Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι “πάνθηρες” φρέναραν το “φάντασμα” της ΑΕΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Ανάσταση για τον Πανιώνιο που νίκησε δίκαια με 1-0 την ΑΕΚ η οποία παρουσιάστηκε αγνώριστη για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με Χιμένεθ. Με δέκα η Ένωση από το 35′ λόγω “ανόητης”αποβολής του Νταντόμο. Το χρυσό γκολ ο Ριέρα που έχασε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία μετά από 8 αγώνες.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Εξαιρετικά στημένος ο Πανιώνιος από τον Άκη Μάντζιο, κλείδωσε την ΑΕΚ η οποία σε κανένα σημείο του ματς δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι της. Ο Σάχα το πάλεψε όσο μπορούσε, έπιασε μέχρι και πέναλτι αλλά νικήθηκε από τον Ριέρα στο 50′. Πλήγμα για την Ένωση οι τραυματισμοί Δέλλα και Ντιόπ που προσθέτουν ακόμη περισσότερους πονοκεφάλους στον Χιμένεθ ενόψει Άντερλεχτ.

Ο Πανιώνιος έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ότι η απομάκρυνση του Στόρε ήταν ευεργετική. Μπάλαμπαν και Ριέρα δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ που είχε πολλά κενά ιδίως στα πλάγια.

 
Ο Σάχα ύψωσε το ανάστημα του σε όσες περιπτώσεις τον χρειάστηκε η ομάδα του και κράτησε το μηδέν στην πίεση που άσκησαν οι Νεοσμυρνιώτες.
 
Μετά το 30′ η Ένωση έδειξε να συνέρχεται αλλά πριν προλάβει να ισορροπήσει το ματς, ο Μπάλαμπαν κέρδισε πέναλτι σε άγαρμπο μαρκάρισμα του Αργυρίου.
 
Ο Ριέρα ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Σάχα για ακόμη μία φορά απέτρεψε το 1-0. Στο 35′ ήρθε ένα ακόμη πλήγμα για την ΑΕΚ αφού ο Νταντόμο εκτός φάσης χτύπησε τον Σάμαρη και ο Τσινιάρης του έδειξε την κόκκινη κάρτα.
 
Το αριθμητικό πλεονέκτημα μάλλον αποδιοργάνωσε τον Παναιώνιο που μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν δημιούργησε άλλη ευκαιρία.
 
Ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει δύο αλλαγές στο πρώτο μέρος. Ντιόπ και Δέλλας αποχώρησαν τραυματίες και στη θέση τους μπήκαν οι Γκέντσογλου και Μανωλάς.
 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ. Ο Μανιάτης σέντραρε και ο Ριέρα νίκησε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Σάχα, παίρνοντας το… αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι.
 
Η Ένωση είχε πολύ δύσκολο αφού με δέκα παίκτες έπρεπε να βγει μπροστά και να κυνηγήσει το γκολ αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΚ απείλησε μόνο δύο φορές σε όλο το ματς με μακρινά σουτ του Αργυρίου και του Μάκου.

Ο Πανιώνιος επέστρεψε στις επιτυχίες και ξέφυγε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή και παρέμεινε 5 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό.
 

Πανιώνιος: Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα (72′ Χίκα), Μπάλαμπαν, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (61′ Βαζ Τε), Σάμαρης, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς.

 
ΑΕΚ: Σάχα, Καφές, Νασούτι, Δέλλας (45′ Μανωλάς), Λεονάρντο (64′ Μπλάνκο), Τζιμπούρ, Νταντόμο, Μάκος, Αργυρίου, Λαγός, Ντιόπ (27′ Γκέντσογλου).

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής της Superleague

 
Άρης – Ατρόμητος 2-0
Λάρισα – Ξάνθη 3-0
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1
Ηρακλής – Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης 1-2
Πανσερραϊκός – Καβάλα 1-0
Εργοτέλης – ΠΑΟΚ 1-2
Πανιώνιος – ΑΕΚ
 

H επόμενη αγωνιστική (9η)

 
Σάββατο 06/11
 
17.15 Ξάνθη – Ηρακλής (ΝΕΤ)
17.15 Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός (NOVA)
19.30 Ολυμπιακός Βόλου – Κέρκυρα (NOVA)
19.30 Ολυμπιακός – Πανιώνιος (NOVA)
 
Δευτέρα 08/11
 
17.15 Άρης – Λάρισα (NOVA)
17.15 Καβάλα – ΠΑΟΚ (NOVA)
19.30 ΑΕΚ – Εργοτέλης (NOVA)
19.30 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (NOVA)
 

Βαθμολογία (Μετά από 8 αγώνες)

 
1. Ολυμπιακός 18
2. Παναθηναϊκός 17
3. ΑΕΚ 13
4. Αστέρας Τρίπολης 13
5. Άρης 12
6. Καβάλα 12
7. Κέρκυρα 12
8. Ηρακλής 11
9. ΠΑΟΚ 11
10.Ολυμπιακός Βόλου 10
11.Εργοτέλης 9
12.Λάρισα 9
13.Ατρόμητος 7
14.Πανσερραϊκός 7
15.Πανιώνιος 7
16.Ξάνθη 6

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε