Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Όλοι οι άλλοι είναι ΠΑΟΚ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Μετά τη λήξη των νικηφόρων αγώνων που έδωσαν οι τρεις προπορευόμενοι, καταγράφτηκαν οι εξής αντιδράσεις:

• Ο πολύπειρος παίκτης της Ξάνθης Θανάσης Κωστούλας, δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε από την πόλη, την φετινή περίοδο. 

• Ο προπονητής του Ατρομήτου Γιώργος Δώνης τα έβαλε με τον διαιτητή κ. Γιάχο γιατί δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της ομάδας του, όταν ο Μέλμπεργκ του Ολυμπιακού, ανέτρεψε τον Σαγκανόφσκι. 

• Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Πανιώνιος Κωνσταντίνος Τσακίρης με αφορμή τη διαιτησία του κ. Καλόπουλου έβαλε κατά πάντων λέγοντας ότι οι δύο “αιώνιοι” έπρεπε καλά και σώνει να νικήσουν την ομάδα του. 
Αφορμή το πέναλτι εις βάρος του Πανιωνίου με το οποίο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε. 

Αυτές ήταν οι αντιδράσεις που καταγράφηκαν. Γιατί υπάρχουν και γεγονότα. Το εμφανέστατο πέναλτι που κάνει αμυνόμενος της Ξάνθης στον Ίβιτς και ο διαιτητής το αγνοεί… 

Μοιραία όσο πλησιάζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος κάθε διαιτητική απόφαση θα περνά από κόσκινο. Κι αν μετά το κοσκίνισμα εκείνο που μένει είναι ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν εξασφαλίσει το… 50% +1 από τη διαιτησία ενώ ο ΠΑΟΚ είναι στο… 50% -1, τότε υπάρχει θέμα. 

Τότε κορυφώνεται η καχυποψία και πυκνώνει η εντύπωση πως υπάρχει μεροληπτική αντιμετώπιση του κέντρου έναντι της… συμπρωτεύουσας. Στο φετινό πρωτάθλημα είναι πιθανό η υπόθεση του τίτλου να κριθεί στις λεπτομέρειες. Κι επειδή τα σφυρίγματα των διαιτητών είναι κάτι παραπάνω από μια ανώδυνη λεπτομέρεια, χρειάζεται προσοχή. 

Στον ΠΑΟΚ ίσως να μην αξίζει κάτι περισσότερο από τη δεύτερη ή και την τρίτη θέση. Μπορεί να κλατάρει από το επόμενο κιόλας ματς. Αν όμως αντί να γίνει αυτό, εδραιωθεί η πεποίθηση πως η διαιτησία σιγοντάρει τους “αιώνιους” και αδιαφορεί για τον ΠΑΟΚ, η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη. Ας το έχουν υπόψη τους στην ΕΠΟ, τη Σούπερ Λίγκα και την Επιτροπή Διαιτησίας. Ο,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στις τελευταίες έξι αγωνιστικές είναι να προκληθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα με μεροληπτικές διαιτησίες. Το θέμα, ας το έχουν υπόψη οι αρμόδιοι, δεν αφορά απλά τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Εκτός από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που θέλουν το πρωτάθλημα για λογαριασμό τους, όλοι οι άλλοι είναι ΠΑΟΚ. Και περιμένουν τα φάλτσα της σφυρίχτρας για να δικαιωθεί σε όσα έλεγε, εκνευρισμένος μετά τη λήξη του ματς ο Κωνσταντίνος Τσακίρης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε