Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Οι Βρετανοί τα έκαναν… θάλασσα – Άδεια τα καθίσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μέχρι και στρατιώτες βάζουν στα άδεια καθίσματα όμως δεν λένε να γεμίσουν τα στάδια. ΦΩΤΟ REUTERS
Μέχρι και στρατιώτες βάζουν στα άδεια καθίσματα όμως δεν λένε να γεμίσουν τα στάδια. ΦΩΤΟ REUTERS

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται η ΔΟΕ από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών του Λονδίνου με αφορμή την πλημμελή διάθεση των εισιτηρίων με αποτέλεσμα τα άδεια στάδια.

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται η ΔΟΕ από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών του Λονδίνου με αφορμή την πλημμελή διάθεση των εισιτηρίων που διαμορφώνει την εικόνα των άδειων σταδίων την οποία κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες στις δύο πρώτες μέρες των Αγώνων σε όλα ανεξαιρέτως τα αθλήματα.

Την διεξαγωγή έρευνας ανακοίνωσε χθες ο Sebastian Coe, επικεφαλής της διοργανώτριας επιτροπής των Ολυμπιακών, London 2012, σχετικά με τις χιλιάδες άδειες θέσεις σε στάδια και κολυμβητήρια που φιλοξένησαν τα αθλήματα της πρώτης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων.

REUTERS

REUTERS

Ακόμα και σε sold out αθλήματα, όπως ο τελικός κολύμβησης με την συμμετοχή των αμερικανών πρωταθλητών Μάικλ Φελπς και Ράιαν Λόκτε, μια συναρπαστική αντιπαράθεση, υπήρχαν πάνω από 500 θέσεις κενές, τη στιγμή που φίλαθλοι έκαναν ουρά έξω από το κολυμβητήριο για ένα εισιτήριο.

Αιτία είναι η αδιαλλαξία της ΔΟΕ να επιμένει να εξασφαλίζει για τα μέλη της, Ολυμπιακές Ομοσπονδίες και αθλητές και τις οικογένειες τους από το 20% έως και το 50% των εισιτηρίων στην τελετή έναρξης και στα πλέον δημοφιλή αθλήματα όπως ο τελικός των 100 μέτρων.

REUTERS

Από πολύ νωρίς, οι Βρετανοί διοργανωτές είχαν κάνει σαφές στην ΔΟΕ ότι επιδιώκουν την απόλυτη πληρότητα των σταδίων, σε κάθε άθλημα, αποφασισμένοι να αποφύγουν την εικόνα των άδειων σταδίων που καταγράφηκε στο Πεκίνο και σε άλλους Ολυμπιακούς. Η πολιτική της ΔΟΕ στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει διττό αρνητικό αποτέλεσμα: αφ ενός την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, αφ ετέρου τον αποκλεισμό χιλιάδων φιλάθλων, οι οποίο επιθυμούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τους Αγώνες ακόμη και με υψηλό χρηματικό αντίτιμο.

Οι Ελληνικές συμμετοχές της Δευτέρας

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις των Ολυμπιακών Αγώνων στην ειδική σελίδα του NewsIt.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε