Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο νέος Ολυμπιακός θα είναι “φτηνότερος”

Ο νέος Ολυμπιακός θα είναι “φτηνότερος”

Όσα υπέστη ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ αποτελούν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Τη φυσική κατάληξη της φθοράς μιας ομάδας που από την αρχή της περιόδου «φωνάζει» τις αδυναμίες και τα προβλήματά της.

Υπό  αυτή την έννοια ίσως είναι  προτιμότερο που βυθίστηκε στην  τελευταία θέση των πλέι –οφ. Τώρα, δεν υπάρχουν περιθώρια για να πέσει στάχτη στα μάτια. ΄Ολοι είναι αναγκασμένοι να δουν κατάματα  την πραγματικότητα και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Πρώτος και καλύτερος , ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Η ομάδα  που θα παρουσιαστεί τη νέα  αγωνιστική περίοδο με τις  ερυθρόλευκες φανέλες δεν πρέπει  να θυμίζει σε τίποτα το  συνονθύλευμα που πάτωσε φέτος.  Χρειάζονται αλλαγές σε παίκτες,  προπονητική ομάδα και διοικητικό  σχήμα.
Την  ώρα που γράφονται αυτές οι  γραμμές παραμένει άγνωστο σε  ποια κατεύθυνση πρόκειται να κινηθεί ο Πρόεδρος της ΠΑΕ. Εκείνο που καταλαβαίνουν όλοι είναι πώς τα οικονομικά περιθώρια είναι ελάχιστα. Ουδείς μπορεί να απαιτήσει από κάποιον να ανοίξει διάπλατα το προσωπικό του πορτοφόλι για να ρίξει λεφτά σε μια δουλειά όταν ξέρει πως δεν πρόκειται στο ορατό μέλλον να τα πάρει πίσω.


Οι καιροί που η παρουσία στον προεδρικό θώκο μιας μεγάλης ΠΑΕ έδινε την δυνατότητα για παράλληλα επιχειρηματικά οφέλη έχουν περάσει για λόγους που συνδέονται άμεσα με την τεράστια οικονομική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό η επένδυση στο ποδόσφαιρο δεν συμπεριλαμβάνεται πια στον κατάλογο με τις ελκυστικές επενδύσεις. Αντικειμενικά τα πράγματα οδηγούνται σε δραστικές περικοπές. Ακόμα και η πολυμετοχική ΠΑΕ Παναθηναϊκός με εξασφαλισμένα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ, θα εφαρμόσει περιοριστική πολιτική για να συγκρατήσει το έλλειμμα. 

Ο Ολυμπιακός  που έχει ήδη προεισπράξει  μεγάλο μέρος των εσόδων για  τη περίοδο 2010 -2011 θα περιοριστεί  ακόμα περισσότερο.

Γι’ αυτό και ανεξάρτητα από βαρύγδουπες  εξαγγελίες και ηχηρά πρωτοσέλιδα,  ο νέος Ολυμπιακός θα είναι μια «φτηνή» ομάδα με περιορισμένο μπάτζετ, χαμηλά συμβόλαια και πωλήσεις παικτών (π.χ. Τοροσίδης, Ντουντού, Αβραάμ  Παπαδόπουλος ) για να μπουν χρήματα στο ταμεί

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε