Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Οε, οε Γιάγια Τουρέ – Αγκάλιασε τον τίτλο η Σίτι(VIDEO)

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Γιάγια Τουρέ σημείωσε τα 2 πιο κρίσιμα γκολ στη νεότερη ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 2-0 επί της Νιούκαστλ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ και την έφερε μία ανάσα πριν την κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος της ιστορίας της και πρώτου μετά από 44 χρόνια. Η Γιουνάιτεντ έκανε το χρέος της, αλλά περιμένει ένα μεγάλο δώρο από την ΚΠΡ για να “κλέψει” τον τίτλο.

Κινδυνεύει να “Χ”άσει το Τσάμπιονς Λιγκ η Άρσεναλ (VIDEO)

Οι Πολίτες ξεπέρασαν το προτελευταίο και δυσκολότερο εμπόδιο που είχαν μπροστά τους προς την κατάκτηση του τίτλου και πλέον χρειάζονται τη νίκη την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στην ΚΠΡ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης με 2-0 ήταν ο Γιάγια Τουρέ. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού σκόραρε στο 70′ και στο 89′, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του. Αντίθετα η Νιούκαστλ έχασε την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και μάλιστα έμεινε 5η, δηλαδή εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Γιουνάιτεντ νίκησε με 2-0 την Σουόνσι όμως δεν κρατά την τύχη στα χέρια της αφού εκτός από δική της νίκη την τελευταία αγωνιστική θέλει και γκέλα της Σίτι.

Ούτε η Τότεναμ πάντως μπόρεσε να νικήσει εκτός έδρας την Άστον Βίλα και έτσι η Άρσεναλ παρά τη γκέλα με την Νόριτς, έμεινε στην τρίτη θέση. Όλα πάντως θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική.

Στη μάχη της ουράς η Τζιμπρίλ Σισέ με γκολ στο τέλος του ματς έδωσε τρίποντη ανάσα στην ΚΠΡ που έχει απόσταση πλέον δύο βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη στην οποία βρέθηκε η Μπόλτον μετά την ισοπαλία που παραχώρησε στην Γουέστ Μπρομ, αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Αρσεναλ – Νόριτς 3-3 (2′ Μπεναγιούν, 72′, 80′ Φαν Πέρσι – 12′ Χουλαλάν, 27′ Χολτ, 85′ Μόρισον)
Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (70′, 89′ Γιάγια Τουρέ)
Άστον Βίλα – Τότεναμ 1-1 (35′ Κλαρκ – 61′ πεν. Αντεμπαγιόρ)
ΚΠΡ – Στόοουκ 1-0 (89′ Σισέ)
Φούλαμ – Σάντερλαντ 2-1 (12′ Ντέμπσεϊ, 35′ Ντεμπελέ – 34′ Μπάρντσλεϊ)
Μπόλτον – Γουέστ Μπρομ 2-2 (24′ πεν. Πετρόφ, 72′ αυτ. Τζόουνς – 75′ Μπραντ, 90′ Μόρισον)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σουόνσι 2-0 (28′ Σκόουλς, 41′ Γιανγκ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε