Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι Γερμανοί… ξανάρχονται και οι Τούρκοι υποχωρούν

ΦΩΤΟ REUTERS.
Η παρέα του Νοβίτσκι αναγεννήθηκε από τις… στάχτες της, επικράτησε με 73-67 της Τουρκίας και πλέον ελπίζει σε πρόκριση στην 8άδα. Μονόδρομος για τους δευτεραθλητές κόσμου, η νίκη επί της Σερβίας αν θέλουν να συνεχίσουν στο Ευρωμπάσκετ.
Ψάξτε… για τον δεύτερο – Η υπερηχητική Ισπανία “διέλυσε” τη Σερβία

Σε ένα ματς-θρίλερ, η Γερμανία βρήκε στο πρόσωπο του Σβέτχελμ τον άξιο συμπαραστάτη των Νοβίτσκι-Κέιμαν και έφτασε στην πρώτη της νίκη στον 5ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ.

 
Παρά το κακό τους ξεκίνημα οι Γερμανοί επέστρεψαν γρήγορα στο ματς, όταν ο Νοβίτσκι βρήκε το δρόμο προς το καλάθι. Τα γρήγορα φάουλ του σούπερ σταρ της ομάδας του Μπαόυρμαν, δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα αλλά οι λύσεις ήρθαν από τους υπόλοιπους παίκτες.
 
Οι Γερμανοί ανέβασαν στους 9 πόντους τη διαφορά 4 λεπτά πριν το τέλος και φάνηκε να καθαρίζουν τη νίκη, όμως ο Ασίκ δεν τα παράτησε. Με συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και καλάθια, έβαλε στο ματς τους Τούρκους.
 
Τελικά η νίκη κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Νοβίτσκι να αποδεικνύεται αλάνθαστος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.
 
Γερμανία, Τουρκία και Σερβία ισοβαθμούν στην τελευταία θέση του ομίλου και θα παλέψουν για μία θέση. Την τελευταία αγωνιστική οι Τούρκοι παίζουν με τους Σέρβους και σε αυτό το ματς θα κριθούν όλα. Οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν τη Λιθουανία και θέλουν νίκη, αλλά και νίκη της Τουρκίας για να περάσουν.
 
Τα δεκάλεπτα: 6-13, 23-26, 48-46, 73-67
 
Γερμανία: Χάμαν 8 (1), Σάφαρτζικ 10(2/4 τριπ., 5 ριμπ., 5 ασίστ), Σβέτχελμ 14 (3/5 τριπ.), Κέιμαν 20 (7 ριμπ.), Νοβίτσκι 19 (6/13 σουτ, 7 ριμπ., 3 ασίστ), Γιάγκλα 2
 
Τουρκία: Πρέλτζιτς 7, Ονάν 6 (2/3 τριπ.), Ιλιασόβα 4 (1/7 σουτ, 7 ριμπ.), τουντσερί 3 (1), Σαβάς 3, Ασίκ 19 (11 ριμπ.), Αρσλάν 5 (1), Καντέρ 11, Τούρκογλου 9 (4/15 σουτ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε