Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ο καλύτερος και ο κερδισμένος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Άρης ήταν καλύτερος, δημιούργησε τις ευκαιρίες αλλά ο ΠΑΟΚ που έπαιξε για το 0-0 και το πήρε ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Δράμα για Κοντρέρας.

Το LIVE του αγώνα
 
Η αναμέτρηση αποδείχτηκε κατώτερη των προσδοκιών αφού κυριάρχησαν τα πολλά λάθη και τα φάουλ. Οι λίγες φάσεις που έγιναν ήταν όλες για λογαριασμό των γηπεδούχων, αφού αυτοί ήταν που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη για βαθμούς.
 
Στο 19΄ο Χαλκιάς πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Τόχα, ενώ στο 33΄ο Κόκε έκανε κακό σουτ από πλεονεκτική θέση. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ αρκέστηκε να δίνει μεγάλο βάρος στην άμυνα του και να απειλεί με κάποια μακρινά σουτ.
 
Η κυριαρχία του Άρη έγινε εντονότερη στο δεύτερο μέρος. Μόλις στο 49΄ο Τσιρίλο κόντραρε το σουτ του Χαβίτο, ενώ στο 52΄ο Φατί σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Οι φιλοξενούμενοι παρά λίγο να “παγώσουν” το “Κλεάνθης Βικελίδης” με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία στο στο 62΄που ανάγκασε τον Σηφάκη να διώξει εντυπωσιακά.
 
Στο τέλος ο Άρης αύξησε την πίεση για να πάρει τη νίκη αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε το σουτ του Χαβίτο στο 84, ενώ στο 90΄είδε το σουτ του Καστίγιο να φεύγει μόλις άουτ.
 
Το τελικό 0-0 αναδεικνύει κερδισμένο τον ΠΑΟΚ που μένει στην τρίτη θέση και αδικεί 5τον καλύτερο Άρη που παραμένει κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο εκ των κορυφαίων του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Κοντρέρας πληροφορήθηκε λίγες ώρες πριν τον αγώνα τον θάνατο του πατέρα του. Παρά το δράμα του ζήτησε από τον Μάκη Χάβο να αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Άρη. Ο Κοντρέρας αναμένεται να αναχωρήσει για την πατρίδα του μετά το τέλος του αγώνα και σε περίπτωση που αυτό συμβεί είναι εξαιρετικά αμφίβολη η παρουσία του στον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, την Τετάρτη (2/2) στην Τούμπα.

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Μίσελ, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πορτίγια (79′ Μενδρινός), Φατί, Τόχα, Χαβίτο, Κόκε, Τσέζαρεκ (63′ Καστίγιο).

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς, Πάμπλο Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (85′ Φιλομένο), Ίβιτς (69′ Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (77′ Αθανασιάδης).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε