Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο “πράσινος” τίτλος και η γκάφα της Αγκιλέρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Οι Green Bay Packers κατέκτησαν το 4ο Super Bowl στην ιστορία τους κερδίζοντας τους Pittsburgh Steelers με 31-25 στο επιβλητικό Cowboys Stadium. Έχασε τα λόγια στον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ η Κριστίνα Αγκιλέρα.

Οι Packers εκμεταλευτηκαν το εξαιρετικο τους ξεκίνημα στο παιχνίδι και στη συνέχεια απλά διατήρησαν τη διαφορά με εξαιρετική άμυνα.
 
Οι Steelers έκαναν την ύστατη προσπάθεια στην τρίτη περίοδο αλλά ο Aaron Rodgers δεν άφηνε αυτόν τον τίτλο να γλιστρήσει από τα χέρια του. Προσωπική δικαίωση για τον προπονητή Μάικ ΜακΚάρθι αλλά και για τους… 100.000 ιδιοκτήτες της ομάδας, αφού είναι το μοναδικό franchise του NFL που δεν ανήκει σε κάποιον επιχειρηματία!

Έτσι, το «ιερό δισκοπότηρο» του αμερικανικού ποδοσφαίρου ξαναγύρισε σπίστι του. Το τρόπαιο ονομάζεται «Vince Lombardi» από τον προπονητή των Packers, με τον οποίο κατέκτησαν τα δύο πρώτα Super Bowls. Στο παιχνίδι συμμετοχή είχε και ο ελληνικής καταγωγής Jeremy Kapinos, ο οποίος αγωνίστηκε για τους Steelers.

 
Στο Cowboys Stadium βρέθηκαν προσωπικότητες από το χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου και της πολιτικής. Μάικλ Ντάγκλας, Κάθριν Ζετα Τζόουνς, Ντέμι Μουρ, Τζον Τραβόλτα, Τζορτζ Μπους, Κάμερον Ντίαζ είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που παρακολούθησαν τη γιορτή.

Η Κριστίνα Αγκιλέρα τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ όμως τα έκανε “θάλασσα”. Παρά την εμπειρία της, κατάφερε να ξεχάσει ένα στίχο και πάνω στο άγχος της απλά επανέλαβε κάποιον προηγούμενο. Συγκεκριμένα, ενώ έπρεπε να πει : «O’er the ramparts we watched, were so gallantly streaming», τραγούδησε «What so proudly we watched at the twilight’s last gleaming», γεγονός που απλά άκουσαν 106.000 θεατές στο στάδιο και περισσότεροι από 100 εκατ. άνθρωποι στην τηλεόραση.



Αυτό δεν ήταν το μοναδικό απρόοπτο, καθώς περίπου 400 θεατές, που είχαν πληρώσει 800 δολάρια για ένα εισιτήριο και πολύ παραπάνω για να ταξιδέψουν στο Τέξας, τελικά δεν είδαν ποτέ το παιχνίδι. Η πρόσφατη κακοκαιρία, η χειρότερη της τελευταίας 20ετίας στην περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα ένα μέρος από τις κερκίδες να κριθεί ακατάλληλο. Αποζημιώθηκαν, λαμβάνοντας το τριπλάσιο της αξίας των εισιτηρίων, κάτι που είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα τους παρηγόρησε στο ελάχιστο.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε