Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο βασιλιάς φοράει πράσινα! – Στο φάιναλ φορ ο Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εκθρόνισε την πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μπαρτσελόνα επικρατώντας και στον τέταρτο προημιτελικό των Καταλανών με 78-67 και πάει στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης για το 6ο αστέρι. Η Σιένα αντίπαλος στον ημιτελικό. Δείτε το βίντεο.

Το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός νίκησε και τρίτη φορά την Μπαρτσελόνα και απέδειξε πως ήταν η καλύτερη ομάδα, παίρνοντας πανάξια την πρόκριση για το Final 4 της φετινής Ευρωλίγκας. Για δέκατη φορά οι “πράσινοι” στο κορυφαίο ραντεβού της Ευρώπης, πάνε για το …έκτο αστέρι στη φανέλα τους.

Με τον κόσμο του να δημιουργεί εκπληκτική ατμόσφαιρα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και να γίνεται ο 6ος παίκτης του, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των πρωταθλητών Ευρώπης. Στις 6 Μαΐου στο Παλαού Σαν Τζόρντι αντιμετωπίζουν τη Σιένα, που απέκλεισε τον Ολυμπιακό.
 
Με όπλο τη γρανιτένια του άμυνα ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή το προβάδισμα, το έχασε παρά μόνο σε ορισμένα σημεία και στο δ’ δεκάλεπτο κατάφερε να χτίσει ασφαλή διαφορά την οποία δεν μπορούσε να καλύψει η Μπαρτσελόνα.
 
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Νικ Καλάθης με 12 πόντους ενώ από 11 είχαν οι Διαμαντίδης και Φώτσης. Η νίκη του Παναθηναϊκού αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι έχασε 16 βολές.
 
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε τον Διαμαντίδη να φορτώνεται με δύο φάουλ στο 2΄ και τον Νίκολας να αποχωρεί με διάστρεμμα στο 5΄, όμως οι Καλάθης και Βουγιούκας αναπλήρωσαν τα κενά και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε μία άνετη επικράτηση.
 
Από την πλευρά των Ισπανών ο Ναβάρο για ακόμα μία φορά εξουδετερώθηκε και έμειναν ο Βάσκεθ με τον Άντερσον να τραβούν το κουπί στο σκοράρισμα, αφού ούτε ο Ρούμπιο βρέθηκε σε καλή μέρα.
 
Δεκάλεπτα: 16-12, 34-33, 56-47,

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 8, Μπατίστ 8 (6 ριμπ.), Φώτσης 11 (6 ριμπ.), Σάτο 10, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 11 (5 ασίστ, 4 ριμπ.), Βουγιούκας 10, Καλάθης 12, Καϊμακόγλου, Νίκολας, Τέπιτς.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Ρούμπιο 3, Λάκοβιτς 5, Ναβάρο 7, Βάσκεθ 14, Ινγκλς 2, Εντόνγκ 7, Μόρις 5, Λόρμπεκ 9, Άντερσον 13, Γκριμάου 2.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε