Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Νέα εγκατάσταση εκτός προϋπολογισμού στο Τόκιο

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020 και οι Αρχές της πόλης θα συναντηθούν σύντομα για να καταλήξουν σε έναν διαμοιρασμό της νέας δαπάνης…

Μια ακόμα εγκατάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο βγαίνει εκτός προϋπολογισμού.

Όπως έγινε γνωστό, το κόστος για την κατασκευή του γηπέδου “Αρένα” της Γυμναστικής έχει υπερδιπλασιαστεί. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει 12.000 αθλητές αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019 κι ενώ αρχικά το οικονομικό πλάνο, που υπήρχε στον φάκελο υποψηφιότητας προς τη ΔΟΕ το 2013, είχε προβλέψει να δαπανηθεί το ποσό των 81.610.000 δολαρίων, μια νέα έκθεση κάνει λόγο για κόστος που ανέρχεται πλέον στα 190 εκατομμύρια δολάρια!

Αυτό οφείλεται τόσο στην αύξηση συνολικά των τιμών των κατασκευαστικών έργων, αλλά και στην αύξηση του κόστους λόγω της ενίσχυσης στο αντισεισμικό σύστημα, που δεν είχε προβλεφθεί σε τέτοιο βαθμό το 2013 και που επέβαλε αυτή την ενίσχυση, η συνεχής σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ετών.

Η Οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020 και οι Αρχές της πόλης θα συναντηθούν σύντομα για να καταλήξουν σε έναν διαμοιρασμό της νέας δαπάνης. Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, συναντήθηκε ήδη τον Οκτώβριο με την κυβερνήτη της πόλης Γιουρίκο Κόικε και πρότεινε μια Επιτροπή για να εξετάσει τους τρόπους που ενδεχομένως μειώσουν το κόστος, αφού η εκτίμηση για το συνολικό ποσό είναι ότι έχει εκτοξευθεί στα ύψη και χαρακτηρίζεται πλέον «πολύ μεγάλη».

Το γήπεδο αυτό θα χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και μετά έχει προβλεφθεί να μετατραπεί σε εκθεσιακό χώρο έως το 2030. Δεν είναι στο μόνο που ο αρχικός προϋπολογισμός έχει ξεφύγει εντελώς, αφού κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους χώρους που θα φιλοξενήσουν την κωπηλασία, το κάνοε καγιάκ, την κολύμβηση και το βόλεϊ, αλλά και τις αλλαγές στο οδικό δίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε