Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Όλοι ένοχοι! - 33 μήνες φυλάκιση στον Τζέκο, από 31 σε Κεντέρη-Θάνου

Όλοι ένοχοι! - 33 μήνες φυλάκιση στον Τζέκο, από 31 σε Κεντέρη-Θάνου
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.05.2011 | 14:14
Πρώτη δημοσίευση: 10.05.2011 | 13:44

Το δικαστήριο απεφάνθη πως δεν έγινε ποτέ το περιβόητο τροχαίο των δύο πρωταθλητών το 2004, ενώ έκρινε ένοχο και τον τότε προπονητή τους για κατοχή και διακίνηση απαγορευμένων ουσιών. Όλες οι ποινές.

Επτά χρόνια μετά, η ετυμηγορία για τους Κεντέρη, Θάνου και Τζέκο, καθώς και για τους δύο αυτόπτες μάρτυρες του υποτιθέμενου τροχαίου και τους επτά γιατρούς του ΚΑΤ ήταν καταδικαστική.
 
Το δικαστήριο έκρινε ότι ουδέποτε έγινε το τροχαίο, ενώ ο προπονητής του Χρήστος Τζέκος κρίθηκε ένοχος για κατοχή και διακίνηση απαγορευμένων ουσιών.
 
Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την υπεράσπιση καθώς δε αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου «σε δύο ολυμπιονίκες που πρόσφεραν στη χώρα».

Μάλιστα ο Χρ. Τζέκος αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από το δικαστήριο. Το δικαστήριο αντίθετα αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη «ταπεινών αιτίων» στις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι γιατροί του ΚΑΤ καθώς και δύο αυτόπτες μάρτυρες. 
 
Οι ποινές:

33 μήνες φυλάκιση στον Χρήστο Τζέκο
31 μήνες φυλάκιση στους Κεντέρη και Θάνου
7 και 15 μήνες φυλάκιση στους δύο αυτόπτες μάρτυρες
6-8 μήνες φυλάκιση στους γιατρούς

(Όλες οι ποινές φυλάκισης είναι με αναστολή)

Ο Εισαγγελέας είχε προτείνει από τέσσερα χρόνια σε Θάνου και Κεντέρη, έξι για τον Χρήστο Τζέκο και 15.000 ευρώ πρόστιμο.

Να σημειωθεί πως οι ποινές είναι εφέσιμες και αναμένεται και οι τρεις να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook