Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο νόμος του ΣΕΦ, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 79-72

Ο Τσίλντρες βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό με τους 14 πόντους και τα 7 ριμπάουντ
Ο Τσίλντρες βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό με τους 14 πόντους και τα 7 ριμπάουντ, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Ολυμπιακός μάζεψε τα κομμάτια του, έπαιξε με καρδιά και κέρδισε τον Παναθηναϊκό ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών. Κλέιζα, Μπουρούσης, Τεόντοσιτς και Τσίλντρες οδήγησαν τους ερυθρόλευκους στο 1-1.

Οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν για 28ο αγώνα απόρθητη την έδρα τους, άφησαν στο παρελθόν την κάκιστη εμφάνιση του ΟΑΚΑ και πήραν αυτό που ήθελαν. Αυτή τη φορά πέτυχαν 7 τρίποντα αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους στο ματς. Ακόμη και όταν ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα στο σκορ, μέχρι το πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έδειχναν συγκεντρωμένοι.

Το LIVE του αγώνα

Όταν στο δεύτερο μέρος πήρε μπροστά το “πολυβόλο” Κλέιζα τότε τα πάντα απλοποιήθηκαν. Ο Λιθουανός που είχε μόλις 4 πόντους στα πρώτα 20 λεπτά, σταμάτησε στους 17 οδηγώντας τους κυπελλούχους στη νίκη. Συμπαραστάτες του στην επίθεση, ο Μπουρούσης που κέρδισε πολλές μάχες κάτω από τις δύο ρακέτες αλλά και ο Τεόντοσιτς που αυτή τη φορά έδωσε λύσεις έξω από τα 6.25.

 
Από τον Παναθηναϊκό έλειψε η πολυφωνία Είναι χαρακτηριστικό ότι για 30 λεπτά σκόραραν μόνο τέσσερις παίκτες και αυτό το πλήρωσε. Ο Πέκοβιτς έμοιαζε να παίζει μόνος του, υπό το βλέμμα του προέδρου της Μινεσότα, σταματώντας στους 22 πόντους. Ο σέντερ των πράσινων δεν θα μπορούσε μόνος του να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ και κυρίως των αμυντικών κάτι που στο τέλος πλήρωσαν αφού οι ερυθρόλευκοι ανανέωσαν ουκ ολίγες επιθέσεις τους.
 
Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων την Τετάρτη στις 21.45 στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
 
Δεκάλεπτα: 16-14, 33-34, 56-47, 79-72
 
Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 6 (2 τρίποντα, 4 ασίστ), Πεν 3 (1 τρίποντο), Βοίσιτς 2, Τσίλντρες 14 (7 ριμπάουντ), Μπουρούσης 14 (7 ριμπάουντ), Κλείζα 17 (5 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδης 5 (1 τρίποντο), Τεόντοσιτς 16 (3 τρίποντα), Σχορτσιανίτης 2 (6 ριμπάουντ).
 
Παναθηναϊκός: Τέπιτς 9, Σπανούλης 2, Μπατίστ 9 (1 τρίποντο), Γιασικεβίτσιους 10 (2 τρίποντα), Νίκολας 9 (3 τρίποντα), Διαμαντίδης 11 (3 τρίποντα), Πέκοβιτς 22.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε