιτελικό.

Ο Ζόρζε Ζεσους, πρώην προπονητής της Μπράγκα, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα αφού δεν υπολογίζει στους Σάλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ και Νούνο Γκόμες.

Η Μπράγκα έχει κερδίσει μόλις μία φορά στην έδρα της την Μπενφίκα και αυτό έγινε πριν από 56 χρόνια! Ο Πασιένσια δεν θα έχει τους Κιμ και Πάουλο Σέζαρ.

Στο Ντραγκάο τα δύο μεγάλα φαβορί του Europa League θα πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους αφού ο τελικός χωράει μόνο τον έναν.

Η Πόρτο που βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση αφού μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος φιλοδώρησε με 10 γκολ την Σπαρτάκ Μόσχας σε δύο ματς, ενώ κατάφερε να περάσει στον τελικό του κυπέλλου νικώντας την Μπενφίκα.

Φουσίλε, Μπελούτσι και Ράφαελ είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γηπεδούχοι.

Η Βιγιαρεάλ ηττήθηκε από την Σεβίλλη την Κυριακή και πλέον κινδυνεύει να χάσει το τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ αν συνεχίσει στον ίσιο ρυθμό. Ο Γκαρίδο επέλεξε να ξεκουράσει τους βασικούς για να τους έχει ευτοιμοπόλεμους στο σημερινό ματς. Εκτός μάχης είναι οι Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μάρκος Σένα, Άνχελ Λόπεθ και Ολίβα.

Τα δύο ματς θα ξεκινήσουν στις 22.05. Το Μπενφίκα – Μπράγκα θα μεταδοθεί από τη ΝOVA και το Πόρτο – Βιγιαρεάλ από τον ΑΝΤ1.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε