Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Οι Τούρκοι με ανάγκασαν να παίξω στην Εθνική τους ομάδα”

Ο Εμίρ Πρέλτζιτς, αν και έχει αγωνιστεί με την Σλοβενία, πλέον παίζει στην Εθνική Τουρκίας και με δηλώσεις του εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την… απόφαση.

Οι περισσότερες Εθνικές ομάδες που παίζουν στο Ευρωμπάσκετ έχουν νατουραλιζέ παίκτες, αλλά αυτό που συμβαίνει με τους Τούρκους δεν έχει προηγούμενο.

Ο Εμίρ Πρέλτζιτς, ένα από τα ταλέντα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, αγωνίστηκε με την Εθνική Σλοβενίας στο προολυμπιακό τουρνουά το 2008. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους Τούρκους οι οποίοι κατάφεραν να του δώσουν Τουρκικό διαβατήριο και να τον εντάξουν στο ρόστερ της Εθνικής τους ομάδας.

Ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται να συμφωνεί ιδιαίτερα με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ουσιαστικά κάνει λόγο για εκβιασμό:

“Ξέρετε καλά γιατί δεν παίζω στη Σλοβενία. Οι Τούρκοι ουσιαστικά με ανάγκασαν να παίξω με την εθνική τους ομάδας. Δυστυχώς έτσι είναι. Αρχικά είχα επιλέξει να μην αγωνιστώ με καμία εθνική ομάδα, όμως επειδή στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ παίζω με τουρκικό διαβατήριο, μου είπαν πως αν δεν παίξω στην εθνική Τουρκίας θα το έχανα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε