Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Οι εκλέκτορες των 16 ομάδων του Euro 2012

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το NewsIt σας παρουσιάζει τους προπονητές που θα καθίσουν στους πάγκους των 16 φιναλίστ της μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του φετινού καλοκαιριού.

1ος όμιλος

Ελλάδα: Φερνάντο Σάντος

Ο διάδοχος του Ότο Ρεχάγκελ στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας, βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση από τον Αύγουστο του 2010.

Το όνομα του άρχισε να γίνεται γνωστό στην Ευρώπη με την ομάδα της Πόρτο στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κατακτώντας δυο φορές το πρωτάθλημα με τους «Δράκους». Το 2001 όμως ήταν η σεζόν που τον έφερε στην Ελλάδα, για τα. μάτια της ΑΕΚ, με την οποία κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδας και ήρθε μία ανάσα από το πρωτάθλημα.

Την επόμενη σεζόν μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό. Με τους «πράσινους» η «χημεία» του δεν. κόλλησε και αποχώρησε τις πρώτες αγωνιστικές (Ο Πορτογάλος ξεκίνησε με 3/3 ήττες (“τεσσάρα” στην Τούμπα, 1-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια και ήττα-σοκ από Προοδευτική στη Λεωφόρο) για να απομακρυνθεί άρον άρον μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Ιωνικού.

Στη συνέχεια επέστρεψε για λίγο στην Πορτογαλία και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ωστόσο η Ελλάδα ήταν ο προορισμός του για ακόμη μια φορά.

Το 2004 γύρισε στην ΑΕΚ (έφτασε πάλι ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος) και με μια σύντομη παρένθεση στην Μπενφίκα το 2006, κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ για μια τριετία, μέχρι το 2010 (τον έβγαλε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ).

Τότε, η ΕΠΟ, αποφάσισε να δώσει στον Πορτογάλο τεχνικό τα ηνία της Εθνικής ομάδας, θεωρώντας πως ο Πορτογάλος ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της και είχε απόλυτο δίκιο!

Ο Σάντος, οδήγησε την Γαλανόλευκη στο Euro, κατακτώντας την πρώτη θέση στα προκριματικά, ενώ θα είναι στον πάγκο της Εθνικής μας μέχρι το 2014 και το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Στο παλμαρέ του υπάρχει ένα πρωτάθλημα Πορτογαλίας, δυο Κύπελλα Πορτογαλίας, ένα Κύπελλο Ελλάδας και δυο Σούπερ Καπ Πορτογαλίας.

Ρωσία: Ντικ Άντβοκάατ

Ο Ολλανδός τεχνικός της «αρκούδας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και. γυρολόγος στους πάγκους των Εθνικών ομάδων.

Ο 64χρονος έχει προπονήσει δυο φορές την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας (1992-95′ και 2002-05′), ενώ έχει περάσει και από τις Εθνικές ομάδες των Νότια Κορέα(2005-06′), Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (2005) και Βέλγιο (2009-10′).

Στον πάγκο της Ρωσίας κάθισε μετά την πολύ επιτυχημένη θητεία του στον πάγκο της Ζενίτ, με την οποία κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και το Σούπερ Καπ Ευρώπης! Στην τροπαιοθήκη του έχει ακόμα ένα πρωτάθλημα Ολλανδίας και ένα Κύπελλο (Αϊντχόφεν), δυο πρωταθλήματα Σκωτία και ισάριθμα Κύπελλα (Ρέιντζερς), ένα Λιγκ Καπ Σκωτίας, ένα πρωτάθλημα Ρωσίας, ένα Σούπερ Καπ Ρωσίας με την Ζενίτ.

Το 2010 διαδέχθηκε στον πάγκο της Ρωσίας έναν άλλο μεγάλο Ολλανδό τεχνικό, τον Γκους Χίντινγκ.Η Ρωσία πήρε την 1η θέση στα προκριματικά απέναντι σε Ιρλανδία, Σλοβακία, Αρμενία, Σκόπια και Ανδόρα.

Πολωνία: Φράντισεκ Σμούντα

Ο 63χρονος τεχνικός κάθεται από το 2009 στον πάγκο της συνδιοργανώτριας του Εuro και διαγράφει μια αξιόλογη πορεία

Οι μεγαλύτερες του επιτυχίες ως προπονητής (αφού σαν παίκτης δεν κατάφερε και πολλά), τα δυο πρωταθλήματα με την Βίτζεβ Λοτζ και το ένα με την Βίσλα. Έχει περάσει από τους πάγκους της Λέγκια και της Ομόνοιας, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Τσεχία: Μίχαλ Μπίλεκ

Σαν ποδοσφαιριστής έκανε πολύ καλή καριέρα, ωστόσο σαν τεχνικός, ο Μπίλεκ δεν έχει καταφέρει να πετύχει ακόμη κάτι σπουδαίο.

Βρίσκεται στον πάγκο της Τσεχίας από το 2009, μετά την παραίτηση του Ιβάν Χάσεκ (η αποτυχία της Εθνικής Τσεχίας να μείνει εκτός τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής οδήγησε τον Χάσεκ στην παραίτηση από την τεχνική της ηγεσία).

Ο Μπίλεκ ήρθε αντιμέτωπος ακόμη και με την απόλυση, καθώς μέχρι ενός σημείου η Τσεχία κινδύνεψε με αποκλεισμό από τα τελικά, ωστόσο μέσω των μπαράζ, οι Τσέχοι πήραν το εισιτήριο.

Στον όμιλο με Ισπανία, Σκωτία, Λιθουανία και Λιχτενστάιν, η Τσεχία κατέκτησε την δεύτερη θέση, ενώ στα μπαράζ πήρε σχετικά άνετα την πρόκριση απέναντι στο Μαυροβούνιο με δυο νίκες (2-0,1-0).

2ος όμιλος

Γερμανία: Γιοακίμ Λεβ

Είναι ένα από τα πιο… βαριά χαρτιά στον χώρο των προπονητών αυτή την στιγμή και πολλοί είναι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι που τον έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

ΦΩΤΟ Reuters

Ο 52χρονος Λεβ ανέλαβε τα «πάντσερ» το 2006, μετά την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλίνσμαν, έγινε δεκτός με σκεπτικισμό από τους συμπατριώτες του, αλλά κατάφερε να γυρίσει -πανηγυρικά- το κλίμα υπέρ του.

Έχει δημιουργήσει μία ομάδα σούπερ. επιθετική και έτοιμη να πολεμήσει μέχρι τέλους. Ο Λεβ οδήγησε τη «Νασιοναλμάνσαφτ» στην 2η θέση του προηγούμενου Euro και στην 3η στο Μουντιάλ του 2010. Επίσης ως τεχνικός έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Γερμανίας με την Στουτγκάρδη και ένα πρωτάθλημα Αυστρία με την Αντμίρα.

Η Γερμανία πήρε την 1η θέση στον όμιλο της με αντιπάλους τις Τουρκία, Βέλγιο, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν και Καζακστάν, έχοντας παράλληλα το απόλυτο σε βαθμούς!

Ολλανδία: Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ

Ο 59χρονος τεχνικός τα πάει εξαιρετικά στον πάγκο των «οράνιε» και στο πρόσφατο Μουντιάλ παρολίγο να τους βάλει στην. κορυφή του κόσμου.

Ο Φαν Μάαρβαϊκ συνέχισε το έργο του Ά:ντβοκαατ από το 2008, έχει καταφέρει να κάνει ένα συμπαγές σύνολο, χωρίς «βεντετισμούς», ενώ δούλεψε πολύ στην ψυχολογία των παικτών του.

Μεγαλύτερη του επιτυχία με την Ολλανδία -όπως γράψαμε και πιο πάνω- είναι φυσικά η δεύτερη θέση στο Μουντιάλ του 2010, όπου στον τελικό ηττήθηκε από την Ισπανία, ωστόσο θωρείται κατά πολλούς ως ένα από τα φαβορί για την φετινή διοργάνωση και όχι άδικα.

Σαν προπονητής έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Ολλανδίας (με Φορτούνα Σίταρντ και Φέγενορντ) και ένα Κύπελλο UEFA.

Η Ολλανδία πήρε την 1η θέση στον όμιλο της με αντιπάλους τις Σουηδία, Ουγγαρία, Φιλανδία, Σαν Μαρίνο και Ανδόρα.

Δανία: Μόρτεν Όλσεν

Έχει… ριζώσει στον πάγκο της Δανίας, αφού επί 12 συναπτά έτη υπηρετεί την Εθνική ομάδα της χώρας.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Μπρόντμπι, κατακτώντας δυο συνεχόμενα πρωταθλήματα, το 1990 και το 1991, ενώ πέρασε και από τον πάγκο της Κολωνίας, ωστόσο το 1995 αποχώρησε μένοντας χωρίς δουλειά για μια διετία!

Ο Άγιαξ τον επανέφερε στους πάγκος και με αυτόν κατέκτησε το νταμπλ το 1998. Στην συνέχεια όμως αποχώρησε από τον «Αίαντα», μετά από μια κόντρα που είχε με τους αδερφούς Ντε Μπουρ, οι οποίοι δεν πήγαιναν στην προπόνηση πιέζοντας για μια μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα.

Η Δανία πήρε την 1η θέση στον όμιλο της με αντιπάλους τις Πορτογαλία, Νορβηγία, Κύπρος και Ισλανδία.

Πορτογαλία: Πάουλο Μπέντο

Παρόλο που οι Ίβηρες κινδύνεψαν με αποκλεισμό από το επερχόμενο Euro, ο Πάουλο Μπέντο ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους Πορτογάλους μέχρι και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Εφόσον οι Ίβηρες προκριθούν και σε αυτή τη διοργάνωση, προφανώς και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της.

Ο Μπέντο κάθεται στον πάγκο της Εθνικής ομάδας από το 2010, ωστόσο ο Τύπος της πατρίδας του δεν χάρηκε. ιδιαίτερα, καθώς δεν θεωρείται και από τους πλέον δημοσιογραφικούς τεχνικούς της Ιβηρικής.

Σαν τεχνικός έχει κατακτήσει 2 Κύπελλα Πορτογαλία και 2 Σούπερ Καπ με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η Πορτογαλία κατάφερε να φτάσει μέχρι τα τελικά από την διαδικασία των μπαράζ, καθώς πήρε την 2η θέση στον όμιλο της Δανίας, της Ισλανδίας, της Κύπρου και της Νορβηγίας, ενώ στα μπαράζ απέκλεισε εύκολα την Βοσνία με ισοπαλία 0-0 στο Σαράγιεβο και νίκη 6-2 στη Λισαβόνα.

3ος όμιλος

Ισπανία: Βιθέντε Ντε Μπόσκε

Πήρε την σκυτάλη από τον Λουίς Αραγονιές μετά την ολοκλήρωση του EURO 2008 και συνέχισε με τον ίδιο θεαματικό τρόπο.

Οι «φούριας ρόχας» προέρχοντας από την κατάκτηση της διοργάνωσης και ο Ντελ Μπόστκε την πήγε… ένα βήμα. παραπάνω, καθώς κατάφερε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, δημιουργώντας ένα σύνολο το οποίο παίζει φανταστικό ποδόσφαιρο (βασιζόμενος στον κορμό της Μπαρτσελόνα).

ΦΩΤΟ Reuters

Να θυμίσουμε πως 61χρονος τεχνικός αποτελεί… γέννημα θρέμα της Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση πρωταθλήματος και Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, το γεγονός πως δεν ήταν τόσο… εμπορικός σαν τους “γκαλάκτικος”, τον ανάγκασε να αποχωρήσει από τη ομάδα.

Ως τεχνικός έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 Σούπερ Κύπελλο Ισπανίας, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 1 Διηπειρωτικό και φυσικά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 με τους Ίβηρες

Η Ισπανία πήρε άνετα την 1η θέση τον όμιλο της με αντιπάλους τις Τσεχία, Σκωτία, Λιθουανία, και Λιχτενστάιν.

Ιρλανδία: Τζοβάνι Τραπατόνι

Ότι και να πει κανείς για τον Τραπατόνι είναι πραγματικά λίγο.! Ο πιο επιτυχημένος Ιταλός προπονητής -που φημίζεται για τα γούρια του- ανέλαβε την Εθνική ομάδα της Ιρλανδίας εν μέσω αμφισβήτησης, ωστόσο κατάφερε να οδηγήσει την Ιρλανδία μέχρι τα τελικά του Euro.

Μετά απ’ αυτό, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιρλανδίας, ανακοίνωσε και επίσημα την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2014

Ο «Τραπ», ο οποίος σε ένα χρόνο κλείνει 30 χρόνια στους πάγκους, έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα με την Γιουβέντους σε μια 10ετία (από το 1976 έως το 1986), άλλο 1 με την Ίντερ (τελευταίο πριν τα «πέτρινα χρόνια» το 1989), ενώ μετράει ακόμη 2 Κύπελλα Ιταλίας, 3 Κύπελλα UEFA, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 πρωτάθλημα Γερμανίας με την Μπάγερν Μονάχου, 1 Κύπελλο Γερμανίας, 1 Λιγκ Καπ Γερμανίας, 1 Super Cup Ευρώπης, 1 Διηπειρωτικό, αλλά και 1 πρωτάθλημα Αυστρία με την Σάλτσμπουργκ και 1 πρωτάθλημα Πορτογαλία με την Μπενφίκα!

Ο Τραπατόνι πήρε με τους Ιρλανδούς το εισιτήριο για το Euro στα μπαράζ. Συγκεκριμένα, η Ιρλανδία πήρε την 2η θέση στον όμιλο της κόντρα σε Ρωσία, Αρμενία, Σλοβακία, Σκόπια και Ανδόρα ενώ στα μπαράζ επιβλήθηκε με 0-4 της Εσθονίας και ισοπαλία 1-1.

Ιταλία: Τσέζαρε Πραντέλι

Ένας από τους κορυφαίους προπονητές της Ιταλίας. Μετά από μία επιτυχημένη πενταετία με την Φιορεντίνα αποφάσισε να αναλάβει την Εθνική ομάδα το 2010, την ώρα που οι «Ατζούρι» βρίσκονταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ο 54χρονος κλήθηκε να αναλάβει τους ΑΙταλούς μετά το στραπάτσο του Μοντιάλ του 2010 και τα έχει καταφέρει περίφημα, καθώς κατάφερε να τους ξανακάνει ομάδα για τίτλους!

Η Ιταλία κατάφερε να πάρει την 1η θέση στον όμιλο της με αντιπάλους τις Εσθονία, Σερβία, Σλοβενία, Βόρειο Ιρλανδία και Νησιά Φερόε.

Κροατία: Σλάβεν Μπίλιτς

Εξαιρετικός ως ποδοσφαιριστής, ο Μπίλιτς έχει δείξει πως μπορεί να ξεχωρίσει και από τον πάγκο. Ροκ… φυσιογνωμία (παίζει κιθάρα και έχει συγκρότημα), ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας της Κροατίας, η οποία έφτασε στην 3η θέση του Μουντιάλ του 1998.

Μπορεί να μη έχει τρόπαια ως τεχνικός, ωστόσο ο 43χρονος αναμένεται να αναλάβει σύντομα κάποιον πάγκο ομάδας της Αγγλίας. Αξίζει να σημειώσουμε πως παραλίγο να παραιτηθεί όταν η Κροατία δεν πήρε την απευθείας πρόκριση στο Euro, τερματίζοντας πίσω από την Εθνική μας, καθώς ο Τύπος της χώρας του, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση!

Η Κροατία πήρε την πρόκριση μέσω των μπαράζ, ενώ στα πλέι οφ επιβλήθηκε άνετα της Τουρκίας με 0-3 εκτός έδρας και «λευκή» ισοπαλία στο Σπλιτ.

4ος όμιλος

Αγγλία: Ρόι Χόντγκσον

Μέχρι πρότινος τα «λιοντάρια» ήταν. ακέφαλα στην τεχνική τους ηγεσία. Ο Καπέλο παραιτήθηκε πριν λίγους μήνες , όταν αφαιρέθηκε το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Τζον Τέρι (αιτία ήταν η ρατσιστική επίθεση του αρχηγού της Τσέλσι κατά του Άντον Φέρντιναντ της ΚΠΡ).

Μετά την παραίτηση του Φάμπιο Καπέλο, η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έδωσε στον Στιούαρτ Πιρς τα ηνία, χωρίς ακόμη κανείς να γνωρίζει αν θα είναι στο Euro ή όχι!

ΦΩΤΟ Reuters

Τελικά, μέσα στον Μάιο η ομοσπονδία της χώρας συμφώνησε με τον Ρόι Χόντγκσον. Ο Χόντγκσον είναι ο 17ος τεχνικός της Αγγλίας και ανέλαβε το δύσκολο ρόλο να οδηγήσει την Αγγλία στην κορυφή της Ευρώπης.

Να θυμίσουμε πως την τριετία 1992-95′) ο 54χρονος τεχνικός κάθισε στον πάγκο της εθνικής Ελβετίας, η οποία έφτασε μέχρι τους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 αλλά και κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1996. Επίσης την περίοδο 2002-04′ είχε κάτσει στον πάγκο την Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ το 2006-07′ είχε αναλάβει την εθνική Φινλανδίας

Μεγάλοι σταθμοί στην καριέρα του, το πέρασμα του από την Ίντερ (1995-97′ και ένα σύντομο πέρασμα το 1999), η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Λίβερπουλ το 2010 (απολύθηκε μετά από 31 παιχνίδια), αλλά και η παρουσία του στον πάγκο της Φούλαμ (2007-10′), με την οποία συμμετείχε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2009-10.

Έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα Σουηδίας με την Μάλμε και ένα πρωτάθλημα Δανίας με την Κοπεγχάγη.

Η Αγγλία πήρε την 1η θέση στον όμιλο της με αντιπάλους τους Μαυροβούνιο, Ελβετία, Ουαλία και Βουλγαρία.

Γαλλία: Λοράν Μπλαν

Ο 46χρονος έχει το χαρακτηριστικό της ηρεμίας στο κουτσάρισμα του, κάτι που άλλωστε τον διέκρινε και στην μεγάλη του καριέρα ως αμυντικός.

Ο Μπλαν ανέλαβε την Μπορντό το 2007, οδηγώντας την σε 1 πρωτάθλημα, σε 1 Κύπελλο και 2 Λιγκ Καπ, ενώ κατά την θητεία του, οι «Γιρονδίνοι» έπαιξαν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο.

Το μεγάλο στοίχημα του Μπλαν ωστόσο είναι η Εθνική ομάδα. Ανέλαβε τους «τρικολόρ» το καλοκαίρι του 2010, μετά την μεγάλη αποτυχία του Ραϊμόν Ντομενέκ στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Ο Μπλαν συσπείρωσε ξανά την ομάδα και κατάφερε να την Γαλλία μια δυνατή και ικανή ομάδα. Οι «τρικολόρ» πήραν την 1η θέση στον όμιλο τουςς με αντιπάλους τις Βοσνία, Ρουμανία, Λευκορωσία, Αλβανία και Λουξεμβούργο.

Ουκρανία: Όλεγκ Μπλαχίν

Ο θρύλος του ουκρανικού ποδοσφαίρου. Κκατάφερε να κατακτήσει την «Χρυσή Μπάλα» το 1975 με την φανέλα της Ντιναμό Κιέβου, ενώ θεωρείται για πολλούς ο κορυφαίος παίκτης που ανέδειξε ποτέ το ποδόσφαιρο της χώρας.

Ανέλαβε πριν λίγους μήνες εκ νέου τον πάγκο της συνδιοργανώτριας (κλήθηκε εσπευσμένα να αντικαταστήσει τον Μίρον Μάρκεβιτς πριν από ένα χρόνο), με στόχο να την οδηγήσει στις επιτυχίες! Κατάφερε να οδηγήσει την Ουκρανία στο Μουντιάλ του 2006 στα προημιτελικά, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε την FC Μόσχας, από όπου αποχώρησε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Να θυμίσουμε πως σαν προπονητής, ο Μπλαχίν έκανε. ντεμπούτο στην χώρα μας και τον Ολυμπιακό το 1990, ενώ επί 12 χρόνια ο Ουκρανός αναλάμβανε μόνο ελληνικές ομάδες! ΠΑΟΚ (2 φορές), Ιωνικός (2 φορές) και ΑΕΚ ήταν οι προπονητικοί του σταθμοί, πριν περάσει στην Εθνική ομάδα.

Σαν τεχνικός έχει κατακτήσει 2 Κύπελλα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό και 1 Σούπερ Καπ. Η Ουκρανία πήρε την απευθείας πρόκριση ως οικοδέσποινα.

Σουηδία: Έρικ Χάμρεν

Ο 54χρονος Χάμρεν είναι ένας… τυπικός Σουηδός, ήπιων τόνων, δουλευταράς, με μοναδικό στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Σουηδία τα πήγε εξαιρετικά στο προκριματικά, κάτι το οποίο πιστώνεται στον Χάμρεν

Ως τεχνικός, ο Έρικ Χάμρεν, έχει να επιδείξει 2 Κύπελλα Σουδίας με την ΑΙΚ αλλά και 1 με την Έργκριτε, 1 πρωτάθλημα Δανίας με την Άαλμποργκ και 2 πρωταθλήματα Νορβηγία με την Ρόζενμποργκ. Βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής Σουηδίας από το 2009.

Η Σουηδία πέρασε τα τελικά ως καλύτερη 2η από τον όμιλο των Ολλανδία (1η), Ουγγαρία, Φιλανδία, Μολδαβία και Σαν Μαρίνο.

Δείτε την ειδική σελίδα του NewsIt για το Euro2012

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε