Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Σπουδαίος Ομπράντοβιτς μετά τα αίσχη στην Ταξίμ! “Σεβαστείτε τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

– Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φρόντισε να αποδείξει για ακόμα μία φορά πόσο τεράστια προσωπικότητα είναι
– Ο “άρχοντας των δαχτυλιδιών”, έπειτα από τα χθεσινά επεισόδια στην Πόλη που προκάλεσαν οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον κόσμο της τουρκικής ομάδας
– “Σεβαστείτε τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του, τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου”, τόνισε ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τον τελικό του Final Four της Euroleague
– Δείτε τα χθεσινά επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ κι όχι μόνο

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εκτός από τεράστιος προπονητής, είναι και μεγάλος άνθρωπος. Ορμώμενος από τα χθεσινά επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ αλλά και τη γενικότερη απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων οπαδών της Φενέρμπαχτσε προς τους φίλους του Ολυμπιακού κι όχι μόνο, ο “Ζοτς” καλέσε τον κόσμο της τουρκικής ομάδας να σεβαστεί τους Πειραιώτες και τον κόσμο τους, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τον αυριανό (21/5, 21:00) τελικό του Final Four της Euroleague.

“Θέλω να καλέσω τους φιλάθλους μας να έχουν καλή συμπεριφορά στον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του, όχι μόνο στο γήπεδό μας, αλλά οπουδήποτε αλλού μέσα στην πόλη. Να τους δείξουν το σεβασμό και τη φιλοξενία που πρέπει”, τόνισε ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον κόσμο της Φενέρμπαχτσε.

“Έχω μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό γιατί είναι πάντα παρών και ξέρει πώς να παίζει στο Final Four. Έχει καλό κλίμα στην ομάδα, καλή διοίκηση και πολύ κόσμο πίσω του. Αξίζει να είναι εδώ, γιατί δουλεύει εξαιρετικά. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, ειδικά στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Δεν είναι εύκολο να είσαι σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό”, ανέφερε ακόμα ο Ομπράντοβιτς, αποθεώνοντας τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ, το μαχαίρωμα Τούρκου οπαδού σε Έλληνα και οι τραμπουκισμοί στους φίλους του Ολυμπιακού.

Οπαδοί της Φενέρμπαχτσε επιτέθηκαν σε 15 φίλους των πρωταθλητών Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Πόλη, προκειμένου να στηρίξουν από κοντά τις προσπάθειες της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Συγκεκριμένα, οι φίλοι του Ολυμπιακού που αφίχθησαν χθες (19/5) στην Κωνσταντινούπολη έκαναν τη βόλτα τους κοντά στην πλατεία Ταξίμ, αφού πρώτα είχαν κάνει check in στο ξενοδοχείο τους. Ξαφνικά, ένας Τούρκος άναψε καπνογόνο φωνάζοντας στα Αγγλικά “Εδώ είναι Κωνσταντινούπολη“. Τότε, περίπου 20 Τούρκοι βγήκαν από μαγαζιά τρέχοντας και άρχισαν να κυνηγούν τους Έλληνες φιλάθλους φωνάζοντας ρυθμικά “Istanbul”. Ακολούθησε “μάχη” και ξυλοδαρμός, με τις συμπλοκές να διακόπτουν άνδρες της μυστικής αστυνομίας της Τουρκίας οι οποίοι ήταν παρόντες και οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη πέντε Τούρκων οπαδών.

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, επρόκειτο για φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη από την πόλη Μάλτεπε (Bρύας) της Τουρκίας και δεν πρόκειται για οργανωμένο επεισόδιο από οργανωμένους οπαδούς της Φενερμπαχτσέ. Σύμφωνα πάντα με την τουρκική αστυνομία, το αιματηρό αυτό επεισόδιο δεν αφορούσε θέματα Ελλάδας-Τουρκίας.

Τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι στα επεισόδια χρησιμοποιήθηκαν και βεγγαλικά! Ένας Έλληνας οπαδός μαχαιρώθηκε στο πόδι, ενώ ακόμα τρεις τραυματίστηκαν ελαφρά. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

 

Δείτε βίντεο από τις συλλήψεις των οπαδών και τους τραυματίες φίλους του Ολυμπιακού:

Στη συνέχεια τα social media πήραν… φωτιά, με τους Τούρκους να είναι ιδιαίτερα προκλητικοί, βρίζοντας τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Δείτε τα σχόλια φανατικών οπαδών της Φενέρμπαχτσε στο twitter:

 

 

Μετά την επίθεση με μαχαίρι στους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι Τούρκοι προσπάθησαν και να γδύσουν τους Έλληνες.

Οι Τούρκοι ανέβασαν νέο βίντεο με τα καμώματά τους στην Κωνσταντινούλη. Σε αυτό αναγκάζουν τους οπαδούς του Ολυμπιακού να βγάλουν τις φανέλες τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε