Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Αυτοί που δεν έκλεισαν μήνα στον “ερυθρόλευκο” πάγκο

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Οι 17 ημέρες του Βασίλη Βούζα στον πάγκο του Ολυμπιακού, σε καμία περίπτωση δεν είναι το ρεκόρ μικρότερης παραμονής. Υπήρξαν υπηρεσιακοί που έμειναν λιγότερο από εβδομάδα και υπήρξε και κανονικός προπονητής, που “έφυγε” την 5η ημέρα!!! Αυτός έχει και το σχετικό “ρεκόρ” στον Ολυμπιακό.

Τον Ιανουάριο του 1993, με το που ανέλαβε ο Σωκράτης Κόκκαλης την προεδρία του Ολυμπιακού, διακόπηκε η συνεργασία με τον Όλεγκ Μπλαχίν και στον πάγκο βρέθηκε ο Αντώνης Γεωργιάδης.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο έμπειρος προπονητής αναλάμβανε τους Πειραιώτες, καθώς είχε προηγηθεί και η θητεία του το 1985-86, η οποία είχε “σημαδευτεί” από την ήττα με 4-0 από τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου, γεγονός που ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν είχε ξεχάσει.

Έτσι, αντέδρασε έντονα, τόσο στην απόλυση του Μπλαχίν, όσο και στην πρόσληψη του Μακεδόνα προπονητή, με αποτέλεσμα ο Γεωργιάδης να μην προλάβει να κοουτσάρει την ομάδα σε αγώνα πρωταθλήματος.

Ο Γεωργιάδης προσελήφθη Τρίτη, έδωσε έναν αγώνα Κυπέλλου την Τετάρτη και, υπό την πίεση του κόσμου, ο Κόκκαλης αποφάσισε το Σάββατο να διακόψει τη συνεργασία μαζί του. Στον πάγκο κάθισε ο τότε προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού, Αποστόλης Φίλης. Μάλιστα, ως πρώτος προπονητής παρέμεινε μία ημέρα περισσότερο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας από τον Γεωργιάδη και στη συνέχεια προσελήφθη ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς.

Όλοι οι άλλοι προπονητές που καθοδήγησαν την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού λιγότερο από ένα μήνα, ήταν υπηρεσιακοί όπως τώρα ο Βασίλης Βούζας, δηλαδή ως λύση έκτακτης ανάγκης μέχρι να προσληφθεί ένας νέος προπονητής. Ακόμη και ο Γιάννης Κόλλιας, το 2002, αν και προπονητής μιας απόλυτα πετυχημένης τότε Εθνικής Ελπίδων, είχε αναλάβει τον Ολυμπιακό ως υπηρεσιακός, διαδεχόμενος τον Τάκη Λεμονή και μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον Σρέτσκο Κάτανετς.

Αναλυτικά, οι “ερυθρόλευκοι” τεχνικοί που στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έμειναν λιγότερο από ένα μήνα στον πάγκο του Ολυμπιακού:

1. Αντώνης Γεωργιάδης – 5 ημέρες
(25/01/93 – 29/01/93)
Διαδέχθηκε τον Όλεγκ Μπλαχίν, αλλά παρέμεινε μόνο σε έναν αγώνα Κυπέλλου.

2. Αποστόλης Φίλης – 6 ημέρες
(29/01/93 – 03/02/93)
Αντικατέστησε τον Αντώνη Γεωργιάδη μέχρι να προσληφθεί ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς, για έναν αγώνα πρωταθλήματος.

3. Μπόζινταρ Μπάντοβιτς – 6 ημέρες
(15/09/09 – 20/09/09)
Αντικατέστησε τον Τιμούρ Κετσπάγια για έναν αγώνα πρωταθλήματος, μέχρι να προσληφθεί ο Ζίκο.

4. Θανάσης Μπέμπης – 6 ημέρες
(25/11/83 – 30/11/83)
Για χρόνια βοηθός προπονητή, ανέλαβε πολλές φορές την ευθύνη ως υπηρεσιακός σε κρίσιμες στιγμές. Αντικατέστησε τον Χάιντς Χέερ μέχρι να προσληφθεί ο Νίκος Αλέφανος, για έναν αγώνα πρωταθλήματος, όμως πριν κλείσει η σεζόν, τον Μάρτιο ανέλαβε πάλι την ομάδα και την πήγε ως το τέλος, καθώς απολύθηκε ο Αλέφαντος.

5. Γιώργος Παπαμάλης – 9 ημέρες
(16/05/89 – 24/05/89)
Αντικατέστησε τον Γιάννη Γούναρη την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

6. Αντώνης Νικοπολίδης – 15 ημέρες
(20/01/13 – 03/02/13)
Αντικατέστησε τον Λεονάρντο Ζαρντίμ σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος, μέχρι να κλείσει η συμφωνία με τον Μίτσελ.

7. Βασίλης Βούζας – 17 ημέρες
(06/03/17 – 22/03/17)
Αντικατέστησε τον Πάουλο Μπέντο, για δύο αγώνες πρωταθλήματος αλλά και δύο αγώνες στο Europa League.

8. Θανάσης Μπέμπης – 20 ημέρες
(29/01/80 – 17/02/80)
Άλλη μια φορά που κλήθηκε ως υπηρεσιακός να κρατήσει την ομάδα, εδώ για τρεις αγώνες πρωταθλήματος, ανάμεσα στον Τόζα Βεσελίνοβιτς και τον Κάζιμιρ Γκόρσκι, του οποίου στη συνέχεια παρέμεινε ως βοηθός και στενός συνεργάτης.

9. Γιάννης Κόλλιας – 28 ημέρες
(10/10/02 – 06/11/02)
Ως υπηρεσιακός για δύο αγωνιστικές, αλλά και σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα, με την αποχώρηση του Τάκη Λεμονή και μέχρι να προσληφθεί ο Σρέτσκο Κάτανετς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε