Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Οι άλλοι τρεις μνηστήρες για την κούπα

Οι άλλοι τρεις μνηστήρες για την κούπα

Η ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα, η εμπειρία της ΤΣΣΚΑ και η αποκάλυψη της Παρτιζάν. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των άλλων τριών ομάδων στο Παρίσι.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ

 
Η ομάδα του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς αποτελεί την μεγάλη έκπληξη της Ευρωλίγκας. Με μηδαμινό μπάτζετ ο “Ντουλέ” έχει καταφέρει να φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο που πάνω από όλα λειτουργεί σαν ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Οι Σέρβοι μπορεί να μην αποτελούν φόβητρο για τις άλλες τρεις ομάδες όμως για να φτάσει στο Παρίσι “πέταξε” έξω ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι Τελ Αβίβ.
 
“Άστέρι” στο ρόστερ της Παρτιζάν δυσκολεύεται κανείς να βρει όμως είναι γεγονός πως ο Βουγιόσεβιτς έχει καταφέρει να “αναστήσει” παίκτες όπως ο Κέτσμαν και ο Βράνιες. Οι νεαροί Βέσελι και Μάριτς είναι σίγουρα από τις αποκαλύψεις της φετινής διοργάνωσης ενώ πολύ δουλειά κάνουν και οι Αμερικανοί, Μπο ΜακΚάλεμπ και Λόρεν Ρόμπερτς. Όσον αφορά τις επιτυχίες των Σέρβων στην διοργάνωση έχουν να επιδείξουν ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1992.
 
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
 
Το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι Καταλανοί παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν κέρδισαν τον θαυμασμού όλου του φίλαθλου κόσμου. Με μόλις μία ήττα στο ΤΟΡ 16 (από την Παρτιζάν) και με δύο νίκες μέσα στην Μαδρίτη η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πήρε το εισιτήριο για το φάιναλ φορ όπου ευελπιστεί να σβήσει την κατάρα του “λούζερ”.
 
Ο Ρίκι Ρούμπιο και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι τα δύο πολυβόλα της Μπαρτσελόνα και η απόδοση τους αποτελεί βαρόμετρο. Κάτω από το καλάθι υπάρχει ο Λόμπεκ, ο Βάσκεθ και ο Μόρις ενώ πολύτιμες λύσεις δίνουν οι Λάκοβιτς και Μπαζίλε. Στο παλμαρέ τους οι “μπλαουγκράνα” έχουν να επιδείξουν ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών το 2003.
 
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
 
Ξεκίνησε την χρονιά χωρίς πολλές φιλοδοξίες μετά την απομάκρυνση του Μεσίνα και την μείωση του μπάτζετ. Οι Ρώσοι μπορεί να μην εντυπωσίασαν με την απόδοση τους αλλά το έκαναν με την σταθερότητα τους και απέδειξαν ότι η φανέλα της ΤΣΣΚΑ παραμένει βαριά. Έφτασε ως το Παρίσι κάνοντας “περίπατο” με την Κάχα Λαμποράλ.
 
Ο Πασούτιν επέλεξε να μην αλλάξει ιδιαίτερα τη φιλοσοφία της ομάδας σε σχέση με τα χρόνια του Μεσίνα, αλλά όσο να ‘ναι τα χρόνια περνούν κι αυτό φαίνεται στο παρκέ. Με τον Χόλντεν και τον Λάνγκτον στα 34, τον Σισκάουσκας στα 32, τον Σμόντις να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη μέση του, οι λύσεις είναι περιορισμένες.
 
Σαφώς η πιο έμπειρη ομάδα από τις τέσσερις θα παλέψει στο “Παλέ Ντε Μπερσί” για το 7ο Κύπελλο Πρωταθλητριών της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε