Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ολυμπιακός: 20 χρόνια από το θρυλικό “έπος” της Ρώμης [pic, vids]

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια από το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο του Ολυμπιακού στη Ρώμη, αλλά και το πρώτο triple crown ελληνικής ομάδας στην ιστορία!

Η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα… δεν ξεχνιέται με τίποτα και ήρθε το 1997 στη Ρώμη. Ο Ολυμπιακός είχε στο πλευρό του 8.000 φιλάθλους του και στον ημιτελικό έκαμψε την αντίσταση της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, με 74-65, με 28 πόντους του Ρίβερς και τον Γιώργο Σιγάλα να περνά “χειροπέδες” στο μεγάλο αστέρι της Ολίμπια, Μάρκο Μίλιτς (πέτυχε μόνο 5 πόντους).

Το πρωί του τελικού με την Μπαρτσελόνα (είχε αποκλείσει τη Βιλερμπάν στον ημιτελικό), ο Ιβκοβιτς αποφάσισε να πάει τους παίκτες του στην παραλία της Όστια για να αποφορτιστούν, αντί για χαλαρά σουτ στο γήπεδο.

Εκείνο το βράδυ, ο ΜVP του φάιναλ φορ Ντέιβιντ Ρίβερς (με 54 πόντους στους 2 αγώνες) πήρε πάλι από το χέρι τον Ολυμπιακό και σημείωσε 26 πόντους απέναντι στους “μπλαουγκράνα” για το +15 του τελικού, (73-58).

ΦΥΣΙΚΑ, η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να ξεχάσει αυτή την ημέρα και έκανε σχετικό ποστάρισμα στo Facebook.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ιβκοβιτς): Μπακατσιάς 1, Σιγάλας 7, Παπανικολάου 11, Γαλακτερός, Νάκιτς, Φασούλας 6, Τόμιτς 9, Tάρλατς 11, Βελπ 2, Ρίβερς 26

Μπαρτσελόνα (Αϊτο Ρενέσες): Χιμένεθ 16, Γιοφρέσα 9, Εστεγιέρ 3, Ρίβας 6, Αντρέου 2, Φερνάντεθ, Τζόρτζεβιτς 6, Μπος, Ντουένας 2, Καρνισόβας 14.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε