Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάος στο Ρίο! Βιασμός στο Ολυμπιακό Χωριό, προβλήτες καταρρέουν, μολυσμένα νερά και κλοπές [pic, vid]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

– Τίποτα δεν πάει καλά στο Ρίο λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων
– Επιβεβαιώνεται καθημερινά η τραγική κατάσταση που επικρατεί και τα πράγματα δεν δείχνουν να βελτιώνονται
– Υπόθεση βιασμού στο Ολυμπιακό Χωριό σήμερα στο φως της δημοσιότητας.
– Οι Αυστραλοί αθλητές καταγγέλλουν κλοπές μέσα από τα δωμάτιά τους
– Τα κύμματα γκρέμισαν τη βασική εξέδρα στη Μαρίνα ντα Γκλόρια

 Το μεγάλο αθλητικό “πάρτι’ του καλοκαιριού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, μόνο… γιορτή δεν θυμίζει λίγα 24ωρα πριν την τελετή έναρξης του. Η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Βραζιλίας περιγράφονταν μέχρι στιγμής με… μελανά χρώματα, αλλά το τραγικό σκηνικό που πραγματικά υπάρχει περιγράφεται καθημερινά από τους αθλητές που ήδη βρίσκονται εκεί…

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για υγειονομική βόμβα έτοιμη να “εκραγεί” στα νερά του Ρίο, αποστολές μεταφέρουν συνεχώς παράπονα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την ίδια ώρα, η πόλη εξακολουθεί να ζει μοιρασμένη τη χαρά του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος.

Η κατάσταση που επικρατεί είναι πρωτοφανής για τέτοιο επίπεδο, οι εσωτερικοί χώροι των κτιρίων θυμίζουν γιαπί, τα οργανωτικά προβλήματα είναι πολλά, ενώ προκύπτουν και σημαντικά προβλήματα στις υποδομές, που κάνουν την παραμονή των αθλητών εξαιρετικά δύσκολη. Σε τέτοιο βαθμό ώστε η ελληνική αποστολή αναγκάστηκε να αλλάξει δωμάτια και όροφο, γιατί κάποια σημεία πλημμύρισαν!

ΣΟΚ! Καταγγελία για βιασμό μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό

Πέρα από τα μεγάλα προβλήματα, μια υπόθεση βιασμού στο Ολυμπιακό Χωριό ήρθε για να συγκλονίσει την διεθνή κοινότητα. Το περιστατικό φαίνεται πως συνέβη στις 4.30, τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο Φερέιρα Μέντες, έβαλε το χέρι του κάτω από το πουκάμισο της γυναίκας και στη συνέχεια προχώρησε σε «σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς τη συγκατάθεσή της». Η άτυχη γυναίκα κοιμόταν σε μια προσωρινή κατασκευή στο ποδηλατοδρόμιο.

Ο Μέντες συνελήφθη επ’ αυτοφόρω και αν κριθεί ένοχος, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Οι Αυστραλοί καταγγέλλουν κλοπές

Νωρίτερα η επικεφαλής της αποστολής της Αυστραλίας κατήγγειλλε ότι άγνωστοι άρπαξαν στολές και υπολογιστές από μέλη της ομάδας ποδηλασίας κατά τη διάρκεια εκκένωσης κτηρίου στο Ολυμπιακό χωριό λόγω φωτιάς.

«Δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα στο χωριό. Είδα τρεις ανθρώπους να φεύγουν κρατώντας στολές της Αυστραλίας αλλά δεν ήξερα ποιοι είναι. Στην αρχή τους πέρασα για εθελοντές γιατί μας βοήθησαν στην εκκένωση» δήλωσε η Κίτι Τσίλερ.

Κατέρρευσε εξέδρα στο σημείο εκκίνησης για την ιστοπλοΐα

Η πόλη εξακολουθεί να ζει μοιρασμένη τη χαρά του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος αλλά και τη φτώχεια στις φαβέλες. Την ίδια ώρα όμως, οι κατασκευές ποθ έχουν γίνει δεν δείχνουν να είναι… γερές.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, κατέρρευσε η βασική εξέδρα στη Μαρίνα ντα Γκλόρια, που θα αποτελέσει σημείο εκκίνησης για την ιστιοπλοΐα. Κάποια μεγάλα κύματα ήταν αρκετά για να γκρεμίσουν την κατασκευή που αποδείχτηκε πολύ πρόχειρη, προκαλώντας απορίες για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν η κατάρρευση γινόταν στη διάρκεια των Αγώνων. Από την πλευρά τους οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν ότι όλα θα είναι έτοιμα και πάλι μέχρι την έναρξη του αγωνίσματος της ιστιοπλοΐας στις 8 Αυγούστου ενώ είπαν ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

Μόλυνση, μόλυνση, μόλυνση και… Ζίκα

Εκτός από την χαώδη κατάσταση στο Ολυμπιακό χωριό, πριν λίγες ημέρες δημοσίευμα των Νew Yoprk Times, αποκάλυψε πως στον κόλπο του Ρίο ντε Τζανέιρο βρέθηκε ένα πτώμα, στο σημείο μάλιστα όπου οι αθλητές των Ολυμπιακών ομάδων κολύμβησης και ιστιοπλοΐας θα κάνουν καθημερινά τις προπονήσεις τους.

Ο μόλυνση στον κόλπο της Γκουαναράμπα φαίνεται πως βρίσκεται -τελικά- σε υψηλότερα επίπεδα, απ’αυτά που την περίμεναν. Μάλιστα, οι διοργανωτές έσπευσαν να προειδοποιήσουν τους κολυμβητές να μην ανοίγουν το στόμα τους όταν βρίσκονται στο νερό, γιατί ο κίνδυνος να προσβληθούν από σοβαρές ασθένειες είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας έρευνας που μετέδωσε το Associated Press, τα επίπεδα μόλυνσης των νερών κοντά σε εγκαταστάσεις, ήταν μέχρι πρόσφατα έως και 1,7 εκατομμύρια φορές πάνω από το όριο που αρχίζει να κρίνεται ανησυχητικό στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα οι διοργανωτές κάνουν ότι μπορούν και για τον ιό Ζίκα. Όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία που ακολουθεί, ένα φορτηγάκι ψεκάζει την περιοχή γύρο από το μέρος που βρίσκεται οι κατοικίες μελών του Τύπου…

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε