Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΩΡΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Οι Νοτιοαφρικανοί είναι έτοιμοι για τη σημερινή κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ
Οι Νοτιοαφρικανοί είναι έτοιμοι για τη σημερινή κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων στρέφονται στο Κέιπ Τάουν όπου σήμερα θα γίνει η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νοτίου Αφρικής έχει οργανώσει μια λαμπερή τελετή με εκλεκτούς προσκεκλημένους.

 
Οι 32 εθνικές ομάδες θα μάθουν τους αντιπάλους τους στις 7 το απόγευμα στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο του Κέιπ Τάουν.
 
Την διαδικασία θα διευθύνει ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκε ενώ δίπλα του θα βρίσκεται η Νοτιοαφρικανή ηθοποιός και νικήτρια του βραβείου Όσκαρ, Σαρλίζ Θερόν.
 
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ένας από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει σε τρία συνεχόμενα Μουντιάλ και ο Αιθίοπας δρομέας Χάιλε Γκεμπρεσελασιέ, ενώ το παρών θα δώσει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και αντιπρόεδρος της FIFA, Ίσσα Χαγιάτου.
 
Μήνυμα μέσω βίντεο θα απευθύνει ο Νέλσον Μαντέλα.
 
Την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πίλάβιος, ο τιμ μάνατζερ της εθνικής Τάκης Φύσσας, ο Ότο Ρεχάγκελ και ο συνεργάτης του Γιάννης Τοπαλίδης.
 
Την κλήρωση αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 200 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 200 χώρες ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Περίπου 2.000 θα είναι οι επίτιμοι καλεσμένοι και 1.700 οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον πλανήτη.
 
Η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου.
 
 
Τα γήπεδα του Μουντιάλ.

Αξίζει να αναφερθεί πως η νικήτρια ομάδα θα βάλει στα ταμεία της 20 εκατ. ευρώ, ενώ η φιναλίστ 16 εκατ. ευρώ. Συνολικά στις ομάδες που θα συμμετάσχουν θα μοιραστούν 300 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σημαντικά κέρδη θα έχουν και οι σύλλογοι που θα έχουν ποδοσφαιστή στο Μουντιάλ αφού για κάθε παίκτη θα λαμβάνουν 1.000 ευρώ για κάθε μέρα που αυτός θα βρίσκεται με το αντιπροσωπεύτικο του συγκρότημα.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε