Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Όλα στο κόκκινο

Ξέσπασε ο Τσίλντρες μετά τη νίκη του Ολυμπιακού, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Μετά το ποδοσφαιρικό ο Ολυμπιακός πήρε και το μπασκετικό ντέρμπι. Στον Τσίλντρες αφιέρωσαν τη νίκη οι συμπαίκτες του.

Δείτε το τελευταίο λεπτό του ντέρμπι

Οι παίκτες του Ολυμπιακού διά στόματος Παπαλουκά ευχαρίστησαν τον Τσίλντρες

Με πρωταγωνιστές τους Παπαλουκά και Τσίλντρες ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό με 87-76. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο ψυχωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο που τους φέρνει μόνους στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην Α1 μπάσκετ. 

Ο Ολυμπιακός είχε μία εξαιρετική πρώτη περίοδο με τον Τζος Τσίλντρες να οδηγεί το σκοράρισμα. Ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε λύσεις σε εκείνο το διάστημα και οι μόνοι που σκόραραν ήταν οι Σπανούλης, Νίκολας και Πέκοβιτς.
Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους πράσινους να κάνουν σερί 8-0 και να μειώνουν στον πόντο. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το ξέσπασμα του Τσίλντρες, Ο Αμερικανός που έχασε την Πέμπτη τον πατέρα του πέτυχε 5 συνεχόμενους πόντους και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. 40-37 ήταν το σκορ στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο Παπαλουκάς ξεκίνησε εντυπωσιακά με 3/3 τρίποντα και έδωσε προβάδισμα 13 πόντων στην ομάδα του. Οι πράσινοι είχαν άμεσα την απάντηση και με ένα σερί 7-0 ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Πρωταγωνιστής σε΄όλο το ματς για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Νίκολας.

Η διαφορά των έξι πόντων με την οποία ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος αποδείχθηκε σημαντικότατη για την εξέλιξη του αγώνα. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο τέταρτο δεκάλεπτο, πήρε βοήθεια από τον μέχρι τότε εξαφανισμένο Κλέιζα και έφτασε στη μεγάλη νίκη με 87-76. Ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ νωρίς με φάουλ τον Πέκοβιτς και δεν είχε λύσεις μέσα στην ρακέτα. 

Παπαλουκάς και Τσίλντρες οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη νίκη.
Νίκολας, Σπανούλης και Διαμαντίδης πάλευαν μόνοι τους από την ομάδα του Ομπράντοβιτς.    

Ο Τζος Τσίλντρες εμφανώς συγκινημένος από το θάνατο του πατέρα του δήλωσε: 
“Ευχαριστώ τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου κι όλους στον Ολυμπιακό. Είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα, αλλά στάθηκαν δίπλα μου. Είμαι σίγουρος πως ο πατέρας μου χαμογελά για μένα και την ομάδα. Ευχαριστώ τους πάντες.”
 
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε:
“Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Έπαιξε πολύ καλά. Και στην αρχή του πρώτου και στην αρχή του δευτέρου μέρους κάναμε πολλά λάθη. Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός ξέφευγε βρίσκαμε τρόπο να πλησιάσουμε.”

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε ότι δεν είχαν οι παίκτες τη δίψα που έπρεπε:
“Ήταν το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, χωρίς τη βαθμολογική σημασία που έχουν άλλα ματς που θα παίξουμε στο μέλλον. Δεν αρχίσαμε καλά και στα δύο ημίχρονα, έπρεπε να μπούμε πιο δυνατά και συγκεντρωμένοι. Δεν είχαμε τη δίψα που είχαμε στα άλλα ματς. Ίσως υπερεκτιμήσαμε τις δυνατότητές μας. Κάθε φορά πρέπει να αποδεικνύεις μέσα στο γήπεδο ποιος είσαι.”

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Γιαννάκης όπως είναι λογικό ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του: 
“Τα παιδιά έπαιξαν αρκετά καλό μπάσκετ αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Είχαμε περισσότερα ριμπάουντ και κλεψίματα, περισσότερες κατοχές κι έτσι είχαμε στο μεγαλύτερο διάστημα κάποια διαφορά στο ματς. Κάποιες φορές από τη βιασύνη μας ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος ήμασταν ψύχραιμοι.”

Δεκάλεπτα: 24-15, 40-37, 65-59, 87-76

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 20 (4/4 τρίποντα), Τσίλντρες 19, Βούισιτς 2, Μπουρούσης 10, Χαλπερίν 7, Κλέιζα 13, Τεόντοσιτς 9, Βασιλόπουλος 2, Σχορτσιανίτης 5.

 

Παναθηναϊκός: Σπανούλης 17, Μπατίστ 10, Φώτσης 8, Νίκολας 18, Διαμαντίδης 14, Τσαρτσαρής 1, Πέκοβιτς 6, Καλάθης 2.

Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε