Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Αγώνες στις περιοχές της καταστροφής!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, πρότεινε κάποια αγωνίσματα των Ολυμπιακών αγώνων του 2020, να διεξαχθούν στην περιοχή που καταστράφηκε από το σεισμό του 2011.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της ΔΟΕ, που επισκέπτεται την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας για να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών υποδομής, πρότεινε κάποια αθλήματα να διεξαχθούν στη βορειοανατολική Ιαπωνία, ώστε να ενισχυθεί η περιοχή, που ακόμη έχει «πληγές» από τον καταστροφικό σεισμό.

«Συζητάμε την πρόταση αυτή, που νομίζω ότι είναι καλή. Αυτές οι περιοχές έχουν πληγεί από το σεισμό και αν γίνουν εκεί κάποια αθλήματα, σίγουρα θα συμβάλει στην ενίσχυση τους», δήλωσε σχετικά ο Μπαχ, ο οποίος επιβεβαίωσε πως μπέιζπολ, κανόε καγιάκ και σόφτμπολ είναι μεταξύ των αθλημάτων, που εξετάζεται να διεξαχθούν στην (πληγείσα) περιοχή της Φουκουσίμα.

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, επανέλαβε πως το πρόβλημα με το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα είναι «υπό απόλυτο έλεγχο» και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους Ολυμπιακούς αγώνες, που θα φιλοξενήσει το Τόκιο σε τέσσερα χρόνια. Ο πρώην, όμως, πρωθυπουργός, Γιουνσίρο Κοϊζούμι, έχει εντελώς διαφορετική άποψη, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, ως ψέμα την καθησυχαστική δήλωση του Αμπε.

«Η δήλωση του κ. Αμπε είναι ψευδής. Η κατάσταση στην Φουκουσίμα δεν είναι υπό έλεγχο και πρέπει να πούμε την αλήθεια τόσο στους πολίτες της χώρας, όσο και στη διεθνή κοινότητα», τόνισε σχετικά ο 74χρονος πολιτικός, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της «χώρας του ανατέλλοντος ηλίου» από το 2001 έως το 2006.

Τα πυρηνικά ατυχήματα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1 το 2011 αναφέρονται στη σειρά των καταστροφικών γεγονότων στη μονάδα παραγωγής ενέργειας στην Ιαπωνία την άνοιξη του 2011 και αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές οικολογικές επιβαρύνσεις από καταστροφή πυρηνικών εγκαταστάσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα. Οι καταστροφές προέκυψαν ως ακολουθία του γεγονότος του μεγάλου σεισμού της 11ης Μαρτίου στο Σεντάι και του τσουνάμι που τον ακολούθησε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε