Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι «χούλιγκανς» θα βλέπουν τον αγώνα από το... αστυνομικό τμήμα!

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.02.2011 | 07:09
Πρώτη δημοσίευση: 15.02.2011 | 07:09

Κάπως έτσι θα... προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να πατάξουν την βία στα γήπεδα. Το νέο νομοσχέδιο είναι έτοιμο και σήμερα παρουσιάζεται στον Κάρολο Παπούλια. Τι προβλέπει...

Για χρονικό διάστημα έξι μηνών θα απαγορεύεται σε όσους «χούλιγκανς» καταδικάζονται για πράξεις βίας, να μπαίνουν στα γήπεδα. Αυτό προβλέπει το άρθρο 5 του νομοσχεδίου για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη.
 
Οι «χούλιγκανς»«, όχι μόνον δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο, αλλά για όσο χρόνο διαρκεί η απαγόρευση θα είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, στο αστυνομικό τμήμα τμήμα της περιοχής της κατοικίας τους και θα παραμένουν εκεί σ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα,
 
Το άρθρο αυτό, ωστόσο , υπάρχει και στο νόμο «Κατάργηση διατάξεων περί συνδέσμων φιλάθλων - Ιδρυση Λεσχών Φίλων», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης στις 8 Οκτωβρίου 2008, πλην όμως παρέμεινε ανεφάρμοστος.
 
Τι τους κάνει όμως να πιστεύουν πως αυτό θα εφαρμοστεί τώρα; Κανείς δεν ξέρει.
 
Ο κ. Νικητιάδης, σε δηλώσεις του στο “Βήμα” είπε, ότι αυτή τη φορά αυστηροποιείται και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το εφαρμόσει. Με το νομοσχέδιο δημιουργείται Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας υπό τον καθηγητή εγκληματολογίας κ. Ι. Πανούση.
 
Ο χρόνος θα δείξει αν τελικά θα έχει αποτελέσματα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά μάλλον και πάλι στον αέρα θα πάει.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο