Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο ένας στα θεμέλια, ο άλλος στο γκρέμισμα

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός ξεκινάει από την… πολ ποζίσιον για το επόμενο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός καλείται να αλλάξει ένα σωρό πράγματα για να επιστρέψει στην κορυφή. Νέα μετωπική “αιωνίων”.

 

Ο Νίκος Πατέρας με δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθηση του ότι οι “πράσινοι” έχουν ρίξει τα θεμέλια για μία δυναστεία ανάλογη του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παράλληλα συνέχισε την μετωπική κόντρα με τον “αιώνιο” αντίπαλο τονίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός δικαιούταν 6-7 πρωταθλήματα στο πρόσφατο παρελθόν.

 
Όσων αφορά το πρώτο σκέλος των δηλώσεων του προέδρου του Παναθηναϊκού η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή οι “πράσινοι” δείχνουν η πιο πλήρης ομάδας και το φαβορί για τα επόμενο πρωτάθλημα. Αυτό μαρτυρούν τόσο το πλούσιο ρόστερ όσο και τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ομάδα από την συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο δεύτερο μέρος των δηλώσεων του ισχυρού άνδρα της “πράσινης” ΠΑΕ οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν με στοιχεία υποστηρίζοντας ανεπίσημα: “Δεν θα ασχολούμαστε με τον κ. Πατέρα κάθε φορά που κάνει δηλώσεις. Απλά θα του υπενθυμίσουμε, επειδή είναι καινούργιος στα καθήκοντά του, ότι στα 12 πρωταθλήματα που πήρε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός τη μία χρονιά τερμάτισε πέμπτος, τις έξι τρίτος και τις πέντε δεύτερος. Μάλιστα, από τις πέντε φορές που τερμάτισε δεύτερος, τις δύο φορές είχε μεγάλη διαφορά από τον πρώτο Ολυμπιακό. Πως με τέτοιες βαθμολογικές διαφορές θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να πάρει έξι εφτά πρωταθλήματα”. Εδώ η μπίλια μάλλον κάθεται στο κόκκινο, ωστόσο στον Πειραιά δεν έχουν και πολύ χρόνο για παιχνίδια εντυπώσεων.
 
Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει να κάνει περισσότερη δουλειά από τον ομόλογο του στον Παναθηναϊκό στην προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου. Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα την καλύψει μόνος του, μετά θα ασχοληθεί με τον προπονητή και στη συνέχεια με τις μεταγραφές. Σε αντίθεση με το περσινό καλοκαίρι όπου ο Ολυμπιακός χρειαζόταν απλά μερικές… πινελιές, φέτος είναι φανερό πως η ομάδα χρειάζεται γκρέμισμα και χτίσιμο σχεδόν από την αρχή. Χρειάζεται πλάνο, αλλαγή φιλοσοφίας και λεφτά. Πολλά λεφτά.
 
Τα δεδομένα θα είναι πιο ξεκάθαρα μετά τα πλέι-οφ και την τελική κατάταξη των ομάδων όμως δεν μπορεί να παραβλεφθεί το “πράσινο” προβάδισμα για την επόμενη σεζόν. Ένα προβάδισμα που υπήρχε και το 2004 όταν ο Παναθηναϊκός έκανε το νταμπλ, όμως την ακριβώς επόμενη χρονιά ξεκίνησε μια νέα “κόκκινη” δυναστεία.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε