Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: H Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της προς το Ρίο (ΦΩΤΟ – VIDEO)

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Το μεγάλο της ταξίδι για τη Βραζιλία, όταν θα εισέλθει σε 100 ημέρες στο ιστορικό Μαρακανά, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα, μετά την λαμπρή τελετή παράδοσης που έγινε την Μεγάλη Τετάρτη στο Καλλιμάρμαρο.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE της τελετής

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης της Φλόγας στην αντιπροσωπεία των Ολυμπιακών Αγώνων “Ρίο 2016”.

Η πορεία της Φλόγας στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με λαμπρότητα της Μ. Τετάρτη και πλέον θα ξεκινήσει η παγκόσμια πορεία της, με τελικό προορισμό την Βραζιλία και το Ρίο, εκεί όπου θα φιλοξενηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

 

Τη Φλόγα άναψε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Κατερίνα Νικολαίδου, παραδίνοντας τη… σκυτάλη στην βραζιλιάνικη αντιπροσωπεία που θα τη μεταφέρει μέχρι το Ριο.

Την διοργανώτρια πόλη εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Κάρλος Νούζμαν, ο οποίος και παρέλαβε το Φως του Ολυμπισμού από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

Προηγήθηκε στο Καλλιμάρμαρο τελετουργικό με την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις Ιέρειες, που έχει εμπνευστεί η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα. Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε εορταστικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε ο Σάκης Ρουβάς.

Ο γνωστός τραγουδιστής είναι επικεφαλής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» και συμμετείχε εθελοντικά μαζί με Έλληνες Ολυμπιονίκες σε επικοινωνιακή καμπάνια ενημέρωσης και πρόσκλησης των εθελοντών και του κοινού στην Επίσημη Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

 Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε