Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Οικονομόπουλος: Επιστροφή Ντέμη υπό προϋποθέσεις

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ μίλησε για το ενδεχόμενο της επιστροφή του Ντέμη Νικολαϊδη, ενώ τόνισε πως είναι άδικο για τον κόσμο το πανηγυρικό κλίμα που δημιουργείται.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Οικονομόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το θέμα που προέκυψε με την Εφορία: «Ήμουν στο Δ.Σ. και περιμένω ενημέρωση για το θέμα της Εφορίας από τον κ. Δημητρέλο, που έχει μεταβεί εκεί. Θα μου φαινόταν εξαιρετικά περίεργο, πάντως, ενώ η ΑΕΚ έδωσε 850.000 ευρώ τον Μάρτιο στην Εφορία, να υπάρξει τώρα τέτοια άσχημη εξέλιξη. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα απαιτήσει προσοχή, σκέψη και έλεγχο από την ΠΑΕ.

Υπήρχαν ρυθμίσεις που είχαν χαθεί, όπως έχουν ενημερώσει δημόσια, άλλωστε, πρώην στελέχη της ΠΑΕ. Προσωπικά δεν έχω εικόνα. Στο σημερινό Δ.Σ. εξάλλου, αποφασίσαμε να υπάρξει συνδρομή οικονομολόγου, του κ. Ντίλη (που έχει προτείνει ο κ. Γρυσμπολάκης) για να δούμε αν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα.

Ξαναλέω, όμως, ότι μου προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη που μετά από τόσο καιρό -κι ενώ η ΑΕΚ έδωσε 850.000 ευρώ και βρίσκεται σε μια φάση που φαίνεται πιθανό να εξυγιανθεί οικονομικά, και να γίνει αξιόπιστος αποπληρωτής του Δημοσίου- υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο. Άλλωστε, αν έχει σκοπό να το τραβήξει η Εφορία, το μόνο που θα μπορεί να πάρει έπειτα το δημόσιο είναι ένα… πούλμαν και κάποιες μπάλες».

Για το θέμα της αδειοδότησης: «Η ΑΕΚ είναι κοντά στην αδειοδότηση. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες, αλλά το θέμα της Εφορίας μπορεί ακόμα και να τη ματαιώσει. Κι αυτό διότι οι καταβολές σε παίκτες και προπονητές πρέπει να γίνουν μέσω τραπεζικών λογαριασμών κι αν αυτοί είναι μπλοκαρισμένοι, δεν θα μπορεί να τα διαθέσει. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για παίκτες και ομάδες, αυτά τα θέματα τα χειρίζεται ο κ. Μπόβαλης και ο κ. Δημητρέλος».

Για το αν είναι βάσιμη η αισιοδοξία για την αδειοδότηση: «Πρέπει πρώτα να δούμε το θέμα με την Εφορία. Έχω επικοινωνήσει με τον πρόεδρο και μου είπε ότι θα μιλήσουμε όταν επιστρέψει. Σήμερα το πρωί πήγε να υπογράψει τη σύμβαση με το ΟΑΚΑ -που είναι επίσης απαραίτητη για την αδειοδότηση από ΟΥΕΦΑ και ΕΠΟ.

Όσον αφορά στην Εφορία, είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Να μάθουμε, όμως, και τι φωτιά είναι αυτή. Νομίζω ότι η αισιοδοξία για την αδειοδότηση προέρχεται από τους ίδιους που διαδίδουν όλο αυτό το πανηγυρικό κλίμα για τις κινήσεις του Ντέμη. Όντως ο Ντέμης προσπαθεί εδώ και καιρό να δώσει λύση. Όλοι το κάνουμε, αλλά εκείνος ακόμα περισσότερο, επειδή έχει το μαράζι για την ΑΕΚ».

Για το πού βρίσκονται οι επαφές Νικολαΐδη με επενδυτές: «Αν κι εφόσον υπάρξουν εγγεγραμμένες συμφωνίες, θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινωθεί. Μέχρι τότε δεν μπορούμε να λέμε ότι υπάρχει ούτε συμφωνία. Άλλωστε, μέχρι τότε την ευθύνη για την ΠΑΕ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την έχουν οι μέτοχοι. Μέχρι τώρα αυτό -δικαιολογημένα ή όχι- δεν έχει γίνει. Το πανηγυρικό κλίμα που καλλιεργείται -παρόλο που είναι κατανοητή η δίψα του κόσμου- δεν βοηθάει».

Για το πόσες πιθανότητες δίνει στην επιστροφή Ντέμη: «Είμαι δικηγόρος και δεν είμαι μαθηματικός. Δεν μπορώ να κάνω πιθανολόγηση. Υπό προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν το μέλλον της ΑΕΚ και μ’ ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει το γήπεδο, υπάρχουν πολλές. Χρειάζεται, όμως, ένα πλάνο που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της ΑΕΚ και δεν θα ψάχνει μπαλώματα. Αυτό που κυρίως πρέπει να υπάρξει είναι η δέσμευση για την ελάχιστη απαιτούμενη χρηματοδότηση που θα εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα της ΑΕΚ».

Για το ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο: «Η δική μου δουλειά είναι να ολοκληρώνω συμφωνίες. Αν γίνουν, πρέπει να ανακοινωθούν μόνο τότε που θα γίνουν. Είναι άδικο για τον κόσμο της ΑΕΚ -από τον παλιό μικρομέτοχο από την αρχική ομάδα του 2004 που κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό 12.000, μέχρι παιδιά που κατέθεσαν 1,80 ευρώ- να τροφοδοτείται με ελπίδες. Αυτοί οι άνθρωποι που προσδοκούν ισχυρή ΑΕΚ πρέπει να βλέπουν μόνο “μια κι έξω” λύσεις».

Για το πόσα χρήματα απαιτούνται για την αδειοδότηση: «Αυτό που μας ενδιαφέρει αρχικά είναι το άμεσο ποσό. Είναι 1,2 εκατ.; Είναι 1,7; Είναι 2,5; Το ζήτημα των οφειλών σε παίκτες και προπονητές θα αντιμετωπιστεί. Η δική μου εικόνα για τα χρέη της ΑΕΚ από έναν έλεγχο που είχε διακοπεί και συνεχίζεται από σήμερα θα μείνει διαθέσιμη μόνο στους ανθρώπους που συζητάμε. Αυτό που μπορώ να πω, όμως, είναι ότι δεν πρόκειται για απαγορευτικό ποσό. Με καλή διαχείριση και αξιοπρεπή πορεία της ομάδας, μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Πρέπει, όμως, να περάσουμε το πρώτο στάδιο. Να επιτευχθούν οι οικονομικές προϋποθέσεις που έχουμε δεσμευτεί στην ΟΥΕΦΑ μέχρι τη Δευτέρα. Για τους Χιμένεθ και Νταντόμο ξέρω ότι υπήρχαν ρήτρες διπλασιασμού, 160.000 και 80.000 ευρώ αντίστοιχα. Έχω την εικόνα ότι οι συζητήσεις με τον Χιμένεθ είναι σε εξέλιξη και μέσα στην ημέρα θα έχουμε απάντηση.

Ξαναλέω ότι το ζήτημα που είναι σε εκκρεμότητα αφορά το οριστικό ποσό που χρειάζεται να καταβάλλουμε μέχρι την Παρασκευή για αδειοδότηση. Αυτό θα οριστικοποιηθεί όταν επιστρέψει ο κ. Δημητρέλος από την Εφορία, όπου έχει μεταβεί για να διευθετήσει ζητήματα που θα μας ενημερώσει. Ο υπολογισμός που μας έχει δοθεί, όμως, από τον ίδιο λέει ότι βάσει του αισιόδοξου σεναρίου η τρύπα καλύπτεται με 1,2 εκατ. ευρώ και βάσει του χειρότερου, με 1,515 εκατ. ευρώ. Η διαφορά, λοιπόν, είναι περίπου 300.000 ευρώ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε