Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Όλες οι ΠΑΕ πήραν άδεια εκτός από τον ΟΦΗ!

Όλες οι ΠΑΕ πήραν άδεια εκτός από τον ΟΦΗ!

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας πήραν άδεια για συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, πλην του ΟΦΗ, που όμως θα παίξει κανονικά στην πρεμιέρα. Την ύστατη ώρα κατάφερε να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα η ΑΕΚ.

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ δεν εξασφάλισαν ούτε φορολογική, ούτε ασφαλιστική ενημερότητα με αποτέλεσμα να εισπράξουν το “όχι” από τα μέλη της ΕΕΑ.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα αγωνιστεί στην 1η αγωνιστική κόντρα στη Ξάνθη, αφού η Επιτροπή του έδωσε προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για να καταθέσει τα έγγραφα.

Σε περίπτωση, που οι άνθρωποι του ΟΦΗ δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, τότε θα τεθούν αντιμέτωποι με ποινές όπως η αφαίρεση 10 βαθών από το πρωτάθλημα και ο υποβιβασμός.

Από εκεί και πέρα, όσες ομάδες δεν είχαν εξασφαλίσει πιστοποιητικό, τό πέτυχαν την Παρασκευή, με την ΑΕΚ να καταθέτει κυριολεκτική την τελευταία στιγμή την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Οι ιθύνοντες της Ένωσης κατέβαλλαν στην Εφορία το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ τις τελευταίες τρεις μέρες ως έναντι των οφειλών και η ΦΑΕ δέχθηκε να εκδώσει την ενημερότητα.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο ΟΠΑΠ, που όπως και σε άλλες περιπτώσεις προπλήρωσε τα χρήματα, που έχει να λαμβάνει η ΑΕΚ από τη μεταξύ τους συμφωνία.

Πιστοποιητικό εξασφάλισαν και οι υπόλοιπες ομάδες (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Πανθρακικός, Αρης, Πανιώνιος, και Κέρκυρα), που αρχικά δεν τα είχαν καταφέρει. Ως εκ τούτου, το πρωτάθλημα ξεκινάει με 16 ομάδες και στη Λίγκα ευελπιστούν πως θα ολοκληρωθεί με τον ίδιο αριθμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) στη σημερινή συνεδρίαση της αποφάσισε τα εξής:

1. Τη χορήγηση πιστοποιητικού στις:

* ΠΑΕ Κέρκυρα

* ΠΑΕ Βέροια

* ΠΑΕ Λεβαδειακός

και στα:

* ΤΑΠ Α.Σ. Άρης

* ΤΑΠ Α.Ο. Κηφισιάς

* ΤΑΠ Φοίνικας Σύρου

2. Η Επιτροπή επιφυλάχθηκε για τη χορήγηση ή μη πιστοποιητικού λόγω ελλείψεως απαραίτητων δικαιολογητικών, τα οποία και ζήτησε να προσκομισθούν έως τις 24-8-2012, στις κάτωθι ΠΑΕ:

* Παναθηναϊκός

* Πλατανιάς Χανίων

* Πανθρακικός

* ΠΑΟΚ

* Αρης

* ΟΦΗ

* Πανιώνιος

* ΑΕΚ

3. Χορήγησε άδεια απόκτησης (άδειες 69Α)

* του 54% των μετοχών της ΠΑΕ Κεραυνός Γλυφάδας στον κ. Ευάγγελο Ασλανίδη.

* άνω του 33% στην Supporters Club Α.Ε της ΠΑΕ ΑΕΚ και

* του 13,87% στον κ. Θεόδωρο Κιούλο και του 13,88% στον κ. Θωμά Λιμπαντζή της ΠΑΕ Κέρκυρας.

4. Απέρριψε λόγω εξόφλησης απαίτησης την αίτηση των Αθανασίου Τερζή και Ιωάννη Τακουρίδη περί μη χορήγησης πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 3 του Ν.2725/99, στο Τ.Α.Π. Α.Σ. Αρης.

5. Εκκρεμεί έκδοση απόφασης για την αίτηση του πετοσφαιριστή Ολέκσι Γκάτιν και του προπονητή Κωνσταντίνου Τσίγκου περί μη χορήγησης πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 3 του Ν. 2725/99, στο Τ.Α.Π. Γ.Σ. Λαμίας.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για τις 24-8-2012 και ώρα 12:00.

Παίρνουν παράταση ενός μήνα οι “προβληματικές” ΠΑΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε