Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι σκέψεις του Λαπόρτα για ανεξάρτητη Καταλονία

Οι σκέψεις του Λαπόρτα για ανεξάρτητη Καταλονία
Ο Ζουάν Λαπόρτα θέλει ανεξάρτητη την Καταλονία, ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.01.2010 | 19:17
Πρώτη δημοσίευση: 04.01.2010 | 19:17

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα σκέφτεται να ιδρύσει νέο κόμμα που θα έχει στόχο την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας με μία ειρηνική επανάσταση.

Ο Ζουάν Λαπόρτα ποτέ δεν έκρυψε τις πολίτικες του πεποιθήσεις για μία ανεξάρτητη Καταλονία. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τον αγαπούν στην Βαρκελώνη. Ένας άλλος είναι η Μπαρτσελόνα η οποία υπό την προεδρία του έχει κατακτήσει τα πάντα και έχει κάνει ολόκληρο τον φίλαθλο κόσμο να την θαυμάζει.
 
“Η Καταλωνία έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει μία μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα. Το νέο κόμμα μας θα είναι ανοιχτό σε κάθε πλατφόρμα και θα αντιλαμβάνεται ότι το μέλλον της Καταλονίας βρίσκεται στην ανεξαρτησία της” , τόνισε ο Λαπόρτα και συνέχισε “Δεν ξέρω αν η περιοχή μας χρειάζεται έναν μάρτυρα ή έναν ηγέτη. Εγώ θέλω να είμαι ηγέτης”.
 
Τέλος ο Λαπόρτα μίλησε και για τις ισορροπίες που επρόκειτο να διαμορφωθούν στο εσωτερικό της Ισπανίας εάν υλοποιηθεί το σχέδιο του: “Οι Ισπανοί δεν πρέπει να ανησυχούν. Θα έχουμε άριστες σχέσεις με τους υπόλοιπους σε ένα μοντέλο καλής γειτονίας”.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο