Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

O… πόλεμος συνεχίζεται

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η παραδοχή του Μπέου, το παράπονο του Σπανού, η απάντηση του Πηλαδάκη και οι αιχμές Κανελλόπουλου “ρίχνουν λάδι στη φωτιά” την επομένη της συνέλευσης της Σούπερ Λίγκας.

Η ενότητα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος έχει πάει “περίπατο” εδώ και καιρό. Η νέα αναβολή στην εκλογή προέδρου απλά επιβεβαίωσε το οφθαλμοφανές.

Οι ομάδες είναι χωρισμένες και η κάθε μία προσπαθεί να βγάλει το “δικό” της υποψήφιο. Ο Αχιλλέας Μπέος που στήριξε τον Θανάση Κανελλόπουλο μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM κα τα είπε “χύμα και τσουβαλάτα”.

“Ο κ. Κανελλόπουλος είναι προσωπικός μου φίλος και όταν του πρότεινα να κατέβει για την προεδρία, μου είπε ότι τον τιμά η πρόταση και δεν θα ήταν κακό να έχουμε μία χείρα βοηθείας. Θεωρείτε εσείς παράλογο εγώ προσωπικά λόγω των σχέσεων που έχω με τον κ. Μελισσανίδη ή τον κ. Πατέρα να σηκώσω το τηλέφωνο και να τους ζητήσω βοήθεια; Δεν είναι κακό να πάρεις ένα τηλέφωνο. Εδώ ο κ. Βαρδινογιάννης ήταν αγκαλιά με τον κ. Ψωμιάδη, ενώ στην προσπάθεια εκλογής του κ. Τσακίρη ακούστηκε ότι έπαιρνε τηλέφωνα ο Θωμάς Μητρόπουλος, που κάναμε ολόκληρο αγώνα για να φύγει από το ποδόσφαιρο.

Και στην πολιτική ζωή ζητάς συμμαχίες. Τώρα αν ο κ. Μελισσανίδης και ο κ. Πατέρας, πήραν τηλέφωνο κάποιον τι σημαίνει; Ότι οι Σέρρες ή ο Ηρακλής θα ακούσουν τον Πατέρα; Αυτός που ψηφίζει θα πάρει την τελική απόφαση.

Το κακό είναι ότι οι δημοσιογράφοι λέγατε για νίκη Βαρδινογιάννη. Ξαναπείτε για νίκη Βαρδινογιάννη για να πιαστείτε δύο φορές κορόιδο.

Στον NovaΣΠΟΡ FM μίλησαν και οι δύο υποψήφιοι. Ο Γιώργος Σπανός εξέφρασε το παράπονο του για τη στάση του Κώστα Πηλαδάκη:

“Επειδή έχω μάθει να μιλάω σταράτα, όντως μιλούσα για τον κ. Πηλαδάκη όταν έλεγα πως κάποιοι άλλαξαν γνώμη την τελευταία στιγμή. Με την εμπειρία του, παρέσυρε και τον κ. Λιμπάντση για να ρίξει λευκό και για να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία να γίνει ξανά πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα. Ο κ. Πηλαδάκης με την τακτική της τρικλοποδιάς θέλησε να “κάψει” όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους. Του έκανα ένα τηλέφωνο και μου είπε προχώρα και σε στηρίζω. Μου έδωσε και μια συμβουλή. Να πάρω και τη στήριξη του Ολυμπιακού. Του είπα θα ήταν ευχής έργον να πάρω και την ψήφο του Ολυμπιακού.

Δεν είμαι μέσα σε κανένα άρμα, όπως πολλοί νομίζουν. Και πολλοί με εμπλέκουν με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, λόγω των επαγγελματικών μου σχέσεων, αλλά με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη είμαι και φίλος και συνεργάτης και το λέω και δεν ντρέπομαι. Είναι τιμή μου. Αλλά μέχρις εκεί. Ψάξτε να δείτε πόσες φορές ο Ατρόμητος έχει κόψει βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και πόσες από τον Ολυμπιακό.”

Ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης απάντησε στον Γιώργο Σπανό:

“Δεν γνωρίζω τι ακριβώς προσπαθεί να δικαιολογήσει με τις ψευδείς δηλώσεις του ο κ. Σπανός. Είναι αλήθεια ότι επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά, χθες. Μεταξύ άλλων, που δεν θέλω να δημοσιοποιήσω σεβόμενος την κατ΄ιδίαν συζήτησή μας, πράγματι του εξέφρασα την άποψη ότι θα πρέπει να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, μιλώντας με τον ΠΑΟΚ, τον Αρη, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και άλλους συλλόγους. Ομως δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο στις δηλώσεις του ο κ. Σπανός.

Είμαι της φιλοσοφίας, όπως δήλωσα και χθες, ότι ο πρόεδρος της Superleague πρέπει να διαθέτει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και όχι οριακές πλειοψηφίες. Την τοποθέτηση αυτή έκανα και στην εισήγησή μου πριν τις εκλογές, εκφράζοντας επίσης τη γνώμη ότι θα έπρεπε κάποιος από τους δύο υποψηφίους να υποχωρήσει.

Δέχθηκα πιέσεις και από τις δύο πλευρές, παρότι είχα ενημερώσει προ των εκλογών ότι η ψήφος μου θα είναι λευκή, αφού όλοι γνώριζαν την στάση μου που αφορά την ευρεία συναίνεση. Συνεπώς, οι υστερικές κραυγές και οι αφορισμοί, προφανώς εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Ουδέποτε υποσχέθηκα ότι θα ψηφίσω τον κ. Σπανό, εκτός κι αν εξασφάλιζε τη συντριπτική συναίνεση των συλλόγων. Επίσης, σχετικά με την αναφορά του στον κ. Γιώργο Λιμπάντση που δήθεν… παρασύρθηκε από την εμπειρία μου, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί επιθυμεί να τον θίξει ο κ. Σπανός. Ο κ. Λιμπάντσης είναι ένας αξιοπρεπής επιχειρηματίας τον οποίον γνώρισα πριν από 10 ημέρες και θεωρώ πως έχει άποψη και κρίση ώστε να μην παρασύρεται από κανέναν.

Ο Θανάσης Κανελλόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι θα είχε κάνει περίπατο αν ήταν περισσότερο χρόνια στη Σούπερ Λίγκα ενώ άφησε αιχμές κατά του Ψωμιάδη:

“Αν ήμουν περισσότερα χρόνια στη Σούπερ Λίγκα, τότε θα είχα κάνει περίπατο στις εκλογές. Δεν θέλω να υποτιμήσω κάποιον από τους άλλους υποψήφιους για την προεδρία, αλλά είναι διαφορετικό το να μην γνωρίζεις κάποιον άνθρωπο και διαφορετικό να συνομιλείς μαζί του και να σχηματίζεις δική σου γνώμη. Για εμένα ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά, αλλά όπως μου είπαν και αρκετοί άνθρωποι μέσα από τη Σούπερ Λίγκα που με γνώρισαν από κοντά, η γνώμη τους είναι πολλοί καλοί και θα με στηρίξουν.

Κάποιο πρόσωπο που δεν έπρεπε να περνάει ούτε έξω από Σούπερ Λίγκα δεν μπορεί να μου κάνει εμένα επίθεση. Ένας άνθρωπος που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Πρόκειται για ψέματα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που βλέπει πως βγαίνει ο Κανελλόπουλος και τρέμει. Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που ήταν αγκαλιά με τον κ. Βαρδινογιάννη.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε