Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Οι αποχωρήσεις κρίνουν τις μεταγραφές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μπορεί η μεταγραφική ενίσχυση να κρίνεται απαραίτητη στην ΑΕΚ, ωστόσο για να καθοριστεί το μπάτζετ πρέπει πρώτα να αποχωρήσουν οι παίκτες που δεν υπολογίζονται και να ξακαθαρίσουν οι περιπτώσεις των Μπλάνκο και Τζιμπούρ. Μπερνς: “Ο Χιμένεθ μου δίνει αυτοπεποίθηση”.

Παίρνει Σιδεράκη η ΑΕΚ

Οι μεταγραφικοί στόχοι είναι ένας στόπερ, ένας ακραίος αμυντικός και ένας μέσος. Αλλά για να έρθουν και οι τρεις παίκτες θα πρέπει να αποχωρήσουν κάποιοι.

Στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν παρελθόν είναι οι Πατσατζόγλου, Έντερ, Νταντόμο και Γκερέιρο. Οι διοικούντες της ομάδς θα ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για να λυθούν οι συνεργασίες με τους παραπάνω παίκτες, κάτι που όμως εξαρτάται και από αυτούς.

Περισσότερο βατή περίπτωση είναι αυτή του Πατσατζόγλου. Ο Έλληνας αμυντικός έχει συμβόλαιο ενός έτους και στην ομάδα θεωρούν ότι πιθανότατα θα φτάσουν σε μια συμφωνία για την αποδέσμευσή του. Ο Έντερ είναι δανεικός και θα γίνει προσπάθεια για να “σπάσει” η συμφωνία που υπάρχει.

Δύσκολες είναι οι περιπτώσεις των Νταντόμο και Γκερέιρο, με τον Ουρουγουανό να έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2012 και τον Βραζιλιάνο μέχρι το 2013.

Επίσης, πολλά θα εξαρτηθούν και από το τι θα γίνει με τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Μπλάνκο και Τζιμπούρ καθώς πιθανή αποχώρηση ακόμα και ενός από τους δύο θα αλλάξει εντελώς τον σχεδιασμό.
 

Με δηλώσεις στον Τύπο της Αυστραλίας ο Νέιθαν Μπερνς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μανόλο Χιμένεθ, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία της “Ένωσης” την φετινή σεζόν.
 
Αναλυτικά:
 
Για τη φετινή σεζόν: “Είναι μία πολύ καλή σεζόν για μένα. Έχω συμμετάσχει σε παιχνίδια όλων των διοργανώσεων μέχρι σήμερα και πολλά από αυτά ως βασικός κάτι που δείχνει ότι με υπολογίζει ο προπονητής. Παίζω στο δεξί άκρο της επίθεσης, αλλά πολλές φορές πάω και αριστερά για να κρατώ τον αντίπαλο αμυντικό στην θέση του.

Είναι δύσκολη θέση να παίζεις στο άκρο, αλλά μου αρέσει γιατί έχεις χώρους και εκμεταλλεύομαι την ταχύτητα μου και να ντριμπλάρω τον αντίπαλο. Για αυτό και με βάζουν να παίξω εκεί. Ωστόσο, όταν παίζεις μέσα και έξω από την περιοχή πρέπει να σκοράρεις και περισσότερα γκολ”.

Για τον Μανόλο Χιμένεθ: “Ο νέος προπονητής Μανόλο Χιμένεθ μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχω δουλέψει στην καριέρα μου και βελτιώνομαι μαζί του. Έχω παίξει το καλύτερο μου παιχνίδι στο Γιουρόπα Λιγκ, εκεί που είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε στην επόμενη φάση, αλλά χάσαμε από την Ζενίτ, μία πολύ καλή ομάδα. Παίζοντας σε τόσο υψηλό επίπεδο, έχεις ευθύνες ως ποδοσφαιριστής”.

 
Για την κλήση του στην εθνική Αυστραλίας για τους πανασιατικούς αγώνες στο Κατάρ: “Ήμουν σε ένα καμπ με την εθνική στην Ελβετία και ο Οσιεκ με είδε να παίζω και είμαι σίγουρος ότι στάθηκε σε μένα και του άρεσα τους δύο τελευταίους μήνες. Οι αγώνες που έχω παίξει σίγουρα θα με βοηθήσουν να μπω στην λίστα. Μου είπαν από την ομάδα ότι με βοήθησαν τα παιχνίδια. Είναι σημαντικό και τιμητικό να με πάρουν για την διοργάνωση του Κατάρ, μετά την αποτυχία μου να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Αυτό με δυνάμωσε ψυχολογικά”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε