Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Αστάνα: Για… πλάκα!“Ερυθρόλευκη” επίδειξη δύναμης

ΦΩΤΟ intime.gr
ΦΩΤΟ intime.gr

Τρία γκολ σε λιγότερο από δέκα λεπτά, πολλές χαμένες ευκαιρίες και εικόνα υπεροχής. Οι φίλοι του Ολυμπιακού χάρηκαν την ομάδα τους στη νίκη της επί της Αστάνα (4-1). Οι “ερυθρόλευκοι” έτσι θα πάνε με… φουλ ψυχολογία στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Μιλιβόγεβιτς.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Στην κορυφή του 2ου ομίλου έπιασε τον ΑΠΟΕΛ ο Ολυμπιακός, που νίκησε με χαρακτηριστική άνεση (4-1) την Αστάνα στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης” για την 3η αγωνιστική του Europa League. Δύο γκολ σημείωσε ο Σεμπά (34΄, 65΄) και από ένα οι Φιγκέιρας (25΄) και Ελιουνούσι (33΄). Ο Καμπανάνγκα στο 54΄ μείωσε για τους φιλοξενούμενους, αλλά στο 58΄ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κάνιας με 2η κίτρινη κάρτα.

Με την έναρξη του παιχνιδιού είδαμε μια αναμενόμενη εικόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος εντός αγωνιστικού χώρου και βρέθηκε με το… καλημέρα να επισκέπτεται με αξιώσεις τα καρέ της Αστάνα. Η πρώτη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 13, με την κεφαλιά του Ρέτσου να μπλοκάρεται δύσκολα από τον Έριτς.

Τρία λεπτά αργότερα ο Σεμπά κόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ και ενώ έβγαινε μόνος του από τα αριστερά. Ο παίκτης των Πειραιωτών καλυπτόταν από παίκτη στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ πάσαρε σε συμπαίκτη του, που ήταν έτοιμος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Καζάκοι περιορίστηκαν στα καρέ τους, με τον Ολυμπιακό να χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία και μεσοεπιθετική λειτουργία (ο Φορτούνης είχε και πάλι… όρεξη). Το πρώτο γκολ ήρθε τελικά στο 25′. Μετά από ατομική ενέργεια του Έλληνα διεθνή η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Φιγκέιρας, που από τη γραμμή της μικρής περιοχής -με πλασέ- έκανε το 1-0.

Η συνέχεια ήταν καταιγιστική για τους “ερυθρόλευκους”, που… καθάρισαν την υπόθεση “νίκη” με δυο γκολ μέσα σε δύο λεπτά. Στο 33′ ο Ελιουνούσι μπήκε στην περιοχή και με φαλτσαριστό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για τους “ερυθρόλευκους”, ενώ στη συνέχεια έκανε την κάθετη στον Σεμπά, που νίκησε τον Έριτς στο τετ-α-τετ. Η μοναδική αντίδραση της Αστάνα ήρθε στο 38′ με το δοκάρι του Άνιτσιτς.

Παρά την υπεροχή του Ολυμπιακού, τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ένα ερυθρόλευκο… δώρο έφερε στο 54′ τη μείωση του σκορ για την Αστάνα. Ο Λεάλι δεν απομάκρυνε σωστά, έστειλε την μπάλα στον Καπανάγκα, που με ψιλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 3-1. Τέσσερα λεπτά αρογότερα όμως το έργο της ομάδας του Μπέντο έγινε ακόμα πιο εύκολο, αφού ο Κάνιας είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Το παιχνίδι είχε χάσει πλέον κάθε ενδιαφέρον, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους “ερυθρόλευκους” να φτάσουν σε ένα ακόμα τέρμα. Ο Ρέτσος έκλεψε την μπάλα και έβγαλε τους γηπεδούχους στην αντεπίθεση. Ο Καρντόσο με συρτή σέντρα από τα αριστερά γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο επερχόμενος Σεμπά με κοντινό πλασέ έκανε το 4-1, σκοράροντας για δεύτερη φορά κόντρα στην Αστάνα, που αμέσως μετά έχασε την ευκαιρία με τον Καμπανάνγκα να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ.

Το παιχνίδι κύλησε στους ίδιους ρυθμούς, χωρίς να μπει άλλο γκολ, αλλά είχε και ένα ανησυχητικό νέο για τον Πάουλο Μπέντο, αφού στο 73′ είδε τον Μιλιβόγεβιτς να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή με τον Καμπιάσο. Άξιο αναφοράς, πως τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στα τελευταία λεπτά του δεύτερου, οι φίλοι του Ολυμπιακού… θυμήθηκαν -με τα συνθήματα τους- το Κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, περιμένοντας και εκεί τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς (73′ Καμπιάσο), Μάρτινς, Ελιουνούσι (69′ Μανθάτης), Σεμπά, Φορτούνης (79′ Μπουχαλάκης), Καρντόσο.

ΑΣΤΑΝΑ (Στάνιμιρ Στοΐλοφ): Έριτς, Μπεϊσεμπέκοβ, Μάλι, Άνισιτς, Λογκβινέκο, Σόμκο, Ταγκιμπέργκεν (63′ Μουζίκοβ), Τουμάσι, Κάνιας, Καμπανάνγκα (72′ Ντεσπότοβιτς), Νουρσεμπάγιεβ (59′ Σίτοβ).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε