Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο ποδοσφαιρικός εγωισμός των Ελλήνων νίκησε τη λογική

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Αν στο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στην Πολωνία μας έλεγε κάποιος ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο θα πανυγηρίζαμε, όμως μετά από την υπερπροσπάθεια των διεθνών στο δεύτερο μέρος το 1-1 άφησε και πικρή γεύση. Αυτή είναι η Εθνική που αγάπησαν οι Έλληνες, αυτή είναι η Εθνική που μπορεί να προκριθεί.

Ο Ισπανός Καρμπάγιο κατάφερε με αυτά που ανακάλυψε στο πρώτο ημίχρονο να ξυπνήσει τον ποδοσφαιρικό εγωισμό των παικτών του Σάντος. Άφησε με 10 παίκτες την Εθνική, δείχνοντας 2 ανύπαρκτες κίτρινες κάρτες στον Παπασταθόπουλο, ενώ λίγο αργότερα έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι υπέρ της Ελλάδας.

Στο πρώτο μέρος οι Πολωνοί έτρεχαν δύο φορές περισσότερο από τους Έλληνες. Η αριστερή μας πλευρά έμπαζε και οι διοργανωτές έκανε πάρτι. Το γκολ ήταν η φυσιολογική κατάληξη, ενώ ήταν εμφανές πως αν δεν άλλαζε κάτι δραματικό στο ματς, η Πολωνία θα πανηγύριζε μία εύκολη νίκη. Η αποβολή του Παπασταθόπουλου, που δεν ήταν καλός όσο έπαιξε, αλλά και η ατυχία του Αβραάμ Παπαδόπουλου τελικά λειτούργησαν θετικά.

Οι παίκτες βγήκαν με μάτι που γυάλιζε στο δεύτερο μέρος. Η είσοδος του Σαλπιγγίδη έδωσε ταχύτητα, η οπισθοχώρηση του Κατσουράνη έδωσε σιγουριά και τα “πνευμόνια” του Κυριάκου Παπαδόπουλου γέμισαν τα κενά. Οι Πολωνοί κατάλαβαν νωρίς ότι η νίκη που θεωρούσαν δεδομένη, απομακρυνόταν. Το γκολ του Σάλπι άλλαξε γρήγορα την ψυχολογία του αγώνα.

Η Εθνική πάταγε πολύ καλύτερα. Είχε ευκαιρίες και βέβαια θα μπορούσε να πάρει τη νίκη που θα ισοδυναμούσε με μισή πρόκριση αν ο Καραγκούνης ευστοχούσε στο πέναλτι. Αυτό δεν έγινε, όμως το αποτέλεσμα σίγουρα είναι θετικό και η Εθνική έχει όλες τις προϋποθέσεις να προκριθεί στην επόμενη φάση. Επόμενος αντίπαλος η Τσεχία που δέχτηκε τέσσερα γκολ από την Ρωσία, όμως όποιος θεωρήσει ότι η Ελλάδα έχει το ματς στο τσεπάκι της θα κάνει μεγάλο λάθος. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς σε τέτοια διοργάνωση.

Η Ελλάδα που δεν τα παρατάει ποτέ! – Επίδειξη ψυχής από την Εθνική στην πρεμιέρα του Euro

Η ώρα του Κυριάκου

Ολική ρήξη χιαστού ο Αβραάμ – 6-8 μήνες εκτός δράσης

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε