Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ο καρκίνος “χτύπησε” την Κλεϊμπάνοβα!

Ο 22χρονη Ρωσίδα τενίστρια επέλεξε την Παρασκευή -ημέρα των 22ων γενεθλίων της- για να κοινοποιήσει σε όλο τον κόσμο το δράμα που ζει εδώ και λίγους μήνες.
Το συγκινητικό μήνυμα της Αλίσα Κλειμπάνοβα, ότι δηλαδή πάσχει από καρκίνο του λεμφατικού ιστού (Hodgkin’s lymphoma), αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυναικείου Τένις (WTA), ανήμερα των γενεθλίων της (15/7).
 
Η Μοσχοβίτισσα πρωταθλήτρια, που από τον Αύγουστο του 2003 έγινε επαγγελματίας, δεν έχει αγωνιστεί σε τουρνουά από τον περασμένο Μάϊο, καθώς υποβάλλεται σε θεραπείες στην Ιταλία στο νοσοκομείο της Περούτζια.
 
“Σήμερα είναι τα γενεθλιά μου (15/7) και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις υπέροχες ευχές σας. Δεν έχω γράψει τόσο καιρό γιατί είμαι εκτός τουρνουά και θέλω να το κάνω σήμερα.
 
Δεν είναι εύκολη στιγμή για μένα αυτή τη στιγμή. Έχω Hodgkin’s lymphoma, μια μορφή καρκίνου. Κάνω θεραπείες στην Ιταλία και πάνε καλά όμως χρειάζεται χρόνος και υπομονή και πρέπει να παραμείνω πολύ δυνατή και αισιόδοξη. Έχω ακόμα κάποιους μήνες θεραπείας» γράφει με συγκινητικό τρόπο, αλλά με φοβερή δύναμη ψυχής η Νο 28 τενίστρια του κόσμου, που επισημαίνει ότι το τένις τα τελευταία 15 χρόνια είναι η ίδια της η ζωή.
 
Τα καλά νέα είναι ότι αν αισθάνομαι καλά μετά όλη αυτή την περιπέτεια, υπάρχει μια ελπίδα να παίξω τένις ξανά. Τίποτα δεν είναι σίγουρο όμως η πιθανότητα αυτή είναι μεγάλη ελπίδα για μένα και με βοηθάει να παραμένω αισιόδοξη και να συγκεντρώνομαι στην θεραπεία μου.
 
Πραγματικά μου έχει λείψει το τένις. Μου έχει λείψει να βλέπω τους φιλάθλους και τους φίλους μου σε ολόκληρο τον κόσμο. Μου έλειψε η προπόνηση… μου λείπουν όλα. Το τένις είναι η ζωή μου τα τελευταία 15 χρόνια…
 
Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που κάνω τη θεραπεία στην Ιταλία. Καταρχήν έχω μια προπονητική βάση εδώ και πολλούς κοντινούς φίλους οπότε είναι κάτι σαν δεύτερο σπίτι μου. Επίσης, το νοσοκομείο της Περούτζια είναι ένα από τα καλύτερα στην Ιταλία που ειδικεύεται σε αυτές τις περιπτώσεις και οι γιατροί κάνουν ότι περνάει απ’το χέρι τους. Είναι το τέλειο μέρος για μένα και όλοι με κάνουν να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου.
 
Είμαι δυνατό άτομο. Το έχω δείξει και στο παρελθόν. Σίγουρα αυτό που περνάω είναι κάτι διαφορετικό όμως είμαι βέβαιη ότι όταν τελειώσει, η ζωή μου θα είναι ακόμα καλύτερη από πριν.
 
Είναι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της ζωής μου μέχρι τώρα και ελπίζω να παραμείνει η πιο δύσκολη στιγμή. Είμαι βέβαιη ότι θα το προσπεράσω. Είναι θέμα υπομονής και χρόνου και πιστεύω ότι έχω αρκετό από αυτά!
 
Παρόλο που βρίσκομαι σε θεραπεία, θα γιορτάσω τα γενεθλιά μου σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω την οικογενειά μου και τους κοντινούς μου φίλους εδώ σήμερα. Είναι εδώ κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα και με βοηθάνε πολύ.
 
Απλά ήθελα να σας γράψω γιατί πραγματικά πέρασε πολύς καιρός και μου λείψατε όλοι σας. Θα βρίσκομαι εκτός τουρνουά για λίγο ακόμη διάστημα όμως ελπίζω να σας δω όλους ξανά σύντομα» σημπλήρωσε με αισιοδοξία η Αλίσα, που τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε στην ψηλότερη θέση της καριέρας της, στο Νο20 της WTA, όπου έπαιξε για τελευταία χρονιά στο 2ο γύρο του Italian Open στη Ρώμη, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από την Ισραηλινή, Σαχάρ Πιρ”.
 
Στο σχόλιο του η ιστοσελίδα της WTA αναφέρει πως “οι σκέψεις της WTA και της παγκόσμιας οικογένειας του τένις είναι με την Αλίσα και την οικογένειά της αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η Αλίσα είναι ένα πολύ δυνατό και αισιόδοξο πρόσωπο και ευχόμαστε πλήρη και γρήγορη αποκατάσταση”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε