Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι εκπλήξεις του Σάντος – Κάλεσε Περιστερίδη, Σταφυλίδη στην Εθνική

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανακοίνωσε τους παίκτες που θα αγωνιστούν στο φιλικό ματς κόντρα στην Ιρλανδία (14 Νοεμβρίου).

Ο Φερνάντο Σάντος έχει διάθεση να δοκιμάσει νέα πρόσωπα και γι΄αυτό κάλεσε τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, Περιστερίδη, τον αριστερό μπακ του ΠΑΟΚ, Σταφυλίδη αλλά και τους Μανωλά, Ταχτσίδη.

Αντίθετα εκτός των επιλογών του είναι οι Κατσουράνης, Καραγκούνης και Γκέκας.

Οι 22 παίκτες που κάλεσε ο Σάντος για το φιλικό της ερχόμενης Τετάρτης κόντρα στην Ιρλανδία:

Καρνέζης (Παναθηναϊκός), Περιστερίδης (Πανιώνιος), Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Βύντρα (Παναθηναϊκός), Κ. Παπαδόπουλος (Σάλκε), Παπασταθόπουλος (Βέρντερ), Μανωλάς (Ολυμπιακός), Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Σταφυλίδης (ΠΑΟΚ), Χολέμπας (Ολυμπιακός), Τζιόλης (ΑΠΟΕΛ), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Δημούτσος (Ατρόμητος), Κονέ (Μπολόνια), Ταχτσίδης (Ρόμα), Νίνης (Πάρμα), Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν), Χριστοδουλόπουλος (Παναθηναϊκός), Σαμαράς (Σέλτικ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε…

Για το παιχνίδι με την Ιρλανδία: Το παιχνίδι αυτό είναι αρκετά μακριά από το επόμενο επίσημο ματς, που θα γίνει το Μάρτιο. Γι’ αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να δω κάποια πράγματα από νέους ποδοσφαιριστές. Όταν παίζεις με την Εθνική, οποιοσδήποτε αγώνας-φιλικός ή επίσημος-είναι σημαντικός. Θα αναλύσουμε κάποια δεδομένα και θα δούμε πώς θα ανταποκριθούν κάποιοι παίκτες. Η προπόνηση της Δευτέρας θα είναι ένα χαλάρωμα, μετά θα κάνουμε μία προπόνηση την Τρίτη στην Ιρλανδία και θα παίξουμε την Τετάρτη. Πήρα αρκετούς παίκτες για να είμαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο. Πάνω σε αυτό το σκεπτικό κάποιοι παίκτες έμειναν εκτός αποστολής. Ο Ταχτσίδης θα παίξει, όπως και ο Αθανασιάδης, τουλάχιστον για 45 λεπτά.

Για τις επιλογές των τερματοφυλάκων: Ο Καρνέζης είναι βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Υπήρχαν περιπτώσεις τερματοφυλάκων όπως ο Λάμπρου ή ο Βελλίδης, αλλά επειδή θα έπαιζε ο Καρνέζης, προτίμησα να δούμε ένα νέο πρόσωπο στις προπονήσεις, επιλέξαμε τον Περιστερίδη. Θα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για το Μάρτιο σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτος τερματοφύλακας.

Για το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται τη Δευτέρα: Για τους παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είναι δικό μου θέμα. Το καλεντάρι έχει βγει από το 2010, όλοι ήξεραν πως η Εθνική θα έχει ματς την Τετάρτη. Θα προσέξω πάρα πολύ τους παίκτες του Παναθηναϊκού, δεν θα αγωνιστούν σε όλο τον αγώνα με εξαίρεση του Καρνέζη που είναι τελείως διαφορετική θέση με άλλες απαιτήσεις. Θα μιλήσω με τους άλλους τρεις και θα αποφασίσω αν και πόσο θα παίξουν. Το πιο φυσιολογικό θα ήταν να παίξουν με την ομάδα τους την Κυριακή κι όχι τη Δευτέρα, αλλά αυτό δεν είναι δικό μου θέμα.

Για τη μη κλήση των Κατσουράνη και Καραγκούνη: Ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης είναι βασικά στελέχη της ομάδας κι αυτό δεν αλλάζει, όπως το ίδιο ισχύει για Γκέκα και Φωτάκη. Προτίμησα για αυτό το φιλικό να δοκιμάσουμε άλλους παίκτες. Τίποτα περισσότερο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε