Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Οικονομόπουλος για Στιλ: “Δεν ξέρει που να στέκεται”

ΦΩΤΟ actionimages.gr
ΦΩΤΟ actionimages.gr

Ο Τάκης Οικονομόπουλος στάθηκε στις κακές τοποθετήσεις του Στιλ κάτω από τα δοκάρια, σχολιάζοντας το νέο “φτηνό” γκολ που δέχθηκε ο Άγγλος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Άγιαξ στην Ολλανδία.

Για τον βετεράνο τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, ο Στιλ δεν είναι κακός τερματοφύλακας, αλλά δεν έχει μάθει σωστά πως να τοποθετείται κάτω από την εστία του. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο Τάκης Οικονομόπουλος τόνισε πως ο Στιλ χρειάζεται στήριξη και εμπιστοσύνη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τ. Οικονομόπουλος:

Για τον Στιλ: «Νομίζω ότι είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Του λείπουν οι όμως οι σωστές τοποθετήσεις. Δεν ξέρει πού πρέπει να στέκεται στα φάουλ, τα κόρνερ και πού να είναι όταν παίζεται η μπάλα. Οι τοποθετήσεις για έναν τερματοφύλακα είναι το παν. Εκείνο που προσπαθούσα εγώ ήταν να μην δεχτώ γκολ από τη μεριά που κάλυπτα. Εκεί έχει ευθύνη ο τερματοφύλακας. Δεν είχε λόγο να κάνει τα βήματα και να πάει προς την πλευρά του τοίχους».

Για το που οφείλεται η εικόνα του Άγγλου: «Δεν είναι θέμα προπόνησης… Είναι θέμα διδαχής. Έκανα πρόταση να πάω στην ομάδα και να τους κάνω θεωρία, όχι προπόνηση. Είναι θέματα τακτικής, θα πρέπει να ξέρουν πως θα βάλουν τα χέρια τους, πως θα πέσουν. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα ξέρει ένας τερματοφύλακας. Είχα κάνει πρόταση και μου είπαν ότι δεν δέχονται οι προπονητές. Δεν είναι κακό να ζητήσεις μια βοήθεια από κάποιον που ξέρει, να έρθει να διδάξει πέντε πράγματα. Θέλει γνώσεις, θέλει πείρα… Εγώ έβγαλα ένα σωρό τερματοφύλακες εδώ και 27 χρόνια».

Για το αν πρέπει να παραγκωνιστεί: «Δεν θα έκανε καλό στον Στιλ να μείνει στον πάγκο. Έχει ανάγκη από παιχνίδια. Πρέπει να μάθει κυρίως θεωρία. Μίλησα μαζί του σε μια εκδήλωση, σε μια κοπή πίτας και μου είπε πως είναι η πρώτη φορά που ακούει εκείνα που του είπα. Δεν είναι κακός τερματοφύλακας. Έχει καλά ρεφλέξ, ωραία πετάγματα, αλλά πρέπει να μάθει που θα στέκεται. Θέλει στήριξη ψυχολογική… Θέλει να του πεις δυο πράγματα για το τι θα κάνει».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει λύσεις στη θέση: «Είχα βγάλει τον Ταμπάκη και τον Αναγνωστόπουλο. Που είναι αυτά τα παιδιά; Τους έδωσαν ποτέ την ευκαιρία; Ο Παναθηναϊκός είχε παιδιά που τα έμαθα εγώ από επτά χρονών και έπρεπε να τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν. Ο Ταμπάκης είναι ο καλύτερος παίκτης στην ομάδα του στην Αμερική και όλοι είναι ικανοποιημένοι μαζί του»
Για την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Χθες ο Παναθηναϊκός στάθηκε πολύ καλά μέχρι να δεχθεί το γκολ. Ψυχολογικά πέφτει μέσα στο ματς και για αυτό κατέρρευσε. Κατεβαίνει στο παιχνίδι και λέει, άμα φάω γκολ έχασα. Έτσι δεν πας μπροστά με τίποτα. Δεν επιτρέπεται στον Παναθηναϊκό να είναι σε αυτή την κατάσταση»

Για τον Στραματσόνι: «Προπονητικά είναι καλός προπονητής ο Στραματσόνι, αλλά του λείπει η διαχείριση κατά τη διάρκεια ενός ματς. Είναι άλλο το προπονητικό κομμάτι και άλλο η διαχείριση του παιχνιδιού. Εκεί υστερεί. Χρειάζεται έναν άνθρωπο να είναι δίπλα του και να του επισημαίνει κάποια πράγματα. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν…. Πιστεύω όμως, ότι θα πρέπει να μείνει μέχρι το τέλος της περιόδου»

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε